Navštíveno 3246x

máte nějaký tipy na skrabky na okna nebo jiny vychytavky ? doba pokrocila viz. autokosmetika, voskování apod. Tak by mě zajímalo, jestli jsou nějaký "novoty" ohledně mrazu, sněhu apod.
Na rozmrazování takový ten sprej, ne? Funguje dobře, rozhodně lepší než to škrábat.
no, mam jedinou vec na zimu (a zadna novinka to neni:) ): za 40Kc v Tescu skrabka na sklo s rukavici, kterou i sundavam snih a pohoda...takova blbost a jak to pomuze :)
Ta škrabka s rukavicí je vynález století, nedám na ní dopustit...
vynalez stoleni je vyhrivane celni sklo, bohuzel i dnes jsou automobilky ktere tohle nechapou a neumi to ani jako doplnkovou vybavu, ve standardu uz vubec ne... stesti ze nektere automobilky to chapou a umeji
jj, ted sem poridil Focuse a zrovna na tohle si nemuzu vubec stezovat, kdyz pustim foukani na sklo +vyhrev, tak je predni sklo za dve minuty rozmrazeny
Môj tip a vychytávka je garáž :-D
michal_smsmsm: no tak ono pokud je auto zapadany snehem a vyrazi ridici s touhle vychytavkou - odtaty predni sklo, bocni jen lehce opadanej snih jak otevirali dvere jinak snih a na strese cepice ktera postupne odletuje na auta jedouci za nima tak to neni taky uplne super...
Jako Kamil07... jen to nechce být línej :-)
přestěhovat se blíže k rovníku a nemusíš to řešit
na sklo mám tuhle škrabku
[ Link ] lepší jsem ještě neměl a sníh klasicky malá lopatka na smetí s pogumovanou hranou na očištění auta od sněhu jsem taky nanešel nic lepšího jde to rychle a narozdíl od smetáčku ta gumová hrana to sklo hezky očistí a jde to rychle.
assasin, ale ne, tak jasne, ale zapnes vyhrev predniho skla, a driv nez ohrabes snih ze strechy a oskrabes bocni okna aby si videl tak mas predek a zadek rozmrzlej a muzes ject. prece netvrdim ze zbytek neskrabu, nebo neometam, naopak ometam a ometam poctive cele auto, nejen kapoku abych videl ja ale i strechu aby videli i ti co jedou za mnou - mimochodem to taky nesnasim kdyz jede predemnou nejaky pako a na strese si veze tu X cm nadilku a lita to z nej na vsechny strany...

18.10.2011, 14:49 |
Kapka (M)
ješte že mam na aute dalkový start :-) takže než dotapkam z tepla domova do auta..tak je již trošku vyhřáte :-)

18.10.2011, 14:55 |
DaveX muSlim: Ty si vozíš garáž s sebou? :) Co když tě chytne sněžení na nákupu? :)
2 DaveX: parkujem v podzemke. Som krtko ;-)
Já můj winter-kchár prozvoním z mobilu a za cca 15 minut usedám do kabiny, kde je + 25 stupňů a všemi okny vidět ven....
michal_smsmsm: jasny to ja nemyslel ze to delas ty, ale je takovejch na silnicich videt dost, s poctem vychytavek ala ohrev skla mi prijde ze ta lenost uzivatele stoupa:)
kdybych jezdil kazdej den tak bych asi poridil webasto .. tzn jako radek.613 ... na tech mejch par km rocne neresim a oskrabu ruco:)

19.10.2011, 08:40 |
AR mno a nebo plátěnou garáž, stojí to pár kaček a je to pohoda, nějakou tu zimu jsem s tím už absolvoval.
Než se v zimě dostane olej na všechny potřebný místa v motoru tak to chvíli trvá..On se vám ten dálkovej start a to stání na volnoběh časem někde ukáže.. :D

19.10.2011, 08:59 |
Kapka (M)
Woko: no nevim jestli je to špatně..ale dalkovy start +dochlazovani Turba používam na svem RSku už cca 5let..auto ma najeto 200000km na puvodni motor a turbo atd...a naprosta pohoda..přijde mi to spiše lepší když motor nejakou minutu blafe na volnoběh bez zateže,než když do nej skočíš a za studena ho začneš honit..ale jestli je to jinak rad se necham poučit
Kapičko máš Turbo Timer ?
Kapka: no, někdo říká to, někdo to.
Věřím, že když člověk v zimě (ruzuměj třeba -10 stupínků)
sedne do auta, tak by to měl asi chvílu nechat brblat. Neříkám 10minut, to si myslím že je zbytečný, ale třeba 3 minutky tomu neuškodí. Já to dělám tak, než by padne trocha volnoběh, pak vyjíždím.
Je to cca rok zpět, kdy zase radil na PRIMĚ nebo kde nějakej expert, kterej řekl: Sednout, nastartovat, připoutat se, vysmrkat se, zkontrolovat zda je na pal. desce vše OK a vyjet. Že je prý zbytečný, aby ten motor jel zbytečně na prázdno dlouho, že to žere, blbě maže. A že nejlépe se zahřívá jízdou, což asi souhlasím. Samozřejmě pozvolnou.
Ale jak to je doopravdy, to netuším. Každej si to dělá dle sebe.

19.10.2011, 09:48 |
Kapka (M)
je jasne že když ja si to takhle necham "zahřat" tak tomu taky hned nenaložím..ale určite už vyjíždím bez "sytiče" atd..olej už není ztuhly třeba na -10st...takže za me si myslím selským rozumem že je to lepší
No mě se osvědčilo přijit k autu nastartovat a jit ho omést/oškrabat a pak vyjet, jednou jsem to udělal dle rad sednou nastartovat a jet a přišlo mi že auto trpí. Taky z toho důvodu že automat za studena řadí později než se ohřeje olej v něm takže hned vyjet znamená nechat ledovej motor hnát do 3 - 3,5tis což si myslim je mnohem horší než když to par minut brble před barákem.
no lidi co psali o dalkaci a nasedani do vyhratyho myslim nemluvi o tom ze auto tech 15minut vrcelo, ale ze jim tam 15min bezelo webasto nebo neco takovyho. nechat bezet auto na vlonobeh aby se ohralo podle me moc ok neni, oni turbodiesely co nebudou mit nejaky elktricky ohrevy apod vychytavky tak se na volnobeh ani kloudne neohrejou... tzn v tomhle pripade bych to ohral jizdou, samo ze motor co se prevaluje na 700otackach asi nic moc extra nemaze...

19.10.2011, 12:35 |
AR assassin> no právě že někteří tam mají dálkový start aby nakopli motor a ne bufíka
Probůh startovat motor, abych měl v kabině teplo.... proč proboha, šílená představa. To bych se ani nemohl u oběda či večeře v hospodě zakecat nebo si ještě dát moučníček či se ráno v posteli rozhodnout si ještzě chvíli přispat a nikam nejet :-D
Já jsem zastánce toho, že nastartovat, hned vyjet a zahřát auto jízdou. Dokonce auto první "oškrábu" a až pak startuju.

20.10.2011, 15:18 |
CervinVega | Upraveno: 2011-10-20 15:20:47
máte někdo v autě namontovaný "ohřívač bloku"? viděl jsem to nedávno na jednom Bmw z USA, vypadalo to jako žehlička přišroubovaná přes teplovodivou pastu normálně k bloku (hliníkový)... přijde mi to vcelku zajímavá alternativa, mají to tam běžně,
[ Link ] ... kabel-koncovka do masky, prodlužka s časovačem a ráno čeká nahřátý motor...
To se používá i u nás ve 120ckách ;-) Třeba tohle, nic nového...
[ Link ]

20.10.2011, 15:28 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-20 15:30:04
Tředa takhle v praxi...