Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou podlahu?

o Navštíveno 1157x o
o 08.10.2011, 16:47 | Mr.Scully
Mám v bytě povětšinou kvalitní plovoucí podlahu (je to nějaké tvrdé jádro + dřevená vrstvička nahoře, pěkně teplá, stála asi 1300 za metr - nějakej rakouskej výrobce), akorát v pracovně jsem doteď měl koberec. Jenže kočky mi ho pěkně devastujou, tak si chci do pracovny taky nechat položit něco "tvrdšího". Ta podlaha, kterou mám všude jinde, byla jednak poměrně drahá, snadno se poškrábe a hlavně firma Lignacolor tu pokládku pěkně odflákla (ač jinak jejich jednání se zákazníkem je vzorné). Takže za prvé chci v Plzni oslovit jinou firmu a za druhé mě hlavně zajímá, co mám chtít. Koukal jsem totiž na linoleum či marmoleum, který je dneska už kvalitativně hodně na výši, ale zjistil jsem, že cenově oproti plovoučce prakticky není rozdíl? Když pak vidím, že marmoleum stojí 800 za metr + cena pokládky, tak to už je možná lepší tam hodit nějakou tu klasickou plovoučku? Který z těch povrchů je teplý, vydrží nejlíp kočičí drápy a občasnou zátěž typu ježdění kancelářské židle? :-)

o 08.10.2011, 17:18 | crestik
...mě vždycky dojme, když si někdo pořídí kočku, a pak kvůli tomu přizpůsobuje celý byt :-)
Osobně bych zrušil nanicovaté zvíře typu kočka a pak by bylo všechno jednodušší. Jinak marmoleum je už pro větší zátěže, a tak cena možná i tak nějak odpovídá. Když si vezmu, že za 200-300 je nejlevnější plovoučka, za 1000 už to jsou podlahy uplně někde jinde, tak cenově něco mezi bude i kvalitativně něco mezi. Osobně bych šel do kvalitnějšího linolea, cena 500-600, vydrží to taky dost, vypadá to luxusně
o 08.10.2011, 17:30 | Mr.Scully
crestik - tak já nepřizpůsobuju celý byt, jen prostě v jedný místnosti vyměním koberec za podlahu - beztak ten koberec vybírala ex-mladá a je pěkně hnusnej :-)

Rozdíl mezi marmoleem a linoleem je jen v tom, že marmoleum je z přírodních materiálů? Někde jsem četl, že marmoleum je i teplejší. (Ale asi taky dražší...)
o 08.10.2011, 19:22 | Hammann
dej tam linoleum s filcem a máš po starostech, cenově vychází do 700,-
o 09.10.2011, 07:53 | tykeev
tak přesně těmto požadavkům vyhovuje vinylová podlaha
cenově se pohybuje už od 500,- za metr plus pokládka
o 09.10.2011, 10:24 | Mr.Scully
tykeev - je vinyl měkký na došlap a teplý? Máme v kuchyni asi 12 let starou laminátovou podlahu a ta je tak hodně na hraně (poměrně studená), bude vinyl lepší?
o 09.10.2011, 10:32 | macomb
Taky mě zajímá vinyl, byl nám doporučen podlahářem. Chystáme se postupně vyměnit podlahu v celém bytě(nastěhovali jsme se do bytu s plovoučkou, která se ale začíná rozpadat :( ), tak zjišťuji možnosti.
o 09.10.2011, 10:32 | tykeev
to Mr.Scully:

ano, vinyl je na došlap měkký a teplý

řeším teď komplet podlahy do baráku a po megadlouhém zjišťování atd. jsem už rozhodnutý jít cestou vinylu

zde výtažek z obecného popisu těchto podlah:

VINYLOVÉ PODLAHY JSOU:
- ideální pro děti a zvířata
- bezpečná a nekluzká podlaha
- tichá, odolná a teplá na dotyk
- výborná pro podlahové topení
- snadná údržba a dlouhá životnost
- odolná vůči vodě, vlhkosti a poškození
- design dřeva, dlažby, kamene, plechu, hi-tech
o 09.10.2011, 10:33 | tykeev
navíc má lepený vinyl výhodu oproti plovoučce, že i kdyby jsi nějaký kus poškodil, dá se vyměnit jen poškozená část ... takže nemusíš jako u plovoučky rozebírat od kraje

jediná nevýhoda je ta, že vinyl potřebuje absolutně rovný podklad
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.336 sekund.