Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 3D modelování

o Navštíveno 828x o
o 04.10.2011, 16:19 | Link
sháním program ve kterým se dají dělat 3D modely, ale chtělo by to něco jenoduchýho. co doporučujete?

o 04.10.2011, 16:21 | DaveX | Upraveno: 2011-10-04 16:21:37
Invertor :) je celkem jednoduchý a dá se tam dělat hodně věcí. Je česky. Já dělám v pro/e, ten je anglicky. Invertor ti bude bohatě stačit.
o 04.10.2011, 16:22 | Link
jo a bude to na strojní výkresy
o 04.10.2011, 16:25 | Link
Invertor říkáš. já dělal jenom v autocadu 2D výkresy a to ještě dvakrát (ať žijou učitelé učící z knížek) a nějak je tam na mě moc složitostí :D ... o Pro/e mě říkal kamoš že je to taky jednoduchý a dělal v tom závěrečku (model motoru) a to mě vede k dotazu - to se dá i rozpohybovat? a dají se převádět výkresy mezi programama?
o 04.10.2011, 16:44 | assassin
jestli ti autocad a 2d kresleni v nem prijde "plne slozitosti" tak to ti z 3d pujde hlava kolem. rozpohybovat se to da. ukladat se da v ruznejch formatech a mezi jednotlivejma programama se to da prenaset, samo ne zcela bez problemu. ja osobne bych doporucil solidworks...
o 04.10.2011, 16:58 | Link
Assasin ty složitosti sou způsobený tím, že sme měli učitele, kterej nám to četl a jak si myslel že to je správně tak nám řekl postup (nesedělo to snad ani jednou)
o 04.10.2011, 17:16 | Honza2.016v
solidworks je dobrej, je i v češtině a má celkem dobrej zaškolovací program pro začátečníky

je pravda že minulej tejden sem v tom modeloval písty a celkem sem nadával při tvorbě výkresů... (dělám běžně v káče V4 a V5 + Pro/E)
o 04.10.2011, 18:42 | /// MiŠeL ///
od googla SketchUp ? [ Link ]
o 04.10.2011, 19:22 | Lukaash
SW je fajn, delal jsem v tom 5 let a na bezne strojirenstvi dostacujici :-)
o 04.10.2011, 19:42 | hanx
já jsem na škole dělal v designCAD, nezdálo se mi to špatný na to že to byl snad dokonce freeware
o 04.10.2011, 20:02 | hawai
za mě solidworks nebo inventor, oboje celkem jednoduchý, solidwork možná o něco příjemnější pro úplnýho začátečníka
o 04.10.2011, 20:06 | gizmi
stopro INVERTOR - dle me nejlehci a proste vymakanej ;)
o 05.10.2011, 16:59 | PlusOne
Parametrickej, nebo neparametrickej 3D modelář? Ono totiž i AutoCAD obsahuje 3D modelář, bohužel neparametrickej.
Pokud jsi dělal v AutoCADu, a chceš přejít na něco, co ti umí "samo" udělat výkres, pak nejspíš sháníš parametrickej 3D modelář. Připrav se na to, že to, co ses naučil o ACADu budeš muset zapomenout, a hodit za hlavu, anžto tvorba výkresové dokumentace pomocí 2D programu s neparametrickým 3D modelářem (AutoCAD) a jakéhokoliv plně parametrického 3D modeláře se dost výrazným způsobem liší.
Osobně doporučuju SolidWorks, pokud jsi s "dospělým" 3D modelářem nikdy nedělal, pro mě byl na naučení nejjednodušší. Jakmile zmákneš základy, dá se přejít na Inventor nebo cokoliv jiného. Jen si to nepředstavuj jako týdenní záležitost, zvlášť pokud jsi samouk - kámoš se se Solidem učil rok (bez jakéhokoliv školení, jen co si našel sám na Netu na diskuzích a fórech), zato po tom roce byl schopný dělat i složitější sestavy, plechové skříně, a animace...
o 06.10.2011, 23:13 | Knightey-
Huh, pracuji v AutoCad 2006 LT v praci, skoleni jsem mel na AutoCad 2011 LT a v praci jeste v SigmaNestu, nic z toho neni 3D. Ale uvazujem o koupi prave nejakeho toho 3D programu. Ja bych chtel Invertor, ale v praci zase vymysleji nejaky ultra mega specialni 3D program, ze se ani ten nazev neda zapamatovat a cena je cca 14 000 euro :D
Nechapu...
Jinak SolidWorks tam mame ale v tom to nechteji...
A nebo jeste co si hodne chvaleji, tak Catii, na 3D taky hodne dobra a dost se pouziva :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3249 sekund.