Navštíveno 832x

18.10.2011, 19:52 |
hawai zdar ajťáci, mladá mi přitáhla domu počítač od svých rodičů, že prý dala defragfmentaci, nakoci jí to nabídlo něco jako ,,smazat nepotřebné soubory,, tak to dala a od tý doby počítač blbnul, prý zmizeli ikony z plochy, nešlo nic moc dělat a tak, tak to odnesla do servisu, druhý den jí volali že s tím nic dělat nejde a jestli chce aspoň zálohovat soubory, tak řekla že jo. volali druhý den zase a že to prý nejde a a´t si pc odnese. tak ho hodila ke mě, já do něj dal svůj HDD a počítač jede. když k němu připojím jako druhý původní disk, tak mi to napíše že hardware nebyl správně nainstalovám a asi nebude pracovat správně. v průzkumníkovi ho vidim a když na něj kliknu, tak mi to napíše ,,vložte disk do jednotky,,
je nějakej způsob jak z disku vytáhnout soubory? jde hlavně o fotky který by byly potřeba nějak vytáhnout, zbytek je fuk, hlavně ty fotky. dík všem za rady

18.10.2011, 19:57 |
koren se v tom hrabal nekdo kdo nemel...
zpusob samozrejme existuje, ale je dost drahej
nebo system DIY a riskovat ze to rozvrtas jeste vic

18.10.2011, 20:02 |
hawai | Upraveno: 2011-10-18 20:02:45
koren: to mi bylo jasný hned že to dělalo nějaký prase, nejsem žádnej odborník ale po tý defragmentaci bych to zvládnul dát do kupy i já, ale teď vážně nevim
muzes mi to pls trochu priblizit o co by melo jit? :-) myslel jsem jestli neni nejakej zpusob jakym bych to zvladnul sam doma, treba nejakej software kterej by to umel

18.10.2011, 23:48 |
koren kdyz ten hdd najde bios, tak zkusit pristup treba z nejakyho linuchu.spec nastroje-tam je vetsi pravdepodobnost ze to bude jeste horsi nez lepsi, pokud se v tom clovek moc nevyzna.
takze jako Harryp
doporučuji stáhnout Hiren's Boot CD např. ze slunečnice
[ Link ] tam je poměrně hodně nástrojů, kterými to můžeš nechat ten disk projet a doufat, že data zachráníš. Je to freeware řešení jen to velmi dlouho trvá. Doporučil bych program PartitionRecovery a případně DiskDigger. Všechny programy které jsou součástí hiren CD je zde
[ Link ] Nejlepší to je vypálit jako bootovací cd a nabootovat v mechanice... hodně štětí
Nu, Hirens je zajímavá věc, to jo. Ale pokud si nejsi jistej v kramflecích, tak to dej někomu šikovnýmu. Koukám že v servisu funguje pravidlo "kde není vůle, není řešení".
Ale dej to opravdu někomu fakt šikovnýmu, protože dneska si říká správce PC každej, kdo má do prdele díru ...

19.10.2011, 09:44 |
Shr3k Především bych to nechal prohlédnout někým, kdo tomu rozumí., jestli není chyba v hardware.
Jinak doporučím:
[ Link ] byli mi schopní vytáhnout data i z disku se samovolně přepsanou servisní stopou - prostě disk rozebrali, vyčetli plotnu po plotně a v software to zase složili dohromady. Za 25000 to stálo.
Shr3k: Jo kdybys zálohoval, neplatil si takovou pálku za záchranu dat :-)
Milhauzz: Máš recht, hlavně tedy s tou dírou :-)

21.10.2011, 15:35 |
Shr3k Harryp: To byl zrovna 3 měsíce starý disk a na něm data určená k vypálení. ;-)