Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > "Polystyren" který se nedrolí?

o Navštíveno 1473x o
o 31.10.2011, 09:19 | DaveX
Ahoj všem, sháním nějaký materiál, který se nedrolí. Měl by být pevný a zároveň pružný, jako polystyren. Zkrátka mít podobné vlastnosti. Existuje něco takového? Nic konkrétního mě nenapadá :/

Za každou radu předem děkuju.

o 31.10.2011, 09:21 | Zephyr
stirodur nebo jak se to píše
o 31.10.2011, 09:32 | Dudelina
definuj pružnost
o 31.10.2011, 09:34 | Lucni.konik
Bylo by dobrý napsat, na co to chceš. Jinak polystyrénu - jako takového obecně existuje dle pevnosti v tlaku a nasákavosti více druhů. Jako nejméně nasákavý je XPS - používá se na zateplení základové desky, základů, rámů oken atd.Je visoce odolný tlaku. Další je třebas PERIMETR. Je více nasákavý než XPS, ale daleko méně něž EPS(označení pro polystyren, který obecně známe-drolivý) Perimetr má dobré tlakové vlastnosti. Používá se spíše do míst, kde není styk s vodou. Pak už zmiňovaný EPS, kterýho existuje řada mutací.
o 31.10.2011, 10:00 | DaveX | Upraveno: 2011-10-31 10:00:41
jj sorry, měl jsem napsat použití. Budu to tlačit do této gumy [ Link ] . Potřebuji docíli větší tvrdosti, protože kolo bude na podvozku vážícím 20kg. Zkusil jsem to s normálním polystyrenem a tvrdost je hodně dobrá. Mám ale strach, že při řízení smykem (takto je podvozek navržen), se mi polystyren bude po čase drolit. Chtěl byh tam tedy dát něco, co se drolit nebude.
o 31.10.2011, 10:05 | Lucni.konik
áááááá další expedičkář. Na www.rc4x4.cz jsi radu nenašel? Proč taková váha? Obávám se, že ten polystyren dost ovlivní profilaci gumy při terénu. Jestli to použiješ na jiný druh jízdy, tak bych se podíval po jiné gumě. Ono tyhle gumy jsou pro auta, co maj nějakých 3,5 max 5kg ne?
o 31.10.2011, 10:08 | Lucni.konik
co vyzkoušet místo polystyrenu spíš molitanové směsi? Je jich mraky a dají se různýmm způsobem i ladit. Koupíš třebas molitanovou pásku o potřebné šířce a tu tvrdost gumy vlastně ladíš pouze vrstvou namotání toho molitanu.
o 31.10.2011, 10:10 | DaveX
No uvažoval jsem, že bych tam dal ještě nějaký proužek z molitanu (cca 0,5 až 1cm), který by vyrovnával nerovnosti. Žádné kolo v tomto rozměru jsem bohužel nenašel. Je to na mobilní robot, který má cca 21 kg dohromady a kola tam bude 6.
o 31.10.2011, 10:16 | DaveX
Měl bys nějaký tip na konrkétní molitanové pásky?
o 31.10.2011, 10:20 | Lucni.konik
Kup si molitanovou pásku, co se používá na UD profily u sádrokartonů. Tou já ladil doma. Jinak - obecně gumy na expedice jsou velmi velmi měkké. Pokud chceš hodně tvrdou gumu, tak sežeď originál Tamiya gumu, co je u těch stavebnic. Všici tomu přezdívají "puk" protože je hodně tvrdá na expedice a většinou lidi vyměňují za jiné. Já mám doma třebas 4ks této gumy, ale musel bych ti změřit, jakej má průměr. Mám je na autě, protože jsem ještě jiné nekoupil.
o 31.10.2011, 10:21 | assassin
polystyrenu podobna hmota, jen nedrolici se a pruzna, pouzivana hojne v modelarine - tzn koupis i ruzny desky atd v modelari je extrudovanej polypropylen - EPP

jestli ti to s polystyrenem funguje jak sis predstavoval pouzil bych pro vyrobu tech vlozek to EPP. pripadne jeste muzes pouzit penovou gumu, to uz vygooglis, pouziva se na kde co (treba na motorkach-okruhovkach se z ni dela sedacka..atd atd)
o 31.10.2011, 10:27 | DaveX
Na další gumy už nejsou bohužel peníze. Musím najít řešení, jak to vytvrdit. Zkusíme asi nějaký ten polystyren a nahoru molitan a uvidí se, jak to bude jezdit. Kdyžtak by se v budoucnu pořešilo něco jiného. Já myslím, že pokud se to nařeže přesně, tak by tam neměl být problém. Uvidíme, je to o experimentování.
o 31.10.2011, 11:11 | Dudelina
Tak to nevím. Extruďák je prostě tvrdej, při 5kg na kolo se ani trochu nezmáčkne.
Spíš třeba pěnu na izolaci klimatizačních potrubí.
o 31.10.2011, 19:45 | filip146
nezkoušel jsi montážní pěnu?
o 31.10.2011, 20:07 | sprath
Naplň ta kola molitanem. V modelárnách se dají koupit různé tuhosti. Do desetin na okruh i rally to dáváme a je to znát. Je to i v pneu na monsterech. Ono to sice tolik neváží, ale doskoky monsterů jsou dost tvrdý a ráfky to přežijí i díky tomu molitanu v gumách. Poliš nebo pěna mi přijdou zlý, protože nemají takový paměťový efekt.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.