Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Alpy v prosinci

o Navštíveno 1548x o
o 03.11.2011, 07:17 | Verano
zdravim,chcem s partou jet do alp v prosinci těsně před vánocema. Nikdy jsme tak nebyli jen na jaře jezdíme tak nevíme jestli tam bejvá už dostatek sněhu, a jak to je s počasím. Na ledovec nechcem. Jezdí někdo??popř v jakym středisku?

o 03.11.2011, 09:58 | Zdeny60
Byli jsme s rodinou 3x za sebou vždy přes vánoce (tedy do 31.12.) na 7 dní v oblasti San Valentino Alla Mutta (oblast Reschenského průsmyku, Reschen Pass) a ač sníh nebyl, parádně jsme si zalyžovali. Tam totiž mrzne a všechny tratě s výjimkou jedné černé na Tcheyek Bahnu jsou suprově upravené a minimum (= skoro žádní) lidí. Jinka ve vyšších polohách nad asi 18-2000m už sníh byl, asi jen 20cm, takže tratě naprosto bombasticky supermegacool upravené. Jen nesměl člověk vyjet do lesa:-) Tam to na trávě a kytičkách trochu brzdilo:-)))

Jinak v r. 2005 jsem byl od 5.12. do 10.12. v oblasto Meltaleru (Korutany), n.m. až 3200m, sněhu dostatek, ale pod 1700m pršelo a sníh přírodn neby, byly tam i husté mlhy, nestálé počasí. Přesto super lyžování, nad těch 1800-2000m mrzlo, sníh prachový, ale už v tomto čase kupy lidí.

Na rozdíl od Reschenu, kde svítí asi z 80% slunce a když ne, tak to trvá jen chvilku, je v oblasti Korutan a Slzburku silně nestálé počasí. DVakríát jse byli v oblasti West Dachstein oblast Gosau a jednou byl azůr a druhý rok ve stejném čase jsem večer přijeli, druhý den zjistili, že lyžovat se nedá a dalších 5 dní nebude dát a 3. den odjezd domů - 1000EUR v prd*li.

Za mě - v tomto čase Itáli je daleko jistější co do počasí a sezona začíná až 31.12., takže před tímto datem velié slevy a hlavně - na sjezdovce jsem byli my 4 = moje rodina, to je bez kecu a fakt, byly dny, kdy jsem jezdili na některých tratích fakt jen my:-))) Nezapomentulený zážitek. V oblasti Nauders (což je na rakouské straně Reschenu) už bylo lidí více, ale i tak, fronty nulové, u sedačky tak do 30 lidí = 3 minuty, sotva vydechneš. Super a letos jedu zase! Už se těším!!! A vůbec mi nevadí, že Štědrý den budeeme mít o týden dříve:-) Má to své kouzlo, na Štedrý den si jít zaylžovat, být na kopcích téměř sám, nikde nikod, klid...
o 03.11.2011, 21:45 | Sau | Upraveno: 2011-11-03 21:45:48
Bych sa skoro až bál, jestli už není na toto pozdě :) Já sem v letošním termínu 17-23.12 vykupoval poslední volný byt v hotelu, kam sem chtěl, někdy začátkem září :)

Jinak se sněhem je to nejisté dycky, já ale důfám že bude. Jedem objížďat Sella Rondu, tak snad bude snehu dost a dost.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3465 sekund.