Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Záruční oprava auta - jak dlouho může trvat?

o Navštíveno 6213x o
o 28.10.2011, 18:17 | ps
Mám auto v autorizovaném servise na záruku a už je tam 47mý den (-7 až 9 dnů pokud odmyslím prvotní komplikace) a stále se vykecávají na malinkaté blbosti (není olej apod).

Otázka zní, jak dlouho si tak můžou v servisu držet auto?

o 28.10.2011, 18:22 | Bladzej
po 30 dnech můžeš požadovat vrácení peněz za zboží (to jim tam samo necháš).
o 28.10.2011, 18:31 | ps
No u auta za velké prachy pochybuji, že mi vrátí prachy, spíš mít na ně nějakou páku..
o 28.10.2011, 18:55 | HIGHTOWER
občanský zákoník, nebo případně obchodní, podle toho, dle jakého zákona jsi auto kupoval a máš smlouvu. Najdi si to a dle toho jednej, zajít tam, auto není, ok, dle zákona chci peníze zpátky, požadoval bych písemně, že auto není a zašel za právníkem a dal to případně k soudu, nebo nějaká dohoda, tady asi hlavně proplacení zapůjčeného jiného vozidla, za taxi apod.
o 28.10.2011, 19:05 | HIGHTOWER
[ Link ] § 19/3 a na to navazuje [ Link ] § 622/2 či 3
o 28.10.2011, 21:52 | ps
Zase nechci zacházet do extrémů, ale pokud to nebude ani další týden do konce, tak tam půjde už právník.
o 28.10.2011, 22:27 | Petura
to mi docela dostává, že autorizovaný servis nemá díly na auto :o))))
i když nejsi první a bohužel ani poslední
o 28.10.2011, 22:38 | mr.brain
Reklamace v záruce, smlouva 100% dle občanského zákoníku - na to mrkni jako první a jinak jako HT. Odstoupení od smlouvy, navrácení peněz nebo výměna zboží. Pořád je to zboží, i když se jedná o auto... A nečekej týden, rovnou v pondělí nebo lépe zítra tam zajdi a v pondělí za advokátem. Prostě je na to fakt 30 dnů.
o 28.10.2011, 22:42 | cupra.165
Co je to za auto,ze jim to tak trva?
o 28.10.2011, 23:05 | ps
No hlavně to bude obchodní zákoník, jelikož vlastníkem je společnost.

No není prý skladem furt něco jako olej, různé drobnosti a další blbosti. Za poslední týden to byly tři různé výmluvy/věci, které nejsou...
o 28.10.2011, 23:11 | ps
[ Link ]

Doba vyřízení garanční zakázky

Pro právnické osoby dle obchodního zákoníku není definovaná nejdelší doba opravy, avšak našim cílem je co nejrychlejší oprava

Pro fyzické osoby
dle občanského zákoníku musí být vyjádření ke garancí / oprava provedena do 30-ti dnů ode dne uplatnění reklamace

Hmm, tak to tam opravdu můžou mít káru jak budou chtít dlouho
o 28.10.2011, 23:20 | JR
No furt lepsi nez aby ti to vratili neopraveny ... Ja se s tim setkal v elektronice .... zbozi se vratilo presne po mesici a hned slo na dalsi reklamaci.
o 28.10.2011, 23:40 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-10-28 23:42:53
Při předávání do opravy jsi musel s nimi vyplnit formulář o opravě, kam se uvádí termín, do kdy to bude opraveno, pokud je to výrazně přes termín bez dohody s tebou, máš právo na slevu z té opravy. Vše je ale o dohodě... Každý odůvodnění proč není hotovo bych žádal písemně a pak bych to řešil nějak dál, když jde o ofiko servis..., zvláště když se vymlouvají na takové <> jako že nemají olej apod. :-D To je jasně ubohá výmluva... Zkusil bych kontaktovat přímo majitele nebo tak, nemusí o tom vědět, jak mu na to tam lidi sejří...
o 29.10.2011, 09:47 | ps
No hlavně není žádná sleva, jelikož je to oprava na záruku. Neopravené auto mi nevrátí, jelikož bych s ním neujel ani metr :))
o 29.10.2011, 13:32 | Rajdlos
30 denni je opravdu jen u obcanskeho zakoniku, pokud je auto firemni tak s timto neuspejes
o 29.10.2011, 14:17 | Ami
a jeje autochzech :) to banda od pohledu užij si to taky si forda mohl koupit v druhe pobocce v ope kde neni problem :)
o 29.10.2011, 16:11 | ps
Ami: Tam jsem auto nekupoval, pouze jsem to našel jako odkaz, ale i tak je to všude stejný bordel.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3308 sekund.