Navštíveno 5088x

28.10.2011, 15:02 |
kasko rád bych se zeptal, zda někdo z vás používá něco podobného.
Nejedná se o žádný tuning, ale spíše o bezpečnost, resp. prevenci nehody.
Nepotřebuji mít modré majáky a sirény, ale po roce ježdění, kdy se mi podařilo najet 50tis. km jsem viděl hromadu aut, které blikaly i neblikaly v případě poruchy, nebo jiného problému. Jde o to, že pokud je snížená viditelnost, nebo pouhá tma, auto má pouze výstražná světla, někdy ani to nejde vidět a nekolikrát to bylo o fous.
Přemýšlel jsem, že za zadní sklo umístím bílé, nebo jiné majáky (predaroty), nebo něco podobného, nebo i stroboskopy. Teď si pohrávám s myšlenkou je zapasovat do odrazek v nárazníku (mám OII combi).
Důvod je pouze ten, že v případě problému budu vidět.
Dále se chci zeptat, kdybych měl majáky modré barvy, zastaví mě hlídka PČR, nebudou zapnuty, ona to zjistí, že jsou namontovány, hrozí pokuta?
Díky za odpovědi, popř. tipy
nevim jestli by to melo cenu.a jak je to s povolenim...jinak modre asi ne to bych rekl ze by to neklaplo, tedy pokad to neni od vyrobce,jestli se pletu opravit :D dekuji..jinak napad dobrej ale jak casto h ovyuzijes?normalne bych nejde v JZD ocesal traktor :DDDD a hodil na zapalovac, v pripade potreby vytahnout z kufru pichnout di zaopalovace a je vystarano ...:DDD
V Ostravě jezdí nějaký blbec, který si myslí, že je Simir z Kobry 11 a používá modré majáky k tomu, aby mu lidi uhýbali. Slyšel jsem, že už mu dal někdo kvůli toho dokonce i na hubu.
Pokud by jsi to chtěl proto, aby jsi byl pépe viditelný třeba při poruše, tak to možná není špatný nápad, ale aby to zase zbytečně neoslňovalo ostatní. Já bych se na to vykašlal.

28.10.2011, 15:18 |
JR Mam v aute hozenej oranz predator s prisavkama. V pripade potreby ho flaknu na okno a pichnu do zapalovace. Sice se to nesmi, ale radeji jsem videt.

28.10.2011, 15:20 |
kasko jak často? Asi jednou za týden, protože jezdím každý týden UH-MB a v tomhle čase je minimálně jedna taková situace. Další věc je ta, že bude jenom horší počasí a náhlé překážky na D1 budou častější.
Mám rád sebe i své auto a nepotřebuji, aby mi někdo zahučel do kufru. (takovou nehodu vidím 1x14 dní pravidelně. Pak je zajebaná dálnice v X kilometrech)
Měl jsem na mysli něco
[ Link ]

28.10.2011, 15:29 |
kasko JR: přesně tohle jsem na mysli. Máš někde link.
Kamil07, psal jsem, že ho nechci na přesně tohle, tzn. že bude spíše na zadku auta. Je to spíše pro ty, co budou za mnou.
Pochybuji, že by to oslňovalo, maják jako maják a bude blikat, když budu u krajnice, nebute to puštěné při jízdě, třeba v 10-ti kilometrové koloně, jako někteří svítí mlhovkama, aby je šlo vidět, i když kolona stojí :(
Vím, co jsi psal, jen se mi hned vybavit ten blbec co jezdí tady, tak jsem to napsal. Čím více je člověk vidět, tím lépe a že někdy není vidět skoro na krok, když je nějaká extra mlha.
co jsem se ptal člověka co dělá řidičáky na VZV a pohybuje se i okolo bagrů a podobnejch potvor
říkal že oranžovej přenosnej maják můžu mít ůplně v pohodě (s pevnou montáží už jsi nejsem jistej / a některý stroje jako traktory a bagry mají dokonce v OTP napsáno že po hlavní silnici se můžou pohybovat pouze se zapnutým oranžovým majákem
predátora mám taky ale nenamontoval jsem ho (není čas)
2 JR jakej máš model predátora ?
na pevno potřebuješ povolení

28.10.2011, 16:13 |
JR Mam tenhle
[ Link ] Zkousel jsem i tento
[ Link ] ale neni tak videt a musi se zapnout tlacitkem primo na tom predatoru, takze dost nahovno.

28.10.2011, 16:24 |
kasko ještě přemýšlím, že dám kalsické strobo do zadních světel, nebo za zadní sklo.
Uvidíme, něco vymyslím a pak sem hodím foto, nebo video

28.10.2011, 20:23 |
rcman Neni to trochu zbytečný se tímhle vůbec zabejvat?
Problém který tě dostal do situace že nemůžeš jet dál. Ty stroboskopy nebo majáky nevyřeší.
A co tak vím, tak benga stroboskopy nemaji moc vlásce a když chytneš vola tak tě za ně bude chztít pokutovat a bude se ptát na povolení na komunikacích apod. A máš ráze jiný starosti než jaký si chtěl vyřešit...

28.10.2011, 20:56 |
kasko rcman: z mého pohledu určitě ne. Když vidíš neosvětlené auto jednou za uherský rok, tak nad tím mávneš rukou, ale pokud to potkáváš skoro každou cestou a jezdíš za každého počasí, tak to určitě není zbytečné. Na druhou stranu, proč má policie a ostatní záchranné složky včetně odtahovky zapnuté majáky, když někoho zastaví a kontrolují, nebo když nakládají auto? Vidíš to z pěkné dálky a to je účel...
Stroboskopy nevím, modrý maják, který není v činnosti můžeš volně vozit v autě, benga sice remcají, ale nic se nemůže stát. Jsou volně k dostání na každé benzínce. Zákon zakazuje jejich používání jiným než vybraným složkám, ne jejich vození. Na žlutý maják se již nevydává žádné povolení, tresatá se pouze jeho zneužití. Používá se všude kde jsem překážkou v silničním provozu a mohl bych jej ohrozit. Např.zastavím u dopravní nehody a šup maják na střechu. Jěště nikdy se mně nestalo, že by benga něco namítali.
Oranžovýho majáku v případě poruchy apod. bych se vůbec nebál...
Go for it .. amíci na tom docela ulítávají a co jsem pochopil, nemají přesně danou legislativu na to jaký podmínky musí třeba civilní auto používaný velitelem hasičů splňovat a tím pádem si to ověsí jako vánoční stromeček z čehož mají následně pochopitelnou radost.
Dal bych buď za zadní sklo nebo třeba do zpáteček nějaký oranžový nebo žlutý výbojky (jdou vidět i v mlze) a když už tak bych hodil dvě i směrem dopředu kdyby náhodou a hotovo .. ebay toho je plnej.
[ Link ]