Navštíveno 3396x

Včera jsem 18hod. nechal stát auto na parkovišti v Jablonci n. N. u bytového domu, který jsme rekonstruovali. V 18-45 hod. jsem přišel k autu a zadní autosklo vysklené, totálně vysypané, v autě jsem měl větší fin. částku, netbook, druhý telefon,.. ale nic nezmizelo naštěstí. Všude kolem domy, ale nikdo nic neslyšel, nikdo nic neviděl. Před 2 měsíci mi tam vyhrožoval jeden dědek, že mi to auto zapálí nebo že mi ublíží na zdraví, vadilo mu, že se tam o víkendu pracuje, a že je hluk, přitom o víkendu se tam nepracovalo, no prostě takhle si mě dobíral výmyslama, že si zjistí jestli máme povolení a že když si myslíme, že máme peníze, že můžeme všechno apod.. Celé to slyšel ještě jeden stavař, který mi přišel dělat raději garde :-) Policajti mi řekli, že jsem to měl tenkrát nahlásit, jenomže kdo by volal PČR, kvůli vožralýmu dědkovi, teď toho lituju.. Navíc teď jim mám ještě zjistit, jak se jmenuje a kde bydlí, naštěstí chodí denně kolem.. Řeknu Vám, že je mi z toho na blití.. Nechápu proč to ti lidé dělají.. Na druhou stranu jsem rád, že mi poškodil poměrně levnou položku na autě.. Horší by to bylo s propíchanými pneu, nebo objetým lakem klíčem, nebo kdyby to opravdu zapálil..
Debilove :( Jenze jak mu to dokazes? Jestli mas rozumnou havarijku, tak se na dedka vykasli a udelej to z ni ;)
Co vim, tak pokud chces cerpat z havarijky, nemel by jsi nikoho oznacit, potom jsou zbytecny prutahy a stejne mu to nikdo nedokaze...
2 Bolthorn:
Ale to sklo se mohlo klidne vysypat i samo - vim, ze ti to prijde dive, ale pokud jsi tam v aute nenasel kamen, nebo neco - tak se to mohlo stat. Tohle se nekdy stava - zejmena Skoda Octavia 1generace s tim mivala problemy. Najednou se zadni zklo rozsypalo a nikdo nevedel proc. Stesti vsak mas, ze se ti neztratilo nic z auta - ac teda uprimne ja nechapu, proc si v aute nechavas takove cenne veci - stejne jako vetsi obnos penez. Vzdyt uz tolik lidi takhle vybrali a to je teprve duvod k placi...

28.09.2011, 09:17 |
JR Presne tak, to okno mohlo prdnout samo od sebe. Proto si klidne priplatim pojisteni autoskel za par korun rocne.
To s tím "samovysypáním" se mi jednou stalo v Kie Piccanto při jízdě ve městě... Nikde nikdo, najednou rána a sklo pryč... Půlka ho tam teda ještě zůstala, ale uvnitř v autě nic. A presne jako Thullo, kdyz uz tam neco necham, tak jedine v kufru (mam sedan),kam jde tezko dostat zevnitr z auta.

28.09.2011, 09:42 |
Duri jako ostatní....HAV nebo připojištění skel to vyřeší
Připojištění mi běží až od 29.9. :-DDD Jinak to samovysypání se mi nezdá.. Je to Volvo S40, to by mělo něco vydržet..
Tiez sa mi to stalo davno ked som mal Peugeot 309. Stojim v kolone a zrazu rincanie skla, pozrem do spetaku a sklo nikde. Na druhy den idem do predajne so sklami a tam dalsi dvaja chlapi, co mali to iste. Nechcel som tomu verit, ale je to mozne.
Preto by som toho dedka zatial neriesil aby ti neurobil este nieco horsie.

28.09.2011, 10:00 |
Duri Chtěl jsi ušetřit 300Kč/rok nebo kolik to stojí a ted holt zaplatíš celé sklo no....tak to prostě je vždycky
Duri: prachy tu ale přece neřeším..

28.09.2011, 10:11 |
Duri Bolthorn: neříkám že řešíš prachy, to vůbec ne. Jen že to tak vždycky dopadne a pak se to honí všelijak aby se nemuselo platit celé sklo

28.09.2011, 10:15 |
CRK tak neplakej, veverko :-D je čas na kamery, stojí to dneska pár stováku a hned uvidíš, jestli to byl samozápal nebo ne :-)
kolegovi se takto vysypalo z ničehonic zadní sklo Octávie, asi nějaké pnutí..
s tím dědkem bud opatrný, ono rozbít sklo nwní až zas taková prdel

28.09.2011, 10:17 |
CRK | Upraveno: 2011-09-28 10:17:58
To není o značce auta, ale o fyzice.....

28.09.2011, 10:55 |
CRK je to i o značce... v některejch autech funguje fyzika hůř... :-D
Mohu potvrdit tvrzení CRIMSONA :o) viz vlastní zkušenost :o)
[ Link ]
To je Volvo to musí něco vydržet.. :-DD
Thullo: Máš kvalitku.. :-) Já zase z vlastní zkušenosti vím,že jde i holou rukou vzít okno..

28.09.2011, 12:12 |
deda pred rokem a pul jsem prijel na parkoviste zabouchl u okavky dvere a usel asi 3 kroky.. najednou lupnuti ja se otocim a zadni oknu fuc...krasne se samo od sebe odjebalo....
ked som mal octu 1 kombi, tak mi v zime auto stalo asi 3 dni v mrazoch. a ked som do neho sadol, zapol vyhrev okna tak zrazu rana a cele okno sa rozsypalo. takze mozne to je, aj ked protivny dedek bez mozgu to tiez kludne mohol byt.

28.09.2011, 16:17 |
Losky Je to jen o tom, jak kdo se snaží. Já jsem jednou byl ožralej na mol a trošku jsem se vytočil a dal pěstí do bočního okýnka a šup, celé se vysypalo. Pak jsem byl tak nasranej, že jsem mrdnul do předního a pavouk jak sviň. Jednalo se o Swifta. A kdysi na 18. narozeniny mě jedna trubka tak vytočila, že bych ji musel zabít, tak jsem si praštil u feldy kombíka do zadního skla, jen se prohlo a já si zlomil pracku:) Sklo bylo bez poškození:)

29.09.2011, 19:14 |
CRK Losky: doufam, že už ty prášky bereš pravidelně...
vypadá to, že občas zapomene..:-)

29.09.2011, 21:49 |
Losky Stačilo vyměnit babu:) Za ní jsem mel nervy dost v prdeli:( Pořád vydírání, žárlivost na rodiče, v obchodě se na mě trochu pousmála prodavačka a zkažený celý den dohadama atd. Téměř se s ní nikam nedalo jít. Jinak jsem maximální klidas a do ničeho se nemotám. Dnes když si na to vše vzpomenu, jsem rád, že ta noční můra uz dávno skončila

29.09.2011, 21:52 |
CRK jasně, jasně a proč si mi posílal ty výhružný SMS, že jestli to nesmažu, tak... :-)))

29.09.2011, 23:02 |
Losky CRK: Vtipe:))) To bych musel vědět
u jednickovy oktavky tam podle me ve vlhku vznikne nakej zkrat, nebo jestli prechodak.. zahreje se to v jednom miste a vysype se, stalo se to nam i par znamejm, kamos tvrdil ze vyhrivani nepoustel ze to bylo od tretiho brzdovyho, ze slapl na brzdu a vysypalo se to.. kazdopadne se to stalo dost autum takze to bude naka typicka zavada...
Na sklo stačí kousek keramiky třeba ze zapalovací svíčky a sklo jde samo.

01.10.2011, 17:05 |
AR navíc zadní sklo je konstrukčně řešeno tak aby se dalo lehce vysklít protože se jedná o únikový východ z vozidla.