Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Digitál do 4k

o Navštíveno 1002x o
o 03.10.2011, 18:41 | Lichka
Zdar ogaři, sháním pro mladou digitální foťák do 4000,- který slušně vyfotí také ty obyč fotky. Teď má Nikon Coolpix L21 a to je katastrofa.. Co doporučíte? Nejlépe s dobíjecí baterkou. Díky

o 04.10.2011, 07:53 | Bucci
Za tyhle prachy prakticky jakej koliv současnej kompakt... radši vyraž na vejlet někam do krámu s elektronikou a ošahej si, co tam maj...

na základě toho si skoč na net a objednej o pár stovek levnějc
o 04.10.2011, 08:31 | CRK
asi tak... osobně bych volil panasonic nebo samsung...
o 04.10.2011, 08:38 | Nismo.Power
já bych se vůbec nerozmejšlel.....
kupoval sem 120ku v akci co měly asi před rokem a super foták.... tohle je sice nástupce kterej má pár věcí navíc ale taky má zase 12mpix což já osobně ani nechci neb to taky má svoje nevýhody...

[ Link ]
o 04.10.2011, 09:30 | Leveler
Kup SONY HX5. Umí to parádní full HD video a kvalita fotek za tydle prachy super.Dá se sehnat už za 4190Kč.
o 04.10.2011, 18:13 | Monička
Nismo: Jaké má nevýhody 12mpix..?
o 04.10.2011, 19:04 | Mr.Scully | Upraveno: 2011-10-04 19:05:41
Jen tak z hlavy... na prvním místě asi fakt Sony HX5 (občas seženeš i s podvodním pouzdrem v ceně!), pokud ne, tak klasika - řady Panasonic TZ, Canon SX. Vesměs automaty pro nenáročné.

Monička - čím vyšší rozlišení na stejném sensoru (jehož velikost je plus mínus stejná už snad odjakživa), tím horší kvalita.
o 04.10.2011, 19:41 | Big_Max
navíc pokud se nepletu tak má sx130 horší světelnost ... FullHD video u fotáku je podle mě celkem na nic co jsem viděl vždycky stejně v reale. Takže bych spíš koupil SX120 než SX130

já mam sx120 a maximální spokojenost

jen nesplňuje požadavek na akumulátor, ale má 2xAA baterii a je trochu větší!
o 04.10.2011, 19:52 | Monička
Scully: Tak k čemu jsou mpix? Že se po nich lidé tolik dívají a ohánějí se tím,že nají např. 10-12mpix.. A myslí si,že je vše ok.. Co jim mám nato říct..? :-DD At zamachruju.. :-)
o 04.10.2011, 19:57 | cubajs
za me taky canon sx120
o 04.10.2011, 20:00 | Mr.Scully
Big_Max - to právě není pravda, fullHD video u Sony HX řady je naprosto srovnatelné s videi z videokamer za 6-8 tisíc.

Monička - jen marketing. Samozřejmě třeba u zrcadlovek to význam má, ale u kompaktů stačí takových 6-8 megapixelů, cokoliv víc je spíš na škodu.
o 04.10.2011, 20:03 | Zdeny60
SX120 jsem koupil jako možnou náhradu za svůj prehistorický Olympus UZ770 a NIKDY více tento kompakt nemůže stát na roveň něčemu, co mělo v té době skleněnou optiku, jen 4M, a kovové tělo.
SX120 jsem koupil na základě recenzí a doporučení odborných webů a je to jen a pouze shit jak cokiliv jiného v této ceně.
SX130 je natom ještě hůře, neb má delší krátký konec, horší světelnost a FullHD video je totálně k ničemu na zrcadlovce (např. Nikon 300s) natož na tomto kompaktu.

popravdě, chětl jsem si koupit taky něco za onen Olympus a měl jsem v ruce dost kmpaktů, včetně těch, co jsem koupil dětem (Fuji FX80 a nějaký Smasung, typ zpaměti už nevím) a ani jeden starému Olympusu po stránce kvalit fotek nesahá po kotníky. To myslím zcela vážně a bez nadsázky. Bohužel, v dnešní době megadisplejů, relativně krátkých časů náběhu a hypersupermegastabilizátorů se můlj Olympus jeví jako zcela neperspektivní a řada lidí se mi směje, ale když uvidí fotky, tak jim padá huba a berou zpět své nechvalné výroky.

Fakt nevím, co lepšího do cca 5-8 tisíc bych si také vybral. Zcela jistě ne Panasonic, žádný, protože obrazový výstup je jak dětské omalovánky, Nikon - no nevím, kompakty v této ceně fakt nic moc, takže by asii znovu zůstala Fuji a nebo přitlačit na vyšší modely od Canonu.

PS: myslím si, že více než nějakých 4-5Mpx u kompaktů nemá význam, spíše to je na škodu.
o 04.10.2011, 20:48 | Mr.Scully
Mno, ono to není tak černobílé. Já mám třeba Canon SX230 HS a skoro bych se vsadil, že udělám lepší fotku než Zdeny s tím Olympusem. Olympus dělal "líbivé" fotky, omalovánky (máme jeden doma, stál přes 20 litrů v roce tuším 2002), ale zkus zvýšit ISO. Je fakt, že dřív byly nejlepší fotky na ISO 50-100, zatímco dneska se odšumuje už na téhle hladině. Ale jakmile dojde na horší světelné podmínky, tak se ABSOLUTNĚ ŽÁDNÝ starší foťák (včetně těch nejlepších zrcadlovek za sto litrů) nechytá na to, co je k dispozici dneska. V tomhle šel vývoj obrovským tempem dopředu.

4-5 Mpix je bohužel málo na větší tisk. Já považuju za rozumných těch cca 7-8 megapixelů.
o 05.10.2011, 01:47 | maresk | Upraveno: 2011-10-05 01:48:36
jsem totální amatér, co se focení týče, ale co mi prošlo rukama a okem:
- Nikon jedině zrcadlo, kompakty fotí na píííp
- Canon - model od modelu, nutno vyzkoušet
- Samsung - většinou hezké fotky
- Fujifilm - asi jen vyšší modely kompaktů dělají koukatelný fotky
- Olympus - jako Canon

Osobně mi u starých Oly hodně vadí "chromatografická vada" objektivů - fotky na mě působí příšerně nepřirozeně, jedinej Oly, který jsem měl v ruce a dodnes se rád kouknu na fotky z něj, je C5050Z :-)
o 05.10.2011, 07:09 | Zdeny60
Mr. Scully:

srovnávej srovnatelné. 120 je jinde než 230.

A drtivá většina lidí, co chce kompakt na zachycení pár snímků z dovolné, neřeší zhoršené světelné podmínky. Fotí na motiv. režim a co vyjde, to vyjde. A jhsou spokojeni.

Jinak já mluvím o tm, co jsem porovnával - SX120 vs. 770UZ, zatímco ty se domníváš. Ale to je jedno.

Ad ISO? kdo fotí dovolenou, tak opět většinu za slunce, přes den, hory, moře - nač tam cpát ISO 800?? :-)

Já fotím furt na ISO 100 a to i na D300s a když to nejde jinak, mám stativ.
o 05.10.2011, 09:39 | Mr.Scully
Zdeny60 - mluvil jsi o cenové hladině 5-8 tisíc, že nevíš, co bys vybral. Proto říkám, že třeba 230HS fotí skvěle, Nikony 8100 a 9100 jsou fajn, Sony HX řada (5, 7 a 9) taktéž. Tebou zmiňované staré Olympusy mají JEDINOU (ale fakt jedinou) výhodu oproti některým novým kompaktům a to je absence šumu na ISO 50-100. Jinak mají nepřirozené barvy (obvykle ujede obloha do zelena, byť třeba naopak zelená je až nepřirozeně hezká), hrozný šum na vysokých ISO atd.

Když to HODNĚ zhruba vezmu podle značek (ale fakt orientačně), tak:

- Canon - většinou pohoda, nejde moc sáhnout vedle
- Panasonic - TZ řada pro cvakání, pak 1-2 nejvyšší modely EVF, jinak bída
- Sony - HX řada výborná, W řada dobrá na cvakání
- Nikon - nemám moc zkušenosti, jen ty zmiňované vyšší modely solidní
- Samsung a Casio - velmi dobré low-end modely, vyšší třída nemá skoro zástupce
- Olympus - bída a zmar, kromě XZ1 (s mizerným ostřením) neumí prakticky nic
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4305 sekund.