Navštíveno 1932x

Zdarec, potrebuju radu - nakopnout
Mam PC v siti s Win XP HOME, Pro a Win7 Pro a server Win2003 Std
na serveru sem si udelal 1TB diskovy pole v mirroru a nastavil ucet pro pristup do slozky, ale kdyz ze stanice pristupuji do teto slozky pres okolni PC, tak mi to hlasi ze nemam opravneni - cekal sem, ze se me PC opta, pod jakym uctem chci pristoupit a pak me tam pusti...
PC jsou v pracovnich skupinach a kazde PC ej v jine pracovni skupine...
A jeste dotazek, jaky pouzivate SW na zalohovani souboru (zkousim rozchodit cobian backup 10).
Diky

24.10.2011, 20:39 |
Brda tak pokud se nepletu, tak plny prava pro sdileni pro everyone, pak nastavis prava na NTFS. A prihlasovaci ucet musis zadavat vcetne skupiny. Příklad: WORKGROUPuser
no jo, ale kdyz ja to na serveru nastavim a na stanici du na okolni PC a po poklepani na sdilenou slozku se me to na prihlasovaci udaje neopta, rovnou mi to hodi ze nemam opravneni pro pristup - coz me zarazi, mel sem pocit, ze by se mel optat na prihlasovaci udaje...
Jeste zvazuju, ze na serveru pustim FTP server a cobian backup budu smerovat na FTP server
de mi o to, aby kazdy user mel na serveru vlastni slozku, kam muze jen on a kam se mu budou ukladat data.
Zvazoval sem heslovat data pres cobian backup, ale tam nevim jak moc je ochrana silna, cili FTP asi bude nej a pokud user bude chtit nejaky data, bude mi muset rici...
Na každým PC připojit disk na serveru, nejlíp cmd příkazem: net use x: \servershare$ /USER:usživatel@heslo
Uživatel i jeho heslo specifikováno na serveru v uživatelých a přiřazenej ke share na práva zápisu. Pak cobianem nebo jiným softem lifrovat tyhle věci na připojenej síťovej disk.
Easy :)
ok, zkusim....
co me prekvapilo, ze v cobianu kdyz sem vyplnil prihlasovaci udaje (do one slozky) tak se cobian nemohl prihlasit pod vyplnenym uctem - ale mozna byla chyba v zadani prihlasovacich udaju - jelikoz oni tam chteji vyplnit domenu a tak nevim, jaky maji format bez domeny (ale je fakt, ze sem do naúpovedy nekoukal)
zkusim ten sitovy disk, jak si psal
tak je to nejaky rozjebany, vse sem zadal (net use) a po odentrovani mi PC napsalo, at zadam heslo pro uzivatele zalohy@zalohy (prihl. jmeno mam zalohy a heslo zalohy na zkousku), tak sem zadal heslo a on napsal, ze vicenasobne pripojeni neni povoleno
chyba 1219
dej usera zalohy do skupiny administrators na serveru, odpoj všechny aktivní sešny sdílení, zkus znovu.
OK, dik prubnu, v admin skupine asi nebude, ale odpojit ostatni sesny muzu az vecer - az useri prestanou server pouzivat
max to zkusim rozjet pres FTP server - ze to cobian bude hazet na FTP server
Není nad Active Directory ... Workgroup je smrt :)
Jj, vim a rad vych AD rozchodil (domenu),a le predchudce byl (jak to slusne napsat) a proste tvrdil, ze ma domenu a AD na serveru pripraveny a ani nema poradne nakofigurovany DNSka.
Problem je prehodit 30 kompu do domeny, vse pak prekonfigurovat (profily a tak) + nevim kde co na serveru nastavil, takze nej by bylo zastavit sit a vse si reinstalnout a nakonfigurovat podle sebe (cou se 150hodinama na rok spravy je nemozne) + sem server nikdy nekonfiguroval pro domenu a AD (coz neznamena, ze se to neda doucit - dostudovat)
Vecer zkusim radu predchozi a pak mozna nahodim FTP server a cobianem to budu tlacit pres FTP (na FTP serveru si vydefinuju uzivatele a bude)
Tak na serveru asi bude neco vycubenyho pomym predchudci....
okud pridam opravneni everyone, tak se do slozky dostanu, jakmile pouziju ucet co sem zalozil (Zalohy), tak ani prd, dokonce sem slozku pripojil jako sitovou jednotku a nasel moznost vydefinovani uzivatele (nemusel sem to tukat pres prikazovou radku) a PC se me pak porad ptalo na prihlasovaci jmeno a heslo. I kdyz sem mu vyplnil administrator a spravne heslo, tak to nepomohlo....
cili tam ej asi necoposr.....
Ozivim tema, rozchodiljsem cobian backup 10 a vse OK
Ted sem presel na verzi 11 a importoval nastaveni z 10ky a zacalo mi to delat u nekterych uctu to, ze ac mam nastavenou inkrementalni zalohovani a kazdych 30 plnou, tak mi dela stale plnou. U jednoho uctu sem v pondeli kouknul na nastaveni, ofotil si ho, abych to porovnal s ostatnima uctama, kteredelaji problemy a najednou i tento (doted fungujici) ucet zacal zalohovat stale plnejma zalohoma...
Nevite, zdali proste cobian 11 blbne, nebo zdali mel problem s importem a je lepsi zalozit ulohu znova rucne?
zahodit cobian, přejít na rsync... :-)
Omrknu, pokud je free (bohuzel na nakup neceho nejsou love ve firme)

15.11.2012, 11:22 |
War zkoušel jsi ty data taky obnovit? zálohuješ celý systém nebo data? jestli jenom data, tak bych zapnul cestovní profily nebo přesměroval složku Dokumenty na síť apod.
Zalohuju data (dokumenty, plocha, posta - outlook) a pouzivam FTP - nemuzu nasdilet adresare pro uzivatele na serveru, jelikoz neni mozne pouzit definovani opravneni - ruzne verze operacnich systemu (Win 2003 server, win 2008 server, stanice: Win Xp home, Pro a Win 7 Pro - cili ani domenu nemuzu pouzit)
Takhle sem to zdedil po predchozim IT, cili vse musi byt nasdileno pro everyone, aby se na to bylo mozne prihlasit (dostat)
rsync je zdarma, funguje jak na win tak na linux.
stačí jednoduchý skript a funguje to krásně.
Já to v jedné firmě mám udělané tak, že uživatelé si vypínají počítač ikonkou na ploše. Ta jim odzálohuje všechno potřebné a pak vypne počítač. Jeden skript pro všechny počítače.
Stačí trochu zagooglit :-)

15.11.2012, 16:46 |
War no já bych šel cestou nejmenšího odporu a zapnul cestovní nebo roamingové profily. To by mělo fungovat bez rozdílu klienta a serveru. Cestovní profil vždy při loginu/logoutu překopíruje konkrétního uživatele na server (je dobré zapnout diskové kvoty), a Usershares na serveru bych zálohoval, čímž ti odpadne zálohování po síti.
problem je, ze nektery uzivatele nevypinaj PC vubec - ze je pry PC pomale a nechteji cekat az to nabehne a dotycny jsou na nejvyssich postech, cili s tim nic nenadelam...
nevadí, v tom případě ten skript nemusí počítač vypínat. Je více možností. Buď aby si to pustili sami když skončí (prostě ty lidi naučit zodpověndosti vůči jejich unikátním datům) nebo to dát do naplánované úlohy na každém stroji na noc.