Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou LED televizi??

o Navštíveno 2473x o
o 11.11.2011, 14:43 | PlusOne | Upraveno: 2011-11-11 14:47:42
Vybíráme se ženou televizi, a víceméně jsme se rozhodli pro LED, klidně ale se nechám v tomhle směru ovlivnit.
Protože televizi nijak nehovím, tak tomu ani vůbec nerozumím, tudíž se obracím pro radu, jakou.
Chtěli bychom 40", FullHD, SCART (pro DVDčko), možná USB, a co nejnižší odezvu. Frekvence min.100, nicméně to bych řekl, že je standard, nebo se pletu? Nepotřebuju žádné rádobyvychytávky, funkcí víc, než japonská kalkulačka, prostě mi jde hlavně o to zapnout, naladit, koukat, a mít co nejkvalitnější obraz. Cenovka kolem 15cti.
A ještě dotaz - máme v baráku signál vedený "postaru" koaxiálním kabelem, o čemž silně pochybuju, že půjde připojit - jak se to řeší?
Díky za rady a příspěvky!

o 11.11.2011, 14:49 | walish | Upraveno: 2011-11-11 14:52:16
Plasmu-Panasonic-řada G30. 42" je teď v CZC za 15tis. a budeš mít mnohem lepší obraz,než ten hnus,co jde z LED

EDIT: Tady ji máš: [ Link ]
o 11.11.2011, 15:05 | soray | Upraveno: 2011-11-11 15:07:32
P42G30E zapojena minuly tyden a obraz opravdu paradni, takze take doporucuju.
o 11.11.2011, 15:07 | Tuner#2
Jako walish nehledě na to, že "LEDka" od Samsungu už ani scarty nemá (jen takovou hroznou redukci) a odezva je u CD pořád v řádu milisekund u plazmy je to 0,001ms což je víc jak 1000x méně :-)
o 11.11.2011, 15:44 | muSlim
LED asi žiadnu, lebo takú ešte nikto nevyrobil :-)))
o 11.11.2011, 15:48 | walish
sice má jabko a bmw,ale má pravdu ten chlapec nade mnou :)))
o 11.11.2011, 16:52 | Kamil
jako muSlim, walish a Tuner#2
o 11.11.2011, 21:18 | trueno
Tak já bych zase tak tvrdej nebyl,velký tříbatevný loga LED svítěj z každýho letáku ,netu a reklam všude takže je pochopitenlný že tomu tak lidi říkaj ....
i já jsem z toho na rozpacích tak se vetřu , rád bych si taky koupil telku ale nevím jestli by panasonic G30 byl pro mě vhodnej i když o tom špičkovym obraze nepochybuju ale chci to používat i jako monitor pc a bojím se vypalování lišt a ikonek při hraní her ,jsou mý obavy opodstatněný???? Neměl bych raději jít třeba do lcd Sharp quatron a smířit se s horším obrazem ale nemuset se bát vypalování??? nebo jinak ,když lcd tak jaký jsou dneska možnosti pro toho kdo chce dobrej obraz?
o 11.11.2011, 21:24 | Area51
A Alza jí má o celých 9 Kč levnější :-D Tak si můžeš vybrat. P.S. taky už jí mám doma,ale zatim čeká v krabici na vhodnější příležitost :-D
o 11.11.2011, 22:36 | PlusOne
Ta Viera nevypadá věru zle - zauvažuju o ní, v Alze "mám svého člověka", takže nějaká kačka z ceny snad ještě půjde...
Díky za radu!
Ještě detail - jak je to s tím anténním vstupem?
o 11.11.2011, 22:37 | Tuner#2
To záleží co máte za domovní rozvod? máš teď set-top box u staré TV? Pokud jo, tak normálně naladíš DVB-T stanice ;-)
o 11.11.2011, 22:38 | Tuner#2
trueno: Čtyřbarevný Sharp je jedno z mála LCD co jde obrazově zkousnout a pokud bude net a statické hra hrát velkou míru sledovanosti, tak proč ne.
o 11.11.2011, 22:41 | P.E.T.R
trueno: Sice jsem 100% pro plazmu, ale k PC si ji nekupuj, na nějaký občasný zkouknutí filmu, sem tam nějakou hru klidně, ale jinak určitě kup radší LCD. Ideálně toho quattrona, to je pěkný koukání, akorát nekupuj se satelitním tunerem, z toho bys byl nešťastnej.
o 11.11.2011, 22:56 | trueno
Takže jednoznačně lcd sharp?nedělá někdo něco lepšího? Třeba s full diodovim posvícenim ?Nebo už všichni dělaj jen to EDGE LED posvícení?
já tu g30 viděl ,líbila se mi moc ,to joo ,strašně rád bych zrovna tuhle plazmu,ale já si to televizní vysílání nebo dývko opravdu pustim jen párkrát do týdne ..... jinak pc ,takže se mi na to plazma moc nehodí :o(
o 11.11.2011, 23:02 | Tuner#2
trueno: Full LED podsvícení měl Sharp v předchozí generaci, ty čtyřbarevné už jsou taky jen po obvodě stejně jako všechny Samsungy, LG apod. RGB LED dělá co vím jen Sony u těch větších úhlopříček, ale že by mě ten obraz zaujmul se říct nedá.
o 11.11.2011, 23:23 | trueno
Tak fajn ,dík za rady,ještě bych se rád trochu zorientoval v tom co Sharp ted nabízí- LC a číslo to je uhlopříčka v palcích,ty další dvě pímena jsou řady LE a LX ? nebo co to znamená ? a to další číslo? a maj v kodu nějak označené ty panely s quattron technologií?
o 11.11.2011, 23:31 | P.E.T.R
S označením ti poradí Tuner#2, to z hlavy nevim. Ale je tam 100% úhlopříčka v palcích a když je to Quattron, tak se tim všude chlubí. :) Je to napsaný na krabici i přímo na rámečku TV.
o 11.11.2011, 23:57 | Tuner#2
LX jsou obyč LCD, LE už je Quattron a číslo je úhlopříčka v palcích. Ty 3 čísla je už konkrétné model lišící se výbavou.
o 12.11.2011, 03:37 | Tichy
Tuner#2: Mam za ukol vybrat TV do 10tis, pro moji babicku. Prvne jsem si myslel, ze to nebude problem, ale na trhu je toho tolik, ze se v tom zacinam trosku ztracet. Jde neco aspon trosku rozumneho sehnat, s takhle nizkym rozpoctem? Koukal jsem napriklad na tuto plazmu
[ Link ]
o 12.11.2011, 08:16 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-12 08:16:32
Tichy: Co na tom bude pouštět? Pokud DVB-T a nebo obyč SD satelit tak bych klidně koupil ještě levnější C3jku v HD ready rozlišení.
o 12.11.2011, 13:33 | Tichy
Tuner#2: Urcite jen DVB-T. Panasonic a plazma je tedy spravna volba? Nebo v takto levnych tv je lepsi LCD?
o 12.11.2011, 14:23 | PlusOne
11.11.2011, 22:37 | Tuner#2
settopbox nemám. Budu muset pořídit?
o 12.11.2011, 15:55 | Fipo
Sharpku 4barevnou mám doma a nemůžu si stěžovat...
o 12.11.2011, 18:50 | Tuner#2
Tichy: Tak to bych v klidu doporučil 42C3 jen HD ready.

PlusOne: A jak teď koukáš na programy? U Vás ještě běží analog 4 stanice? Každá nová TV má "set top box" neboli DVB-T tuner v sobě takže naní potřeba chtěl jsem se jen dopátrat na co teď koukáš...
o 12.11.2011, 20:12 | PlusOne
Tuner:
Měli jsme nějakou starou Teslu, nějak extra jsme nikdy televizi neřešili, nicméně po přechodu na digitál už nějak nebylo na co koukat :-) Set top box jsme k ní neměli, a navíc byla stejně dost malá do našeho velkého obýváku (přistěhovala se se mnou ;-) ). Tak jsme ji dali tchánovi, kterej si k ní ten box koupil, a má ji doma jako druhou televizi, aby se nemusel hádat, když jde v bedně fotbal ;-)
No, a když přišel prcek, tak časem bude chtít koukat na nějaké ty pohádky, plus budou Vánoce (a samo o Vánocích taky pohádky), tak jsme si řekli, že si ji nadělíme pod stromeček....
o 12.11.2011, 20:47 | Tuner#2
Hezkej příběh, ale moc mě nepomohl :-DDD To chceš říct, že jste pár let byli bez TV a nebo že digitál u Vás začal teprve teď a nevíš co je teda v tom rozvodu?

V zásadě jsou dvě možnosti. Buď je rozvod analogový řešený vložkama a tam DVB-T bez úpravy nepojede. Nebo je v rozvodu celé pásmo a pak není problém připojit TV s DVB-T tunerem a naladíš klasicky pozemní digitál což je kolem 10 stanic. Poptej se sousedů na co jednou. Pokud mají settopboxy máš vyhráno, pokud po skončení analogu nakoupili satelity, tak to budeš muset řešit taky satelitem a nebo vlastní anténou na střeše...
o 13.11.2011, 19:43 | PlusOne
Tuner:
Satelity určitě ne, jsme v paneláku, a jsou tu tak dva :-)

Digitál u nás začal asi stejně, jako u všech, prostě nám najednou šlo akorát Óčko a slováci....tak jsme bednu odvezli, a nějak to pár měsíců neřešili, malej nás stejně zaměstnává :-)
o 13.11.2011, 20:02 | Tuner#2
Tak třeba v Plzni musel být vyřešený digitál už před 2 lety proto se ptám. Takže nejjednodušší bude se zeptat "souseda" a nebo případně zapojit TV a čekat co naladí. Předpokládám, že buď rozvod někdo předělala a nebo nemá problém s celým pásmem (i když to u paneláků nebývalo).
o 13.11.2011, 20:48 | X-sat (M)
Já promyslel, pokoukal a vybral tuto. K tématu ;-)

[ Link ]

A spokojenost maximální.
o 14.12.2011, 20:54 | PlusOne
Dneska jsem dovezl domů toho Panasonica, co jste mi tu poradili. Prolezl jsem pár krámů s TV, a plazmy Panasonic jednoznačně nejlepší obraz. Prodebatoval jsem to i s prodavači, dva na sobě nezávisle doporučili plazmu, pokud chci pěkný obraz.

Ještě je brzo na nějaké hodnocení, to přijde až s časem, až se v ovládání té potvory trošku zorientuju, a až na ní budu mít něco málo nakoukáno. Děkuju vám všem za svoje příspěvky, pomohli jste mi vybrat, a mám pocit, že dobře ;-)
o 16.12.2011, 10:55 | snoop69
Tak za sebe můžu doporučit SAMSUNG UE55D8000 obraz perfektní žadný čmouhy.Černá v pořádku.Stavající Tv Panasonic TX-P46G30 byl přesunut do ložnice pač mi vadil pamětový efekt když jsem byl na internetu tak se vypálili okna a chvíly trvalo než to zmizlo.S led tv vše ok.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3427 sekund.