Navštíveno 826x

Dostal jsem moznost z prace prenest sve cislo mezi firemni cimz muzu usetrit.
Kdesi jsem ale slysel ze firmy maji hodne velke moznosti v kontrole svych telefonu.
Muze muj zamestnavatel dostat do rukou od operatora vic nez jen standartni seznamy volani popripade cisla na ktera zasilam sms bo je to v tomhle pripade jinak a dostane se treba i k smskam ci podobnym vecem?
Soukromou věc konvertovat na firemní? Ani za milion dolarů. Takhle "prodat" svoje soukromí ... co až se nepohodnete? Cesta zpět určitě nebude jednoduchá.
Každý má možnost detailního výpisu. Ať ti dá firemní SIM kartu a máš vyřešeno.
Firemni SIMku uz ma asi 3 roky.
Je hrozne otravne s sebou tahat 2 telefony a zadny slusny mobil na 2 SIMky zatim stale neexistuje.
Kdybychom se nepohodli (jakoze uz u u nej makam 7 let) tak holt bych musel cislo kdyztak ozelet,precejen je to jen obycejny bezcenny cip.
Navic jako benefit kde clovek usetri 1000kc mesicne to stoji za zvazeni,ne?
K ničomu detailnejšiemu než výpis sa nedostane, zo zákona :-)

27.09.2011, 14:49 |
Alda Jestli tam pracujes uz par let tak asi i znas svyho zamestnavatele ne?
Ja bych po tech letech urcite vedel, jestli ma muj zamestnavatel touhu, chut, cas a hlavne duvod cist si neci SMSky (nehlede na to, ze to operator neposkytne).
Nebal bych se niceho, max. jen toho, co by bylo kdyby jsi ze zamestnani odesel, ale i to bych rekl, ze po tech letech musis vedet a svyho zamestnavatele znas.
jako Slim, je dispozici jen podrobný výpis volání
ale taky bych raději tahal dva telefony než svoje soukromé darovat firmě
hlavně nevidím důvod, proč by se někdo probíral výpisem Tvých hovorů a SMS, ve firmě máme výpisy zaplacený elektronicky, ale necháváme si je posílat pouze na vyžádání když někdo hooodně přestřelí
Uvidí výpis, kdy a kam jsi volal nebo psal, pokud ho to bude zajímat.
U minulého zaměstanavatele to tak bylo zařízeno, že si člověk převedl do firmy svojetel číslo a platil cca 10% z toho co provolal. Podle mě to byla rozumná cesta kterou jsem hodně oceňoval.
Vypisy mi nevadi. Jemi fuk ze vidi cisla kam volam jak pisu,jde o obsah.
Ptam se precejen z ochrany soukromi. Kdyby si mel cist co si pisu s mladou asi by to vadilo kazdemu.
Diky za odpovedi,pujdu do toho.
2 BATMAN: na to nemajú prostriedky a na vyžiadanie nemajú právomoc :-)
Si píšete čuňačinky jóó ..? :-P

27.09.2011, 17:27 |
Pekys nejak za tim žádnou velkou ztrátu soukromí nevidim. Seznam telefonních čísel je každýmu k velkýmu prdu, a víc z toho nedostanou.
Já takhle převedl svoje číslo na firemní někdy v roce 2006 po 6ti letech u firmy a pohoda. A když bych náhodou někdy končil, jako že to asi nehrozí, tak si klidně pořídím nový číslo a kontakty si přetáhnu. Zase taková tragédie by to nebyla.
Navíc při převodu telefonního čísla by se měla sepsat smlouva o převodu, a tam si klidně můžeš dopsat podmínku, že v případě ukončení prac. poměru se číslo převede zpět na tebe.

27.09.2011, 18:33 |
CRK no, jesli si nepises s jeho mladou, tak je to snad jedno, ne... jako myslis, ze dostane texty tvejch sms a hlasovy hovory prepsany a zaslany na mail ve formatu .txt, tak ne, nedostane. ale ja bych si na svoje cislo sahnout nenechal.
K obsahu se nedostane, ale z vypisu kdy a kam jsi volal te muze utahnout na vareny nudli v pripade, kdyz pujde do tuhyho a bude se te chtit zbavit. Volals mlady 4x denne v pracovni dobe? Poruseni smernic a letis. (po nejaky dutce ci pisemnym upozorneni)
A nakonec prijdes o svy cislo, protoze ti ho z firmy neuvolni.

28.09.2011, 08:20 |
CRK jakej mas telefon?