Navštíveno 1035x

02.10.2011, 20:34 |
deda Kluci,řeším triviální problém... mám dva PC v siti propojene kabelem.. z jednoho na druhy mohu pristupovat do slozek a z druheho nemohu.. pise mi to "složka není přístupná,zřejmě nemáte dostatečná práva ke složce.Ke zpracovaní tohoto příkazu není dostatek místa na serveru"... otázka co stím???. Na obou PC Stejne XP, vsude všechno povolene a ani tuk.. do slozek se nedostanu ani z vlastniho PC kdyz do nich chci pristoupit pres siť,na druhy pc si na vše sáhnu v pohodě:-(
Když nasdílím jakoukoliv složku v mém pc tak normalně do ní vlezu,ale přes sítové okolí ne:-(
Prosím o pomoc

03.10.2011, 00:19 |
Tichy Mam naprosto stejny problem. Jsem zvedavej jestli nekdo dokaze poradit.
Tohle sdileni pres 2 pc, je divny, nainstaluj ftp a mas pokoj.
Takhle to praktiju i pres tablet.

03.10.2011, 08:28 |
deda Arnie_one: nevidim v tom nic deivného. Klasická síť dva pocitace pripojene pres switch v siti.Nefungovalo to ,tak jsem to zkusil pripojit na kratko PC to PC a problem stejny. Z jednoho PC na druhy se dostanu do vseho naopak ani tuk,složky vidim,ale nemohu je otevřít:-(
Mas na tom tom druhem pocitaci povoleny pristup pro anonymniho uzivetele ? Ping navzajem jede ? Zkus tam vytvorit uzivatele s admin pravy a skrze nej se pak pripojit.
Nu, asi bych začal takto:
1, kontrola, jestli jsou obě pc ve stejnépracovní skupině
2, mrknul bych se na firewall, jestli používáš integrovaný, aby bylo povolené sdílení. Pokud používáš nějaký z třetí strany tak povolit sdílení. Někdy se stává, že běží jak integrovaný tak další firewall a "hádá" se to.
3, podíval bych se na uživatelské účty. Pokud můžeš mít identické účty na obou počítačích, tím lépe.
4, mrkni se, jestli ve vlstnostech síťového adaptéru máš zaškrtnuto "Klient sítě Microsoft"
5, Někdy je potřeba sáhnout hlouběji na práva, i když se všechno tváří, že je to nastaveno. Pak tedy Tento počítač, Možnosti složky, Zobrazení a odškrtni Použít zjednodušené sdílení.

Následně vna vlstnostech sdílené složky v záložce Zabezpečení dej práva Everyone.

03.10.2011, 11:58 |
deda Milhauzz: vše co popisuješ jsem samo udělal před vznesením dotazu..zase taková lama nejsem:-)) Ty PC se mezi sebou normalně vidí z jednoho na druhy si sahnu na sdilene slozky ale v tom jednom mi proste nejde vlezt do zadne nasdilene slozky. A kdyz si treba v commanderu otevru mista v siti a kliknu na vlastni sdilene slozky tak do nich take nemohu vlézt. uz vazne nevim co s tim a jestli to dnes nerozchodim,tak se asi pujdu ke stromu zastrelit,nebo to za me udela nekdo jinej :-)))
Jasně, já měl jenom psavou :)
Rada nad zlato, zrušit všechna sdílení a udělat to znovu ... klasické vystoupit a nastpoupit.
Zkusil si to vypnout a znovu zapnout? :)

03.10.2011, 12:35 |
deda Milhauzz: zkoušel jsem snad vše i obnovu systemu ze zalohy.... jediné co jsem ješte nezkusil je vytahnout glocka a zacit tomu vyhrozovat:-)))
Hele, napdala mě taková blbost, co updaty a servicepacky?

03.10.2011, 12:50 |
deda vse aktualizovano ale ted me zarazila jedna vec... kdyz chci na tom PC co nfunguji ty slozky nasdilet napr cely disk a otevru zalozku sdílení a zabezpeceni tak ve "chlivku" název sdílene položky je písmenko disku a zatím je znak dolaru. to neco znamena ale zaboha si nemuzu vzpomenout co :-(
Dolar skrývá sdílení pro Win mašiny. Takže když je něco sdílenýho jako "Dokumenty$", tak to přes síť neuvidíš, ale pokud zadáš \pcDokumenty$ tak se tam dostaneš.

03.10.2011, 13:40 |
deda no ja ty složky ale vidim i ten disk normalne ve sdileni vidim..jenom se do nej nedostanu:-(
kdyz dam treba sdilet flesku tak tam dolar neni. ve sdilenych slozkach ji vidim take ale do ni se uz nedostanu :-(
Mno, tak tam na tom PC bude nějaká krpa. Hele, zkus odpárat SP3 a narvat ho tam znovu, třeba se nahradí nějaký sys soubory, kdo ví ...
Pak už jen reinstall ... pokud to není archiválie, tak i s driverama a nastavením nemáš za 2-3 hodky co dělat.

03.10.2011, 13:55 |
deda To pc se nemuze reinstalovat... protoze by ho tady už nikdo nezprovoznil :-) běží na tom aplikace které jsem v životě neviděl a už asi ani nikdy neuvidím :-))
To sem si o některých PC myslel taky, nakonec sem je vyměnil. Všechno jde, když se chce. Nejhorší sou nedoménový PC na kterejch je mraky aplikací, třeba pro celňáky, advokáty a další mrdky typu MS Access samo-domo věci a tak dál ...

03.10.2011, 14:08 |
deda toto jsou aplikace psane u nas v praci a nikdo o nic nic nevi krom autora:-)a to kdyby se posralo,tak to tady muzem zabalit a jet domů.. no jdu zkoušet dále a laborovat...
Mno, je na čase udělat minimálně image disku :)

03.10.2011, 16:50 |
deda Ten samozrejme mame....
ale kurva nastaveni mi stale nedaří:-(
má někdo ještě nějaký nápad??? dolar z názvu jednyotky jsem uz vykopal...
Co nějaká stará Group Policy, která by tam mohla omezit nějaká nastavení?