Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Reinstalace PC -> najednou není přístup k některým souborům

o Navštíveno 920x o
o 30.10.2011, 15:09 | Mr.Scully
Nedávno jsem výrazně upgradnul PC, různě proházel disky, reinstaloval systém atd. Negativním důsledkem je to, že k některým souborům na jednom z disků se teď vůbec nemůžu dostat - jen je vidím, ale nemám ani právo ke čtení. Byť předchozí systém měl stejně nastavené uživatele a práva (název PC i můj login je stejný), u některých souborů je v záložce Zabezpečení vidět vlastník (nebo prostě někdo, kdo má práva) leda v podobně nějakého dlouhého řetězce.

Dobrá, rozhodl jsem se, že tedy pro hlavní adresář nastavím v záložce Zabezpečení právo na úplné řízení pro sebe. Jenže když to nastavím na nadřízené úrovni (hlavní adresář), tak se to podle všeho neaplikuje na soubory zanořené v x podadresářích. Ono se sice zeptá, já dám Apply, pak to předstírá, jak to nastavuje práva k tisícům souborů (docela to i trvá), ale stejně se k nim pak nedostanu. Individuální nastavení na úrovni souboru funguje, ale to nehodlám dělat pro 10000+ souborů zvlášť :-) Nějakej tip? Hlavně vůbec nechápu, proč k tomu došlo, když na 3 diskách je to OK a na čtvrtém je to OK cca v půlce adresářů a v půlce ne... Když uvedu fiktivní příklad, tak k souboru Dovolena2010/a.jpg se dostanu a k souboru Dovolena2011/b.jpg už ne...

o 30.10.2011, 16:38 | maresk
zkus převzít vlastnictví souborů - u Win NT/2000/XP/Vista/7 je úplně fuk, jak se jmenuje user, jde o security descriptor, ten, ač máš uživatele se stejným jménem, se změnil, tudíž nejjednodušší cesta je převzetí vlastnictví souborů :-)
o 30.10.2011, 16:42 | Mr.Scully
To jo, ale jde to nějak hromadně, třeba na celý disk?
o 30.10.2011, 17:42 | Petura
zkusit nasdílet kompletně celý disk a tam si pohrát s tím zabezpečením ...
o 30.10.2011, 18:01 | Mr.Scully
Právě že na úrovni disku mám nastavený úplný řízení pro všechny možná kombinace (můj uživatel, skupina Administrators, skupina Users) včetně dědění, ale v realitě evidentně to dědění nefunguje :-/ Zkusil jsem na úrovni disku změnit i vlastníka, asi deset sekund to zdánlivě měnilo vlastníka u všech souborů, ale stejně žádná změna, prostě ty soubory vidím, ale neotevřu je. Nevím, jestli mám zkusit odpojit a znova připojit disk nebo tak něco...
o 30.10.2011, 18:02 | Milhauzz
Sdílení s tím nemá co společného, krok1:

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 30.10.2011, 18:03 | Milhauzz
Krok2:

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 30.10.2011, 18:04 | Milhauzz
Anebo když nezabere, tak lamersky přes everyone.
o 30.10.2011, 18:32 | jack1
popř. stačí cmd copy z jednoho logickýho oddílu na druhej.. copy nepřenáší ntfs oprávnění ani ACL.
o 30.10.2011, 18:38 | Petura
no měl jsem na mysli to samé co milhauzz jen jsem to neuměl popsat ... většinou zabezpečení pro uživatele nastavujeme když sem jim upravuje přístup (většinou nová sdílená složka) ...
o 30.10.2011, 18:41 | Mr.Scully
Milhauzz, díky za screenshot, tam jsem všude byl, ale někde jsem zapomněl zaškrtnout to poslední (nahradit položky oprávnění ve všech podřízených objektech), teď už je to OK.
o 31.10.2011, 07:33 | Milhauzz
Paráda, dobrá věc se podařila :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3688 sekund.