Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zkušenosti s CSC foťákama ?

o Navštíveno 1157x o
o 18.10.2011, 07:51 | TUNER
Odešel mi letitý Fuji S6500fd a hledam za něj náhradu. Další foto jsem chtěl zrcadlo,ale po vyzkoušení a přečtení pár recenzí bych hlavně kvůli velikosti,váze a taky hlavně ceně zkusil nějakej CSC foťáček kterej i se 2 objektivama seženu kolem 10-11k. Je jich spousta takže jsem koukal po :

Olympus E-PL1 (ten jsem si o víkendu vyzkoušel u kamaráda)
Panasonic GF2
Samsung NX11

A nejvíc mě díky velikosti snímače zaujal ten Samsung NX11 kterej má klasickej zrcadlovkovej APS-C čip....
Má někdo zkušenosti nebo dokonce porovnal nějaký další přístroje v této ceně ?

Díky

o 18.10.2011, 08:03 | Nora
Olympus nebrat, nikdy a žádný.

co tohle [ Link ]
o 18.10.2011, 08:27 | Petura
TUNER: co ti na něm odešlo? po jaké době? mám ten samý už 4roky
o 18.10.2011, 09:37 | bafis
panasinic mam tenhle [ Link ] je to vlastne prvni nezrcadlovka, trosku vetsi nez GF2, ale taham ho vsude a jsem spokojenej....
o 18.10.2011, 11:16 | Mr.Scully
Olympus prosím nikdy nebrat (konkrétně E-PL1 jsem si koupil a po týdnu prodal).

Mám někde doma srovnání těch jednotlivých foťáků, co jsem si dělal. Osobně mě nejvíc zaujal výstup ze Sony (kvalitou), ale mají trošku zvláštní ergonomii (malé tělo, velký objektiv), možná bude lepší volbou některý z těch Panasoniců.

Každopádně z mého pohledu je tohle slepá cesta. Velikostně je to oproti kompaktům docela kráva a oproti zrcadlovkám to samozřejmě má nižší kvalitu. Pořád dávám přednost kvalitní zrcadlovce a kapesnímu kompaktu.
o 18.10.2011, 11:21 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-18 11:21:53
Mě se líbí tohle pokud jde o tenhle formát foťáku, protože to má hledáček (sice elektronický, ale opticky výborný) což třeba já u foťáku musím mít hlavně při focení ve dne za ostrého slunce: [ Link ]

Jinak souhlas s Mr.Scully osobně tuhle třídu nechápu a pokud chceš kvalitu a nechceš sebou tahat velké zrcadlo, tak kup S95tku jako MATTESS a nebo lépe G12tku (ta má i hledáček) od Canona. Výstupy z toho jsou taky špičkové (byť má menší čip než tyhle nové formáty), ale je to celokov, malý do kapsy a má to plný přístup ke všem potřebným funkcím jako ISO, clona/čas, expozice...
o 18.10.2011, 11:30 | Mr.Scully
Ještě abych doplnil, proč Olympus ne (i když už jsem to tady dřív někdy psal):
- naprosto nejhorší ostření snad ze všech značek na trhu (neustále přeostřování, pomalost, nepřesnost atd.)
- celkem mizerná kvalita na vyšších ISO a nemožnost customizace odšumování na JPG

Osobně si myslím, že rozdíl mezi E-PL1 se seťákem a Canonem S95 bude naprosto minimální a S95 jde v pohodě dát do každé kapsy. E-PL1 fakt ne :-)
o 18.10.2011, 12:12 | TROY
hehe řešim to samý :o)
vede zatim sony nex
o 18.10.2011, 12:29 | EFCA
Co se týká NEXe, byla jsem s kvalitou fotek hodně spokojená, ale po tom martiriu, co jsme s nim měli, už mi žádnej foťák od Sony nesmí do baráku. Za ten rok, co jsme ho měli, byl víc jak 3 měsíce na reklamaci. Stejná vada se dokonce projevila i na novém kusu, který nám po první reklamaci dali. A to nás v Sony přesvědčovali, že problém s NEXem máme jen my, že jich prodali stovky a všem to fachá. Moc tomu nevěřím... Zlatý zrcadlo od Nikonu :o)
o 18.10.2011, 13:58 | TROY
:D tak NEXe už nechci
o 18.10.2011, 14:03 | Mr.Scully
Jen tak zběžně třeba ten Samsung NX11 vs. Sony NEX-5:
- Samsung nemá hledáček a jeho LCD je výrazně horší
- vyšší šum, menší dynamický rozsah
- údajně neumí continuous focus při točení videí
- je skoro stejně těžkej jako zrcadlovka
atd.
o 18.10.2011, 14:28 | EFCA
Jak říkám, NEX celkem ok, ale vidím tam jeden dost výraznej mínus a to je cena. Pokud chceš set s více objektivama, tak za tu cenu už pořídíš slušnou zrcadlovku. Měla jsem základní set s dvěma objektivy 16mm a 18-55mm, po čase jsem začla toužit po zoomu 18-200mm, ale dát dvacku za sklo k nezrcadlovce? Pánové u sony asi upadli... (nepopírám, že materiálový zpracování je nadprůměrný, ale...). Dalším mínusem je to, že objektiv není nasazen ve středové ose těla, takže foťák převažuje ke straně - taková blbůstka, ale s tím větším objektivem to vidím celkem jako problém
o 18.10.2011, 14:29 | EFCA
Mr. Scully: NEX taky nemá hledáček
o 18.10.2011, 14:50 | Mr.Scully
EFCA - ani přídavnej? Moc jsem to nezkoumal, jen jsem z toho viděl nějaké výstupy na BMW srazu a na nízkých ISO to byla fakt jak zrcadlovka. Ale cenově samozřejmě tyhle bezzrcadlovky nejsou nic moc, pokud chcete teleobjektiv :-)
o 18.10.2011, 15:05 | TUNER
Takže asi ve zkratce.....zkopíruju jeden příspěvek od člověka z jednoho foto fora...

Dnes existuje jeste jedna kategorie fotoaparatu, a to CSC (Compact System Camera). V podstate jde o zrcadlovky (DSLR), ktere nemaji zrcatko. Vim, zni to blbe, takze vez, ze ma to cip jako zrcadlovka, umi to stejne veci jako zrcadlovka, daji se tomu menit objektivy jako zrcadlovce, jen to... nema zrcatko. Diky tomu to muze byt mensi a nema opticky hledacek, ale bud elektronicky (ve vetsine pripadu velmi dobry) nebo zadny. Toto jsou napr. fotoaparaty Olympus PEN (E-PL1 a podobne), Panasonic G rady (vsechny G, GH, GF,...), Samsung NX a Sony NEX. Pouze u Nikonu a Pentaxu maji tyto fotoaparaty vyrazne mensi cipy nez zrcadlovky. Uz z toho, co jsem ted napsal, je patrne, ze to foti stejne kvalitne jako zrcadlovky danych vyrobcu.

Ve zkratce
CSC Olympus (PEN) a Panasonic (G, GH, GF) - system Micro 4/3, vyprodejove verze velmi levne, siroka nabidka objektivu, redukci a vseho mozneho, dobra rychlost, u starsich modelu pomerne vysoky sum na vyssich citlivostech (denni snimky na nizsi a stredni ISO jsou ale vynikajici). Maji mensi 4/3" snimace, nove 16MPx modely foti na vyssich ISO vyrazne lepe, ale jsou drazsi.
CSC Samsung NX - Vetsi APS-C cip, ale vzhledem k zastaralosti sumi podobne jako Micro 4/3. Ma trochu slabsi nabidku objektivu, ta se ale rchle rozsiruje a predevsim jsou jedny z nejkvalitenjsich. Vyhodou je hlavne az smesne nizka cena nekterych pristroju. Dostat NX11 se setakem 18-55mm a vynikajici 30mm F2 pancake objektivem, tomu se rika nabidka roku, byt sama NX11 neni az tak zazracny fotak.
CSC Sony NEX - Male telo, spatna ergonomie, neprilis povedene objektivy, kterych je navic pomerne malo (slabsi nabidka, ale take se to zlepsuje). Na druhou stranu ma ze vsech CSC pristroju rozhodne nejlepsi cip s velmi nizkym sumem, hardwarovym HDR a spoustou zajimavych technologii. Negativem je vysoka cena.
CSC Nikon a Pentax - Drahe, nefoti to jako zrcadlovky, v tomto pripade nema smysl se tim zabyvat.
DSLR Canon - Levne zrcadlovky Canon nenadchnou plastovym vzhledem (pusobi jak hracky koupene na trznici), zakladni setak je ve sve nejnovejsi variante celkem dobry, ovladatelnost je u Canonu vyborna. Kazdy se to nauci ovladat velmi rychle. Osobne se mi nelibi prace s merenim expozice, neni tam zamek expozice pri namacknuti spouste, casto preexponovava a v RAWech je minimalni rezerva v jasech. Ve vsech levnych modelech jsou pouzity uz pomerne zastarale snimace.
DSLR Nikon - Zrcadlovky Nikon jsou slusne, ale v nekterych vecech zbytecne orezane. Chybi tam napr. bracketing (tohle maji nezridka i kompakty za 5 tisic), automaticke ISO je u Nikonu tez takove nejake posahane. U D3000 je velmi stary sumici snimac (takze podobne jako u Canonu nebo Samsungu NX11), D3100 je na tom uz mnohem lepe. Zakladni setak je celkem dobry.
DSLR Pentax - Nemam sice zkusenosti, co jsem ale slysel, ma nejlepsi obrazove vysledky (nizky sum, vyssi dynamicky rozsah), zakladni setak je udajne velmi kvalitni.
DSLR Sony - Ponekud horsi ergonomie, zakladni setak je spise podprumer, ale naposledy jsem mel v ruce model A230 a nevim, jak moc se to zmenilo.

Takze muj zaver. Pokud neni treba hledacek, Olympus E-PL1 s jednim nebo dvema objektivy, pokud tam ma byt hledacek, tak Samsung NX11 + 18-55mm + 30mm pancake nebo Pentax K-r +18-55mm (pripadne pokud se sezene za dobre penize, tak Nikon D3100 + 18-55mm VR se stabilizaci). Ty dalsi moznosti se ale budou splhat k 12 tisicum...

Nora : Ohledně Olympusu,nad tim ani nepřemýšlim,vim jak je na tom se zrcadlama a nedělam si iluze že tady by byl na špici.

Petura : Měl jsem ho asi taky 4 roky a jde pouze prohlížet obrázky,ale po přepnutí na ON dělá mrtvýho brouka... ((

Mr.Scully + T2 + TROY : Sony a Nikon viz. příspěvek z fotofora.

Samsung má velkej snímač a 2 objektivy za 11500,- Za to si u zrcadla nepořídim ani D5100 nebo D90 tělo co jsem chtěl,tam by mě to se dvěma objektivama vyšlo na minimálně 2x tolik....a to ještě spíš u jetýho přístroje. Kvalita bude nižší než u zrcadla,ale určitě lepší než u jakýhokoliv kompaktu jak G12 tak S95. Kdyby byl kvalitní objektiv,tak myslim srovnatelný se zrcadlem,ale jen kvalitou,největší rozdíl oproti zrcadlu,vidim v rychlostech všeho...ostření,sekvenční snímání atd.

Koukam po tomhle,kde je v sadě i nějaký blejskátko,sice to neni náhrada kvalitního blesku,ale jako bonus v ceně dobrý ;-)

[ Link ]

Zatim ale jen zjišťuji info,tak třeba mezi tim narazim na jetou D5000 za slušnou cenu.....uvidim.

Další názory vítány. ;-)
o 18.10.2011, 15:06 | EFCA
Přídavnej možná jo, to nevím. Jako jak říkám, výstupy fakt pecka na to, že je to vlastně kompakt, ale prostě je to dělaný spíš jako designovka pro bohatý fajnšmekry :o)
o 18.10.2011, 15:10 | EFCA
Já vyměnila NEXe za N D5100 + 18-105mm a jsem maximálně spokojená a pořizovací cena byla stejná! NEX měl tu výhodu, že jsem se tak nějak naučila pracovat se zrcadlovkou. A D5100 má i bracketing, full HD videa a spoustu dalších blbinek (který sice nevyužiju, ale jsou tam :o))
o 18.10.2011, 15:11 | Mr.Scully
TUNER - jsem aspoň rád, že jsi ten Olympus vyloučil :) Podle toho příspěvku z fóra to vypadalo, že ho začneš zvažovat. Jenže na grafika.cz/fotografovani.cz či digiaréně přispívá spousta lidí a co člověk, to názor. Měl jsem za poslední čtyři roky asi osm foťáků a jedinej Olympus šel okamžitě z domu. Ale vlastník Olympusu ti stejně bude tvrdit, že je nejlepší :-)

Ten Sony je fakt nejlepší, ale taky má divnou ergonomii, to souhlasím. Taky proto jsem si ho nekoupil :-) Nikon neznám, je to poměrně novinka.

Cenově můžeš mít za stejný peníze něco bazarovýho (zrcadlovku), vejdeš se do toho i s teleobjektivem, ale samozřejmě zrcadlovky jsou zase o něco větší... musíš hlavně promyslet, k čemu směřuješ, jestli ke kvalitě (zrcadlo), kompaktnosti nebo něčemu mezi. Bezzrcadlovky mají prostě svoje pro i proti. Kapesní kompakt se super kvalitou ještě nikdo nevynalezl :-)
o 18.10.2011, 15:23 | EFCA
ad. kapesní kompakt se super kvalitou - to už asi nebude dlouho trvat, viz. nový 16Mpx snímač pro digitály a mobily... ta doba jde fakt strašně rychle dopředu
o 18.10.2011, 15:48 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-18 15:49:33
NJ koukám, že ten Nikon má menší čip, ale ono je to i otázka objektivu. Třeba ta zatracovaná G12 a S95 mají lepší světelnost než tyhle polozrcadla začínající na f3,5 takže Tě neženou do tak velkého ISA a navíc je to 10Mpix oproti 14Mpix Samsungu. Takže ten sice drasticky vyhlížející rozdíl velikosti čipu se dost smazává a ta G12tka fotí fakt skvěle pokud chceš něco do kapsy...

Pokud nevadí zrcadlo, tak jednoznačně než bazarovou 5000vku, tak raději skoč do setu D3100 + 18-105 jako koupil malej Véna. Sice malinko připlatíš, ale to sklo a i tělo jsou za dané peníze to nej...
o 18.10.2011, 15:55 | EFCA
Souhlas s Nikkorem 18-105mm, kreslí opravdu super a ty barvy - prostě paráda. Opravdu se vyplatí těch pár tisíc připlatit a mít toto sklo jako základ místo 18-55mm.
o 18.10.2011, 16:00 | Mr.Scully
EFCA - nemyslím tím samozřejmě počet megapixelů, ale snímače a optiku. Optika se moc ochcat nedá, kvalitní delší objektiv prostě vždycky bude ty desítky centimetrů asi mít :-/, ale dát do velikostně miniaturního kompaktu třeba 1/1.5" snímač, to by byla paráda. Ale ono to možná nejde ani fyzicky, nevím :-/
o 18.10.2011, 16:52 | TUNER | Upraveno: 2011-10-18 16:57:37
EFCA - vím ale cenově fakt mimo.....taky bych bral 5100 + 18-105...ale to je prostě za peníze který ne že nemam,ale nechci je do toho teď dávat,chci hodit nějaký peníze na splátku úvěru a ne do foťáku ;-) Takže prostě náhrada za kompakta S6500fd kterej i po 5 letech fotil parádně a víceméně mi vyhovoval po všech stránkách....dokud fotil teda ))

Koukal jsem i po ultra zoomovejch kompaktech do kapsy jako třeba TZ20 a nebo WB750....ale tam si myslim s kvalitou to prostě nebude ani jako u toho fujika....hlavně to dnešní odšumování je celkem drastický,nehledě na až moc pixelu na malém snímači a pak jsem právě o víkendu viděl u kamaráda toho Olympuse a tuhle kategorii jsem před tim v ruce neměl,tak jsem o tom začal uvažovat.

Mr.Scully : Neboj,taky jsem kdysi měl Olympuse a jeho ostření za horších podmínek a další věci mě vyléčilo,takže to byl spíš příklad kategorie a zrovna toho olympa jsem si mohl ozkoušet. ;-)

Koukal jsem třeba i po Fujině HS20 třeba jako náhrada za 6500,ale prostě už nechci nic s dětskym snímačem,tim pádem nechci ani G12 a S95 který pro mě mají nedostatečný zoom a můžou fotit klidně jako zrcadla,moje preference prostě nesplňujou ;-)

EDIT : Jako kompakta do kapsy mam další Fujinu F30ku....se stejnym snímačem jako měla S6500fd na dnešní poměry v kompaktech s velkym snímačem - 1/1.7" Takže hledam kvalitnější fotivo za rozumnej peníz ;-)
o 18.10.2011, 17:07 | Tuner#2
TUNER: Psal jsem 3100vku ta myslím postačí ;-) a ta už je jen o 3 - 4tKč výš než Tvůj předpoklad. Osobně se mě tyhle pseudozrcadla nějak nelíbí a do Samsungu bych nešel už z principu :-/ Asi jsem zaujatej...
o 18.10.2011, 17:49 | TUNER
Jj,každej má jiný preference. A za 15 bych si raději sehnal jetou D90...ale nejsou... a pořád.....je to s jednim objektivem,kterej nesplňuje moje požadavky zoomu ;-)
o 18.10.2011, 17:59 | Tuner#2
No nevím, D90 je tady už víc jak 2 roky, za tu dobu může mít zrcátko 50.000 a to je půlka životnosti... Myslím, že 3100 je super volba a s 18-105mm musíš pro běžné focení vystačit jak nic, když já vystačím s 18-70mm ;-)
o 18.10.2011, 18:25 | Proffesor_W
Kamos si ted o vikendu kupoval zrcadlovku, Nikona D5000, setovy 18-55, cena 359 euro. Mozna to neni uplne nejmodernejsi stroj, ale za tu cenu? Meli tam i Canon 1000D s 18-55 + 75-300 za 449€. Popripade Nikona D5100 s 18-55 za stejnou cenu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3739 sekund.