Navštíveno 1231x

03.10.2011, 08:57 |
P@vel Mám dotaz na místní IT. Vím, že tento ntb není vhodný pro úpravu videa, ale na jiný momentálně není. Proto bych rád upgrade cpu. Neumím zjistit, jaký lepší tam lze dát. Teď je tam
1200 MHz Original Clock 1200 MHz
L1 Code Cache 32 KB
L1 Data Cache 32 KB
L2 Cache 4 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)
CPU #0 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU L7100 @ 1.20GHz, 1197 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU L7100 @ 1.20GHz, 1197 MHz
Deska je: LENOVO 647814G.
Poradí někdo, zda jde vyměnit za lepší, popřípadě jaký.
Díky
Vzhľadom na to, že to tam je pripájkované, tak asi ťažko :-)

03.10.2011, 09:24 |
P@vel toho se nebojím, s horkovzduškou umím :-)
pochybujem, ze ves letovat BGA petice alebo nieco podobne. aj ked som si neni isty ci to tam je priletovane alebo nie, ale kedze je to ultra mobilny notas tak asi kvoli uspore miesta letovali a nedavali paticu.... a druha vec, je to ULV procak, cize vsetko ostatne na doske je tomu prisposobene, takisto aj chladenie. a pochybujem, ze bios bude odomknuty aj na ine typy procakov, ked oficialne bol len v X300 tento jeden jediny...

03.10.2011, 15:23 |
P@vel nebudeme se bavit co umím a co ne. Odpověď na mojí otázku teda sice ne přímo, ale nepřímo znám. No asi se budu muset spokojit s tím co mi leží na stole :-)
odpoved je jednoducha, pokial nemas co robit tak notas rozober, pokial je procak v patici, mozes skusit napichnut nejake vykonnejsie core 2 duo mobile, a hned zistis ci to doska/bios vezme, alebo ti odber noveho procaka odpali nejaku napatovu kaskadu na doske, kedze origo procak je ULV cize z nizkym napajanim a nizkym odberom. Pokial je procak letovany a nebojis sa, ze uz to nikdy nemusi rozchodit, mozes skusit teplovzdusku a letovat cez gulicky atd....
osobne podla mna, je procak dost vykonny, takze skor by som skusil viac ramky respektive rychlejsie moduly, nejaky 7200rpm disk pripadne SSD alebo skusit notas aspon pretaktovat + samozrejme nejaku lepsiu chladiacu podlozku na stol....

03.10.2011, 16:36 |
P@vel SSD disk je v základu, RAM má jen 2GB, ale nejedou naplno, jen ten CPU jede na 100% když se zpracovává video. Tak proto to řeším
No ono kameň úrazu je práve určenie toho notesu. ULV je ULV a to si proste na videoediting neprispôsobíš IMHO

03.10.2011, 16:42 |
P@vel já to vím. a jsem si toho vědom, jen jsem se zeptal. Ale i tak díky za čas a info.
A čo tak skúsiť k tomu prikúpiť externú grafiku, ktorá by teoreticky mohla spraviť výraznejší "bump" vo výkone, za predpokladu že soft ktorý používaš vie dedikovať grafický procesor ku svojim výpočtom?
nepotěším Tě, zapomeň na výměnu CPU - technicky to jde, ač je letovanej, ale v X300 je chipset 965, kterej neumí Penryn CPU, leda sehnat desku s SU9600 z X301ky, ale nejsem si jist, zda by do X300 sedla rozměrově. v X301 je chipset GM45 :-(
možná bys i sehnal ULVčko procesor, který by byl svižnější, než tvoje L7100, ale L7700 je myslím jen 1,33GHz, takže za cenu velkého úsilí a nějakých peněz si pomůžeš tak o 5-8% výkonu CPU
Jinak jako pán s turbanem na hlavě (sorry Slime, neodolal jsem rýpnou si), možná by externí grafika mohla pomoci.