Navštíveno 1313x

01.11.2011, 21:14 |
Lubak Kámoš by rád zakoupil Civica rok cca. 95-99 motor 1,5 84kw, jelikož se v Japoncích neorinetuju, nemohl by dát někdo pár rad na co dát pozor?Koroze klasika u civica zadní lemy, ale co mě překvapilo už u několika kousků kolem čelního okna.
Jakej olej dávat?
Rozvody po kolika km?
Jinak obecně nějaká jejich specialita na co kouknout?
Předem díky
mám 97. olej dávám 5W40 od LM, rozvody jsem dělal po 100 tis km, samozřejmě včetně vodní pumpy. Díly na stojí velmi přijatelný peníz. respektive jsou levnější na před face, tedy 96-97. podívat se na silenbloky zadních ramen, ty budou dle mě už na pokraji smrti. Chladič má spodní část už taky dost vymlácenou od kamínků. Na mým jsou ještě všechny 4 dveře zespoda z vnitřní části... Jinak mě nic nenapadá.
já mám svýho 5 let, kdy jsem s ním najel přes 100 tisk, nyní mám celkem 220 tis, kdy hned při dovozu jsem do něj nechal montoval lpg... za těch 5 let jsem neměl potřebu na něj sáhnout. Ale už plánuji výměnu membrán :) každých 30 tis km nechávám dělat ventily. dle servisu se mají dělat každých 40 tis, já to dělám každoz druhou výměnu oleje

to auto je tak jednoduchy, ze se na nem nic nemuze kazit :o) koroze klasika, loziska byvaj ko, vyhnul bych se dobastlenym kitum sani a podobnym pokusum o tuning. Vseobecne ceny ND smesny, takze bych se toho nebal.
jj, přesně tak... aby tam bylo origo sání, případně pouze sportovní vložka v origo boxu a ještě aby to proběhlo seštelováním :) je pravda, že ty ložiska jsem taky slyšel, ale u mě zatím nic....
nedávej pozor na nic a na korozi se vyser to je prostě vlastnost..... to auto pojede i kdyby si tam dal slunečnicovej olej, je to prostě humpolácký ale zato dobrý auto.....

01.11.2011, 21:31 |
Lubak JJ dnes jsme byli okouknout jednu 97, údajně koupena v ČR najeto 185 tis. , koroze právě kolem okna mě zarazilo, rozvody hotové před 20 tis. , kastle taková otukaná ale nic dramatického, nikde nic netluče, nemlátí, motor tichounkej, takže se mi to docela zamlouvá

01.11.2011, 21:35 |
Brnďa kolem okna to je tim, ze ten kdo ti vyrizne okno a prorizne se dratem as na kov a neosetri to tak to vyleze ven za par mesicu ci let ale to uz je pozde ze :(

01.11.2011, 22:05 |
Tomas Uplne pohodove auto, mal som ho 6 rokov, jedine co som menil boli silanbloky zadnych ramien aj to bolo skor tym, ze som staval a vozilo sa v tom aute kadeco.

02.11.2011, 08:32 |
Lubak jj to okno mi bylo vcelku jasné, uvidíme až se pán vyjádrží a pošle kopii TP jaká je tam norma na přepis a dle toho se rozhodneme.

02.11.2011, 16:31 |
Robo u těch prvních ještě praskaly svody...
jo, taky je mám naprasklý :) ale na nic to nemá vliv... spotřeba, zvuk apod...
kdybys rekl mel jsem je ze svyho pac jsem misto nich daval ty od supersprintu... mely najeto tak 10tkm, jenze uz jsou asi nekde ve srotu, tam byly nejak svody spojene s katem ne?
jj, přesně tak... krátké svody spojené s katem... :/

02.11.2011, 21:31 |
Lubak Svody a rozvody jsou konrkétním kusu hotově

12.12.2011, 10:44 |
Lubak Je nějak tenhle motor háklivej na svíčky?
Hondice už je doma a potřebuji vyměnit svíčky, tak abych věděl čemu se případně vyhnout?
tyhle ještě nejsou nijak háklivý, žádnou platinu nepotřebujou ale samozřejmě platí standardní pravidlo že na svíčkách radši nešetřit, tzn nekupuj kus za 40kč ale stejně tak nepotřebuješ kus za 400kč tak kup prostě nějakej střed ;-)

12.12.2011, 13:58 |
Lubak OK takový nějaký střed jsem tedy objednal tak uvidíme
strč do toho NGK, který patřej a máš klid :)