Navštíveno 937x

Potřebuji radu. Na P206 s motorem 2,0HDI odešla baterka. Koupila se nová Varta ale auto po pár dnech za jízdy chcíplo. Kamarád mechanik auto proměřil a zjistil, že nedobíjí. Nechal se opravit alternátor (uhlíky, ložiska atd.) a teď už dobíjí. Problém je ale v tom, že po pár minutách od nastartování se alternátor zahřeje natolik, že na něm nejde udržet ruka. Zkoušeli jsme ho i na stolici a po půl dni testování byl jen vlažný. Pokud jsme tam dali jiný alternátor tak se zahříval taky. Hledali jsme zkrat ale nikde nic nenašli. Nenapadá vás něco? Třeba nějaká slabost P206?

05.11.2011, 14:47 |
Robo Kontrolka Ti nesignalizovala,že nedobíjí?Co bylo příčinou,že nedobíjel?Vinutí bylo proměřeno,popř.jaký mělo odpor?Jiný alternátor byl 100% ok?Má volnoběžnou řemenici?Řemen je napnutý?
Auto je dědy takže jsem v něm v okamžiku kdy chcíplo nejel já. Ten altík opravoval elektrikář a do auta jej montoval kamarád mechanik, který byl u měření na stolici. Druhý alternátor byl z auta které normálně jezdilo takže problém bude asi někde v autě.

05.11.2011, 15:06 |
Robo No tak asi nebude nic jednoduššího,než se na to zeptat toho dotyčného elektrikáře.Ještě bych asi kouknul na připevnění kabelů a baterii...

05.11.2011, 15:27 |
MIRA Jen takový tip, zkuste relé žhavení, kdysi jsem to opravoval na dieslu.
Prošli jsme všechny pojistky i kabely od baterky i ukostřovací kabely ale nikde žádná viditelná vada nebo vůle. Relé žhavení jsme zkoušeli ale bez výsledku.
Klestovym ampermetrem zmerte proud z altiku. Jestli se to takhle prehriva, tak tam neco brutalne zere proud. Zkusil bych uplne vyndat to rele zhaveni nebo odpojit jednotlivy zhavky, jestli neni jedna proslusla...
Relé žhavení jsme zkoušeli a tím to nebylo. Včera jsme přišli na to že ten odběr je někde ve větvi klimy. Vypadalo to na předehřev vody tak jsme ho odpojili ale pořád to není dobré. Co by mohlo takhle moc žrát proud v klimě?
elmag spojka? klima spina, roztoci se kompresor?
klima spina, kompresor se toci
tak to vypadá že závada odhalena.....problém byl v předehřevu vody