Navštíveno 1198x

Přátelé,
zajímá mne, zda někdo nevíte, jaká je reálná spotřeba u Superba 1.generace s motorizaci 1,8Turbo 110kW.
Táta zvažuje, že si ho pořídí, ale já mu tvrdím, že to bude jezdit za 13litrů. On tvrdí, že jeho známý jezdí za 9 :o)
Táta najede ročně max 10.000km a většinu najede po Praze, takže ropu nechce :o)
Nemáte teda někdo nějaké skutečné a nejlépe praxí prověřené znalosti? Díky moc THULLO

08.11.2011, 18:49 |
hanx O novém autě v recenzi: "Tabulkové hodnoty spotřeby (11,5 / 6,5 / 8,3) jsou sice poměrně líbivé, ale vezmou za své, jakmile začne řidič od vozu požadovat dynamické vlastnosti. Pokud se bude opravdu snažit, s testovanou "osmnáctistovkou" může jezdit mimo městský provoz za velmi slušných 6,6 litru na sto kilometrů. Ovšem jakmile trochu víc šlápne na plyn, s klidem si řekne o 15 litrů. Během testu jsme se Superbem dosáhli celkem solidního průměru 9,5 litru, přičemž město tvořilo přibližně třetinu cest."
s tím, že u ojetého by ta spotřeba mohla být ještě o chlup větší
[ Link ]
S 1.8T se dá udělat pěkná spotřeba. Myslím, že za těch 9-10 bude jezdit bez problému.
určo se vleze do 10 litrů.... já mám V40 T4 200ps váha 1385kg a jezdím průměrně 9,3 - 9,8
9 uplně vklidu.... soptik ho tu měl nebo ještě má tak může napsat :)
mel sem passata 1,8T 110KW rok 1997 na 18 kolech celekm sem ho prohanel a nikdy sem se endostal nad 10, takze si troufam rict ze se s nim da za 8litru jezdit, pri lehke noze..

08.11.2011, 20:50 |
relax Myslim si, že 8 už je dost málo, já osobně v a3 jsem mezi 9-10 na 17"/18". Jezdim hlavně Praha/dálnice.
Jak píše Nismo tak Superba 1.8T mam od roku 2006.Dlouhodobou spotřebu mam 8,9 litrů.Většinou po městě.Dálky se daj jezdit okolo 7,5 litru klidnou nohou.Od počátku života mého Superba odešlo na motoru:Turbo-měněno v záruce,nějakej ventilek na propouštění oleje do motoru,rozvod kterej od sebe roztahuje vačky a termostat.Jinak na něj nemůžu říct špatné slovo.Auto pohodlný ale velký mínus je že nejdou sklopit zadní sedáky a malej otvor do kufru.Takže po šesti letech a najetejch 215 tisíc jde do světa.
Měl jsem to v octě a jezdil jsem kolem 11 litrů, tak taky sem hodně stál zácpy a občas na to šlapal ve městě tak proto.
Občas si řikám, co dělaji ty lidi při testování aut špatně :-o) spotřeba jim vždycky vyjde o 1-3 litry větší než u výrobce a všech ostatních běžnejch spotřebitelů dodržující předpisy. Jestli ve třetině testů jezděj s autem jak prasata aby zjistili, jak to jede, tak bych to asi úplně nezahrnoval do výsledný průměrný spotřeby, ale uved bych to separátně. Já i když jsem jel prsarojízdu s A4 1.8T - dálnice +/- 180km/h (neustálý zpomalování a zrychlování kvůli provozu), tak jsem se za 600km průměr nedostal nad 13 litrů. Je to klasickej turbomotor, dá se s tim s lehkou nohou kolem 7mi, ale i přes 10 když člověk pojede víc svižně
Thullo, kde je Zoidberg? :o)
Btw. proc nechce do Prahy ropu a vybere si turbobenzin? :o)
Neni lepsi atmosfericka 2.8? Nemusi resit dochlazovani a takovy blbosti...

09.11.2011, 10:58 |
Rudi Měli jsme Passata a s tímdle motorem město 10, dálka se dala 7-8, průměr byl 8,5-9l