Navštíveno 1074x

v noci sem zduchl do hrnku kofoly co jsem mel na stole a poprve za 10 let co kreslim, sem si neco vylel do nb. Nebylo toho hodne, asi 20-30ml. Hned sem vse vypl, vylil a zacal susit fenem. Kdyz sem book zapl, tak mi vynechavali 3 klavesy a na trackpad musim vice tlacit...susil sem pak asi 3 hodiny v ruznych intervalech a jiz vse funguje. Jen mam pocit ze tech nekolik klaves je trosku ze spod ulepenych a pomaleji se vraceji. Jedna se o muj pracovni mac book pro 17", i7 2.2ghz, 8gb ram, 256ssd gb.
Co mam ted delat? Vim, ze korozi nezastavim, ale jak tomu pomoct sam? V apple me urco poslou nekam i kdyz je to v zaruce, pac vodu asi poznaji.
Diky
rozebrat co nejrychleji vse vycistit pod vodou a mydlem kartackem na zuby a vysusit,nic vice neudelas...pokud to nechas jak to je,tak ti to casem ta colova sracka sezere komplet...
pokud to mas v zaruce,tak se stejne na tohle zadna nevztahuje...

01.11.2011, 08:56 |
bafis i kvuli takovym nehodam mam Toughbook ;-)
Jako Pavel, znám to z dálkových ovladačů...

01.11.2011, 09:10 |
nome no akorát bych možná místo vody a mýdla použil Isopropylalkohol nebo líh
nome: Líh určitě ne a isopropylalkohol taky dost vysušuje gumové a plastové části.
manolo: Kamarád si vylil kdysi na ntb džus, zašel s tím do servisu, kde se jim přiznal co se stalo. Tenkrát mu to opravili v rámci záruky. Jednalo se o Fujitsu-Siemens. Ale samozřejmě to není standartní řešení, ale třeba budeš mít štěstí

01.11.2011, 09:39 |
Lufas jako M.a.R.i mel jsem to uplne stejne u HP

01.11.2011, 09:46 |
koren jako Pavel 528. a muzes si gratulovat ze to nedopadlo hur.

01.11.2011, 09:59 |
nome to tuner: no samozřejmě že ne na plasty, gumu .. ale na "tišťák"
stejně si nejsem jist jestli se nejak jednoduse dá vůbec MB rozebrat a dostat pod klavesnici...

01.11.2011, 10:11 |
rcman Já bych to normálně vzal tam kde si to koupil a řekl co a jak se stalo. pokud jsou normální jako všude, nebude pro problém ti to za nákej peníz opravit...
Už stoho důvodu že když se do toho ted nasereš a budeš to rozebírat samodoma tak o tu záruku přijdeš rovnou bez šance to nák vrátit.
Kámošovi se do noťasu vychcal kocour, půlka notebooku KO, nicméně důkladně vysušil a v servisu mu uznali záruku (až mě to překvapilo - byť samozřejmě pravou příčinu jim neřekl).
Mě na dovolené vylil brácha na notes omylem matonku, jelikož jsem tam neměl žádné nářadí, tak jsem se na rozebrání a vysušení vykašlal a po cca dvou měsících mi přestaly fungovat některé tlačítka (už druhý den po polití byly fungovaly divně, ale fungovaly), tak jsem to hodil do opravny a přijímací technik mi jasně řekl, že to je určitě voda v klávesnici, ale že mi to klidně vezme a uvidíme. Za 30 dnů, když se mi nikdo neozval jsem tam jel a jen si vyzvedl potvrzení, že notík ještě není opravený a po odevzdání veškerého příslušenství mi v Alfě vrátili plnou cenu, za kterou jsem zboží před necelýma dvěma lety kupoval.

01.11.2011, 11:44 |
koren resil jsem kofolu i kocku, oboje deska KO. a to u kofoly to byla plocha 2x3cm viditelna jen pri hodne velkym zkoumani - i tak stacilo...

01.11.2011, 12:27 |
JP Nenechávej to vyhnít s tim, že to funguje a zanes to do servisu, jinak zbytečně riskuješ že budeš za měsíc měnit desku. Jestli to chceš čistit sám, tak určitě isopropylalkoholem a celý, tzn. sundat všechny kryty (u MBP je to tradičně chuťovka...) a desku zkontrolovat z obou stran. Oxidaci na desce zastavíš, neni důvod proč by to nemělo jít, zvlášť takhle za čerstva když to ještě neni ztvrdlý. Na to že ipa vysušuje gumový a plastový části se vykašli, to je pro tenhle účel naprosto nepodstatný - plast si klidně pro dobrej pocit zhydratuj dermacolem proti vráskám když ti bude připadat vysušenej a guma tam žádná neni. Silikonový kloboučky to přežijou bez újmy, jestli teda přežily tu kofolu.
macbook pro sa pekne debilne otvara, pokial s tym nemas skusenosti tak to radsej nerob a zanes to do ofiko servisu, spravia ti to v ramci zaruky alebo za mensi poplatok a mas klud. hlavne to treba co najskor lebo ako pisali ludia hore, kofola je sracka ktora vie tie uhlikove kontakty nadherne rozozrat...
Takže jsem mbp otevřel a vysušil jen desku atd shora u baterky a shledal, ze tohle je v piči a že u booku za 70 tyčí, který mě živí nebudu riskovat. Zvlášť stáří 4 měsíce.
Odvezl jsem to před chvíli do iStyle Ostrava Avion...
Dostal jsem uúplně kompletně zabalený nový mac book pro 17", i7 2.4ghz, jen jsem si do něj hodil vlastní SSD disk a zapl. Vše valí jak má.
Zapůjčení proběhlo ZADARMO díky vstřícným vztahům s iStyle Praha Anděl + iStyle Avion Ostrava (utratil jsem tam za poslední rok 250 000,-), pouze oproti 28 000,- vratné záruce. Tímto děkuji za servis a opravdu v tuto chvíli doporučuji.
O délce a postupu opravy vás budu informovat a i tak všem zde dnes děkuji za velkou podporu. Bylo to jako příjít o ocas... Poprvé mi nešlo o data, ty mám totiž na serveru (raid5), na time capsli a i na přenosném disku, paranoia :D