Navštíveno 8691x

16.10.2011, 17:47 |
Nora Jak naložit při prodeji s větší sbírkou Matchbox? Snažit se to prodat jako celek, nebo po ucelených sériích, nebo po kusech? Je toho cca 4500 kusů v různých měřítkách. většinou plné série, nikdy neotevřené nebo nepoškozené krabičky.
Já to rozbalil a dal dětem na hraní :-) Zbylo mi jen pár srdcovek :o)

16.10.2011, 20:02 |
rcman To je různý...
Jsou série od Matchbox který se blbě scháněli a pro sběratele má dneska cenu i jeden kus. Pár jich doma taky mám. Ale nikdy jsem se moc nezajímal o ceny.
Na Aukro se jich ale určitě pár najde.
Hodně asi záleží na tom jak to jsou starý modely.
PS: Když je budeš prodávat. Nezapomen dát vědět...
Sám jsem sběratel. A poradím ti, zajeď s tím do Prahy do menzy ČVUT, kde jsou každý měsíc nebo každý druhý burzy modelů. Už jsem tam cca rok a půl nebyl, ale myslím, že jsou tam stále. A když ne tam, tak v Brně. Samozřejmě dát na modelbazar.cz nebo starehracky.cz atpod. Pokud máš Matchboxy ještě v malovaných krabičkách, nebo veteránské série Y, máš slušný majland. Gór, když je máš s krabičkami. Určitě nejlepší jako celek a nebo po sériích. Ne všechny jsou stejně cenné a s těmi méně cennými se budeš trápit. Já mám Matchboxů z mladí cca 200ks, ale před lety jsem se dal na sbírání pouze modelů Alfa Romeo všech výrobců a měřítek.

16.10.2011, 20:07 |
Kamil Nora - pokud to chceš rozprodat, pořádají se sběratelské burzy, kde určitě zájemce najdeš.
Tomu řikam sbírka. :) Matchboxy jsou krásný, taky jich mam kolem 500. Momentálně je mam v krabicích na půdě, ale prodávat je nehodlam.

16.10.2011, 20:24 |
Nora Sbírka je cca od konce 60 a začátku 70-tých let až po zhruba současnost. Jinak není to jen Matchbox. Maisto (72), New Ray (52), Matchbox (1420 malých + 250 velkých), BBurago (71), Corgi Toys (106), SIKU (95), SOLIDO (71), LLEDO (302), Revell (8), MEBETOYS (11), POLITOYS (3), NOVOEXPORT (5), Yatming (5), Spot-on (1), RAMI (1), NITTO (1), Tecno (1), Schuco (1), ERTL (2), Majorette (30), Road Tough (20), Anson (5), Jouef - evolution (2), MIRA (3), Guisval (5), Hot Wheels-Mattel (44), E.F.E (13), H Saber (2), Cararama (28), Quartzo (4), Vittese (13), Guiloy (3), Polistil (30), atd atd. Tohle je jen z jednoho seznamu, celkem jsou 2. Velikosti od malých až po 1/16.
Na prodej budou všechny...
taky pár autíček mám ještě po tátovi a zdědí je zas můj synek...

16.10.2011, 20:26 |
Nora serie Y je 90 kousků, convoy 35 kousků
bych chtěl vidět jak taková sbírka vypadá, kolik místa to zabírá ...
Nora: budes mit nejaky seznam konkretnich aut? pokud jsou tam nejake 1:43 (cca10cm+/-) tak bych to pobral. Polistil, Solido atd.
bylo by možný nějaký seznam a foto medelů 1:18?aspon zhruba
a pak ještě 1:24
třeba na email: ladamania@centrum.cz
dik

16.10.2011, 20:46 |
Nora právě zpracovávám soupis aut, postnu to sem pak celé.
petura: to si ani nepřej :D
:) super, mam te jeste stale na icq tak bychom to pak poresily
Nora: šlo by foto? fakt bych to chtěl vidět ...
zajímala by mě cena za celek?
Vyber mi vsechny brouky, vw transporzery buggy, karmanny a zbytek napocitej cendlerovi ;-) diky ;-)))

17.10.2011, 10:06 |
Nora tady je link na seznam
[ Link ] postupně přidávám další

17.10.2011, 10:08 |
Nora Petura: to vážně není v mých možnostech, je to uložené ve elkých krabicích, kdybych to měl celé roztahat na plochu, tak bych musel pronajat tělocvičnu :D
Cendler: dle jednoho prodejce, který viděl seznam, okolo 1.5 mio
Luke: hele aspon jednoho Karmana v 1:43 mi tam ale nech jo :D
Jinac jen tak pro info, kolik budou ty 1:43 dejme tomu pro priklad neco od toho Matchboxu, napr Sierra xr4i?
Jinac bych mel zajem hlavne o rally auta, cca 1970 - soucasnost a Renaulty tak 1960 - soucasnost.
Ja bych bral modely Citroen a Peugeot.