Navštíveno 844x

Mám rychlý technický dotaz. V baráku v podkroví je betonovej strop, na něm je položenej polystyren na něm folie a na tom andyhrit. Když ted pokladam podlahu, je nutné dávat další parotěsku nebo stačí jen mirelon a hotovka?
Já dal mirelon(můžeš i lepší systém-tužší a zvukotěsný) a plovoučku. Funguje to bezproblémů. Skladbu podlahy mám: panel,zvukotěsnou vatu 5cm, fólie, anhydrit, mirelon, plovoučka.
Parotěs už ne.
Spíš abys měl dobře vyschlý anhydrit.
jojo no problem 3 měsíce schnutí :-) taky sem si myslel, že to je zbytečný
možná blbej dotaz, ale jakej smysl tam teď má polystyren když bude obydlený i podkroví?
polystyren v lepším případě zvukotěsnnící vata je dobrá v tom případě, že až ti budou děti v náctiletém věku nahoře šukat, tak dole nebude slyšet každej příraz. Ale i tak musí být po obvodu místností dilatační spára u anhydritu, aby se nedotýkal stěn a nedocházelo k přenosu otřesů do nosných kontrukcí.
Takže - zvukotěsný a tepelněizolační smysl.
no v případě hlukový izolace bych asi polystyren nevolil a co se týče tepelný izolace, tak ta by měla smysl jenom pokud by nebyla obydlená půda, ale pokud je, tak únikem tepla ze spodního patra vytápím podkroví, což nevadí, důležitý to je pak chytit u střechy - tam věřim že izolace bude taky, ale já to třeba řešim teď tak, že jsem zateplil půdu na její betonový podlaze izolací, kterou pak použiju do krovů až to bude aktuální a podlahu nechám jak je. Ale neřikám, že to je geniální řešení, jen mi to přišlo logický
mám teď dvě patra + případně velká půda, to bych pak musel izolovat obě horní podlahy (o hluk mi nejde, jsme dva)
No, ono zas abys neměl nahoře zbytečně teplo a dole neměl zimu - přeci jen ten "únik"tepla do patra je potřeba nepodceňovat.
Každopádně hlavní smysl je - izolovat hluk.
polystyren je levnější jak vrstva anhydritu ;) jinak co se týče zvukoizolace je polystyren naprosto nevhodnej, ten místo toho aby tlumil, tak zvuk vede. Na zvukoizolaci je nutné používat spešl vatu a pod.
třebas isover t-p
[ Link ] Jinak se dělá i zvuková izolace polystyrenem, ale není to tak dobré jako vata:
[ Link ]
U mě se přízemí jen zavlažuje, první patro se bude vytápět naplno a co později uteče na půdu, o to míň se tam bude topit