Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > iTunes Store vs. Music Jet

o Navštíveno 9521x o
o 08.10.2011, 13:41 | Petura
Jelikož je to tu samej audiofil a požírač tonů, tak mě zajímá čemu dáváte přednost, jestli stahování zdarma "načerno", nebo nakupujete CD a nebo jestli používáte placené služby které jsou u nás dostupné?
Mě se vzhledem k ceně víc zamlouvá Music Jet, ale podle toho co jsem se dočelt, se mi moc nelíbí že nejsem vlastník "zakoupených" songů, a když přestanu platit, přestanu i poslouchat.

iTunes store nabízí stažení a uložení zakoupeného songu/alba. Ale nikde jsem neobjevil v jakém to je formátu a kvalitě? Jak je to dál s autorskými právy, kdybych takto zakoupené songy vypálil na CD (vlastní kompilace) a chtěl ho komerčně využít?

o 08.10.2011, 14:17 | vypuk
Komerční? To bych možná zkusil BeatPort.com nebo podobné... Odtamtud tuším stahuje i Helax některé songy ;)
o 08.10.2011, 19:22 | Kamil
V iTunes stahuješ hudbu ve formátu AAC s bitrate 256kbs, což je ekvivalent 320kbs mp3. Já jinak většinou poslouchám sety a podcasty, jen pár titulů mám origo CD.
o 08.10.2011, 20:21 | Area51
zkuste www.mp3fiesta.com muziky spousty a v ruzné kvalitě :)
o 09.10.2011, 01:19 | rcman
Používám Itunes a plně mě vyhovuje.
Hudbu si obvykle koupím origo CD když už vím o co jde...
A když si nejsem jistej že to budu poslouchat, tak to normálně stáhnu. Poslechnu a pak se uvidí co dál...
Abych pravdu řekl, hudbu jsem si po netu ještě nikdy nekupoval...
Nevím jak je to pro komerční použití...
Obvykle se ale někde musí něco platit, ikdyž máš koupenný origo CD...
o 09.10.2011, 08:04 | Zdeny60
Nějak si nedovedu představit, že bych The Wall od PF poslouchal v MP3:-)))) A např. Lady GaGa a jiný podobný zjevení neposlouchám. Výsledek = kupuji orig. CD.
o 09.10.2011, 11:50 | Daryl (A)
opravdu kvalitni Cd si kupuju na placce a ripuju do lossless. Beznou pop mjuzik si kupuju rovnou z iunes. tam tech 256 AAC bohate staci. Bohuzel CD, u kterych AAC nedostacuje je fakt malo. Dokonce ani Pink Floyd nemaji kompilace, u kterych by se dal rozdil poznat. Vemes to jsou pak ruzna testovaci CD s nejruznejsimi vybery tech nejnarocnejsich formatu.

Konkretne PF jsem testoval na dost kvalitni predvadeci sestave. Off the wall jsem mel stazeny z itunes a vypaleny na cd a zaroven jsem mel v ruce i original cd s timto songem. Jelikoz se jedna o z velke casti elektronickou hudbu, rozdil nebylo mozne poznat.

u testovaciho CD od Focalu to uz bylo jine. Tam byly uz znatelne rozdily v detailech a prostoru, ktere vsak na bezne domaci aparature za par tisic taky nezaregistrujete. Teda aspon mne se to nepovedlo.
o 09.10.2011, 11:55 | Daryl (A)
zdeny: je mp3 a mp3. I kdyz to je sam o sobe obstarozni format. Nove kompresni algorytmy jiz dokazi pracovat tak, ze po dekompresi dostanes prakticky puvodni signal. Tam uz je to pak spise na zarizeni, ktere ten signal dekomprimuje. Proto vypaleni audio (ne datoveho s mp3) CD z itunes se rovna koupenemu originalu z obchodu a to i u narocnejsi hudby jako je klasika nebo jazz.
o 09.10.2011, 14:22 | Petura
Daryl: a jak je to s placením? nevím jestli moje platební karta to umožňuje a i kdyby ano, tak jí nechci mít nikde registrovanou, přeci jen opatrnosti není nikdy dost ...
o 09.10.2011, 15:28 | Zdeny60
Daryl:

to je hezké, ale pro mě nepoužitelné:-) MFSL či XRCD od JVC to prostě není a nikdy nebude.
o 09.10.2011, 23:19 | Daryl (A)
Petura: myslíš ze mutimiliardovy podnik ti bude vykradat kreditku?
Zdeny: ani jedno neznám a v zivote jsem to neslyšel . Asi to nebude moc rozšířeny formát nehledě na to ze v digitální podobě nic lepšího nez originální nahrávku ze studia nemůžeš mít. A pokud je lossless rovny originálnímu cd pak to jest meta nejvyšší. Nebo ne ? Možna je taky na míste se zeptat kolik titulu mas v tomto formátu a čím se tento formát vlastně vyznačuje.
o 10.10.2011, 12:40 | Zdeny60
MFSL - Mobile Fidelity Sound Labs je label. Ten patří k těm, u nichž hraje prim kvalita zvuku. Takže koupit si ono zmíněné The Wall od MFSL je to, co můžeš z hlediska kvality pro msvoji oblíbenou muziku udělat:-)MFSL kupuji postupně u těch kapel, které pro mě představují ikonu - PF, DP, Queen, LZ a další historické milníky.

Master pás nepočítej, ten t nikod neprodá a když, jeho cena bude astronomická (pak už stačí jen linka na výrobu CD a jedém):-)

PS: vezmi si někdy, až budeš mít možnost - jedno album od nějakého oblíbence v klasickém vydání CD (warner) a pak totéž v provedení MFSL. závěr si uděláš sám během pár taktů.
o 11.10.2011, 23:44 | muSlim | Upraveno: 2011-10-11 23:45:00
2 Petura: Bod (iv)

foto k příspěvku  od muSlim

o 11.10.2011, 23:45 | muSlim | Upraveno: 2011-10-11 23:45:52
A niečo k filmom... snáď to znamená, že tu budú onedlho Movie Rentals by Apple :-)

foto k příspěvku  od muSlim

o 22.10.2011, 22:09 | Petura
Slim: díky ...

jinak pro domácí použití je Music Jet dobrý (moc dobrý) ... :)
o 22.10.2011, 23:59 | LordPeytl | Upraveno: 2011-10-23 00:01:19
Petura: Zkousels i [ Link ] ?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.41 sekund.