Navštíveno 2186x

zdarec
prednedavnem jsem poridil ojetinu.
Bohuzel s bejvalym majitelem je tezka komunikace.
Jedna se o vuz Mazda MX-5 rv:99 najeto 140000km.
Olej je momentalne na spodku. Nevim ani jaky tam je,zda plna,nebo polo synta..
Muze mi nekdo doporucit jaky olej by byl nejvhodnejsi pro tohodle japonce?
Prosim s ohledem na najete km diky..
Vizkozitu takovou, co udava vyrobce. Kvalita je napr. Mobil 1, Motul...

25.10.2011, 09:19 |
cupra.165 | Upraveno: 2011-10-25 09:20:15
Doporucuje se 5w-30,ale vzhledem k najezdu a urcitemu stari a nevedeni co tam lil predchozi tak bych dal lepsi znacku jak nahore psal Martin 5w-40. Ja v mx5 1.8 mam ted millers oil 5w-50 a nestezuju si.Jinak zkus taky nekdy zavitat sem...
[ Link ] Jinak predchozi sezonu sem mel Motul ecoenergy 5w-30 a pri delsim stani byli pri startu slyset hydrostely nejake 3 minuty. Ted u millers zhruba 30 s pri startu v zime.

25.10.2011, 12:27 |
Pietro | Upraveno: 2011-10-25 12:28:57
dostal jsem odpoved..
..tak udajne tam daval Mogul 10W40
..to asi neni to prave pro vysokoot.motor :o/
Millers je taky pecka, jeste Amsoil, ale to tady u nas asi tezko nekdo sezene.
Jinak na Mogul bych se opravdu vy****.
..no nic skocim do Kauflandu-(tam maj Mogul nejlevnejsi).
a honem to doliju! :o) joke!
OT: Mě by fakt zajímalo, jestli už někomu zakukal motor z toho ,že dával třeba Mogul...
do motora lejem 10w60 Shell a spokojnost. Lepsi a tichsi ako 10w60 Liqui Moly alebo Castrol
..nejde o to zda motor zakuka,kazdy olej by mel plnit alespon stanovenou normu.
Spis tu de o vlastni zkusenost a duveru. Nekdo treba kouka na co nejnizsi cenu,nekdo radej priplati a vi ze olej ktery tam dal fungoval i pri tvrdsich podminkach.
Nechci tu pomlouvat znacku Mogul,ale samotnymu mi prijde ten motor hlucny..
Tak uvidime..
Dudelina: neznám nikoho komu by zakukal motor po mogulu ale vím o jednom kterýmu mogul zku.vil hydroštely a to ještě u 6V 24Ventilů takže hódně ušetřil.

25.10.2011, 20:39 |
jzxr jakože jezdím s V6-24 (Mitsu Galant kterej je díky hydroštelům docela háklivej na kvalitu oleje) můžu potvrdit že je mogul extreme 10W-40 kvalitní olej nekur.vící hydroštely ani nic jiného. jezdil jsem na něj a dosud jezdím a nikdy jsem neměl problém. menší problém vidím v tom že mogul začíná být dražší než např. mobil...
jzxr : Jenže je i 10w-40 mogul GX-FE a vetšina lidí se v tom nevyzná a koupí ten levnější když má stejný označení.Mogul má ve své nabídce asi 18druhů olejů do motoru a určitě nemusí být některý špatný jenže bezpečnější je doporučit nějakou lepší značku oleje někomu kdo se v tom až tak nevyzná.

21.03.2013, 16:25 |
gizmi Ehm, dotaz.. co rikate na oleje Texaco ?? Jde mi o 10w40 do hondy B16, takze vti :)

21.03.2013, 18:36 |
tesil U techto viskozit je to uplne jedno, pokud to fakt neni uplna sracka z Tesca.