Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nerezová spirála

o Navštíveno 3104x o
o 23.10.2011, 16:09 | Unihero
zdravím, potřeboval bych sehnat nerezovou topnou spirálu, kde bych sehnal?
potřeboval bych sehnat nějakej základ, popřípadně si už přesný tvar doohýbám autogenem, potřebuji to na topné těleso do bojleru, abych tím mohl prohánět teplou vodu přímo od kotle.
jelikož známému bojler vydržel 5 let a už teče, takže svaříme nerezový, necháme stočit plech, udělat příruby apod.. a doma vše svaříme pomocí tig.
jen bych potřeboval tu topnou spirálu, jde mi spíše o to kde sehnat, průměr už si kdyžtak vybereme podle nabídky. na internetu nic není, jen už hotová v kotli.

díky za rady. popřípadně i z jiného materiálu... jde mi hlavně o základní tvar, protože ohýbat trubku bude fakt na dlouho.

o 23.10.2011, 16:14 | Unihero
ještě dodám, nejlepší by byl materiál nerez, kvůli svařitelnosti k plášti bojleru.
o 23.10.2011, 17:03 | deda
stačila by spirala co se pouzivá třeba na přenosné chazeni treba na pivo,limo?
o 23.10.2011, 17:10 | hanx
nevim jestli nějak pomůžu ale minuta googlení vyplivla jako první tyhle dva odkazy:
[ Link ]
[ Link ]
o 23.10.2011, 17:13 | tappaja
Ja nevim, neni lepsi koupit hotovej nerezovej bojler? Je tam preci jen nejakej tlak... oparit bych se nechtel, az to rachne...
o 23.10.2011, 17:13 | tappaja | Upraveno: 2011-10-23 17:16:22
To co sem dal hanx, tak to jsou elektricky spiraly, on chce spis trubku nerezovou a smota si z toho sneka...
o 23.10.2011, 17:15 | petis
Unihero potebuje smotanou trubku, šnek. Ne těleso. Možná bych zkusil firmy co dělaj aku nádrže jestli by neco nesmotali. viz link
[ Link ]
Nebo medenou mekkou trubku a smotáš to sám. Jen asi bude problem se svařitelností med/nerez.
o 23.10.2011, 17:18 | tappaja
o 23.10.2011, 17:20 | deda
ja myslel něco takového
[ Link ]
o 23.10.2011, 17:52 | Unihero
mno jelikož bojler nerezový stojí v průměru od 15 tis výše..
máme nerezový pivní sud, který v půlce rozřízneme, necháme laserem vypálit plech o požadované dílce, necháme z něj udělat válec a svaříme, do válce potřebujeme práve navařit tu průtokovou spirálu, přes kterou poteče přímo teplá voda od kotle, ohřev bude fungovat samotíží, takže jen průtok, příruby se seženou, to nebude problém.
bojler vytvořený bude mít kolem 120 litrů, pokud se podaří, svaří se ještě jeden, který bude ohřívaný elektrikou, do kterého půjde ta předehřátá voda z předchozího do druhého který pak dohřeje spirála.
vymýšlel to člověk, který tomu opravdu rozumí, ví co a jak, jen potřebujeme tu spirálu.
o pevnosti svarů metodou TIG nepochybuji.
svaříme si to doma sami, s metogodou TIG pracuji a mám i EN, zkušennosti mám. nebojím se toho, pak bojler napustíme vodou a necháme třeba 2 dny naplněný, abychm jsme zjistli jestli nikde neteče, to jsou takový blbosti, sám mi řekl že tlak vody v tom bojleru bude kolem 1 atmosféry..

potřebuji spirálu ve stylu viz přiložené foto:

foto k příspěvku  od Unihero

o 23.10.2011, 17:52 | Unihero
to deda:
jsou našel jsem už, ale jen hranaté zase.
o 23.10.2011, 19:34 | radek.613 | Upraveno: 2011-10-23 19:36:25
Tlak v boileru bude takový, jaký máš ve vododvodním řadu, tedy zhruba 4 až 11 atmosfér. Tu jednu atmosféru max budeš mít jen v tom šneku, neb tam bude statický tlak samotížné soustavy. Ale vnější povrch šneku, celý plášť i obě dna budou namáhány tlakem ohřívané pitné vody, tedy X krát víc než jednou atmosférou. U elektroohřevu si pak ještě připočti časem elektroerozi kolem svárů. Jinak šneka by jsi mohl pořídit u firmy KP MARK nebo u Dražic coby nejjednodušší řešení - vložnou topnou jednotku s přírubou a úspěch je také zaručen. Jen ta samotíž nebude na efektivní ohřev moc účinná, protože jakkýkoli motaný šnek má poměrně zásadní tlakovou ztrátu pro průtok vody, neboli samotíži klade solidní odpor. Jo a jakýkoli koupený nerezový ohřívač bude mít s největší pravděpodobností lepší výkonové číslo, než cokoli co doma svaříte, na tom už pohořelo hodně lidí. Jinak já se nepovažuju za extra odborníka, přesto za mnou někdo přijít, že si chce vyrobit nerezový boiler pro samotíž, rozhodně mu nenavrhnu šneka s vysokým odporem proudění a problematickou výrobou, ale právě kvůli efektivitě a vyhovění samotíži mu jednoznačně navrhnu konstrukci "tank in tank", kterážto u samotíže dosahuje o mnoho lepší účinnosti i výkonů, a přitom je výrobně jednodušší než šnek. Ale když Ti to vymýšlel člověk co tomu fakt rozumí, nebudu radit, třeba má bakšiš za každý závit spirály co doporučí :-D :-D :-D

[ Link ]

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3048 sekund.