Navštíveno 847x

Mám doma už nějaký rok tuto sestavu:
Základní deska: Gigabyte EP35
procesor: Intel Core 2 E6750 2,66GHz
paměť: 4GB DDR
grafika: Nvidia GeForce 8800 GT (512)
XPčka, SP3
Sem tam - 2x do roka si něco zahraju chvílu - fotbal, teď jsem zkoušel novej Flashpoint (pro mě novej)...
Ale zjistil sem, že ať pustím cokoliv, tak se mi PC ve hře začne jakoby kousat po pár vteřiních (třeba po 10ti) se hra třeba na 5 vteřin sekne.
Wokna jsem zkoušel nedávno přeinstalovat a čistit od prachu,ale nepomohlo to.
Co by mohlo být špatně? Grafika? přehřívání?
Přemýšlím o nějakým uprgradu PC, ale nevím, zda není lepší to dát někomu na hraní a koupit něco jiného.
zkus nějakej test disku..... zřejmě je umřelej a nestíhá hrám posílat textury do pamětí na grafice

29.09.2011, 20:22 |
nome | Upraveno: 2011-09-29 20:23:56
sestava ok, podle toho co popisujes tak bych typl prehrivani a nejspis grafiky. Nainstaluj si nejakej sw co umi monitorovat teplotu cpu a grafiky a uvidis. Disk b podle me delal bordel i pri bezne praci
Jinak abych upřesnil, ve windows, filmy v HD kvalitě a veškerá práce, vše, ale prostě ve hře je to jak píšu.
a vyploženě konkrétně nějaký osvědčený softy na ten test?

29.09.2011, 20:45 |
nome treba hw monitor, pripadne co se tyka grafiky tak primo rozsirene nvidia ovladace
v první řadě aktualizuj nvidia ovladace na nejnovejší verzi, pak bych zkusil nějaký zátěžový test, třeba 3dmark, podle mě to bude grafikou
tak, ovladače sem zatím neaktualizoval, ale stáhl sem si HW monitor a díval se kolik co má..grafika v zátěži při 3D marku 2006 cca 80 stupňů,což si myslím že není moc.
Obraz běžel bez sekání.
du na ty drivery na grafiku
Takže nové ovladače, vypadalo to OK, po 3 min hraní mi začla blbnout grafika ve hře, přes obraz zelené pruhy, kouknul do toho HW monitoru a karta měla okolo 96 stupňů, což už asi moc OK není....vrátil se do hry, bylo to OK a zachvílu se hra sekla na 20 vteřin...
Takže asi grafika KO, i když se ventilátor točí, co?
No ze i hd filmy jdou to je divny ale podle toho co pises tak prehrata grafika resp. Uz odumirajici ramky na ni... Procisti vetrak a zreviduj chlazeni celuho kejsu pripadne jen sumdej bocnici kolik pak bude delat tepla....
Nismo, spis ji hodim do prycu....co mam koupit misto toho za par kc adekvatni te sestave podobneho vykonu???
Dekuju
podívej se, jestli nemáš nafouklý nějaký kondík na kartě, ale karta za chvíli udělá pápá....
Juknu, diky, a ta nahrada?

30.09.2011, 08:43 |
nome kolik do toho cheš investovat ? rekni cenu
Nejnutnejsi minimum, kdyz se jedna o vymenu grafiky. Ale podobneho vykonu.

30.09.2011, 09:14 |
nome odpoved jak noha ... :-) tak zkus radeon HD 6770 cca 2,5 s dani

30.09.2011, 09:16 |
nome nebo HD6570 za cca 1700