Navštíveno 810x

26.09.2011, 11:22 |
rcman Ahoj,
jelikož se poprvé v životě budu muset přepravit letadlem...
Tak mám dotaz k někomu kdo létá asi častěji.
Budu mít jenom příruční zavazadlo.
Jak je to s váhou?
Všiichni mě řikaj že jde hlavně o ty rozměry do kterých se musim vejít a že na váhu nikdo nekouká.
ikdyž jsemsi někde vyčetl že můžu mít na příručák maximálně 6kg.
Kdo mě vtom udělá jasno?
poletim sám...
Vůbec nevim co bych jako měl dělat když mě řeknou že mám nadváhu a musim to odlehčit. Kam bych ty věci najednou dal.. Je tam náká úschovna nebo něco podobnýho, nebo jak?
Děkuji za odpověď.
kazda spolecnost to ma jinak, takze s kym letis?
kazdopadne vetsinou checkuji rozmer nacpanim do takoveho mustru, takze hmoitnost by mohla projit, pokud se pod tim nebudes vylozene prohybat.
na druhou stranu jsem videl, jak zenska predemnou zaplatila 60e za 30,5kg (limit 30kg), takze bacha ;-)

26.09.2011, 11:30 |
madmaik | Upraveno: 2011-09-26 11:31:18
precti si podnimky spolecnosti se kterou poletis.
edit:treba pomuze tohle
[ Link ]

26.09.2011, 12:04 |
Kamil je to společnost od společnosti - někde to hlídají, někde ne. Minulý rok jsem letěl s Air Berlin do Miami a moje příruční zavazadlo (fotobatoh s výbavou + ntb) vážil cca 12 kilo (dvojnásobek, než bylo povoleno). Naštěstí byl člověk na checkinu pohodovej a řekl, abych si to pro příště ohlídal. Při cestě zpátky to ve státech neřešešili vůbec. Oproti tomu polský LOT ti nechaj vyházet věci, aby ses vešel do limitu. U nízkonákladovek bych nadváhu radši ani nezkoušel.
Příruční zavazadlo se dává jen do rentgenu a tam váha není, ne? Nepamatuju se, že by mi někdo někdy na letišti vážil příruční zavazadlo, váhu jsem nikdy neřešil. Naopak u klasických zavazadel to samozřejmě důležitá věc je a často se doplácí, třeba u Travel Service to bylo nějakých 7 EUR za kilogram.
jako Scully, spíš jsem viděl, že když máš zavazadlo větší, tak ho musíš propasírovat takovým jakoby rámem, aby se ověřilo, že nepřekračuješ rozměry

26.09.2011, 12:47 |
Sau Mr.Scully : U běžných aerolinek obvykle ne, u nízkonákladovek je to převážení poměrně běžné.

26.09.2011, 13:15 |
rcman Tak to jsem si moc nepolepšil...
Ten limit u moji společnosti se kterou poletim je těch 6kg.
Je to nizkonakladovka. Tak nevím.
Manželka letěla taky nizkonakladovkou. Priplacela si cca 1500kc za druhej kufr.
Měla prirucak kterej byl asi 6,5kg. Takže pul kila navíc. A říkala že si nikde nevšimla že by ji to někdo vážil...
Tak nevím...
Každopádně bych se měl asi vejít... Co půjde budu mít v kapsách u sebe a v prirucaku ňáký to oblečeni a pár blbosti. Ještě to budu vážit doma nez vyrazim na letiště...

26.09.2011, 13:18 |
Sau Tak oni samozřejmě neváží 100% příručních zavazadel, nicméně ta možnost tu prostě je. Zvážit to riziko, při překročení váhy, je na tobě.
Když jsem letěl z Vanoc zpět na Kanáry, tek jsem měl příruční o váze cca 35kg... Prošlo to :-))) jen jsem se musel tvářit že je to lehky :-))) vorentgenovali, nechali si ukázat co je uvnitř a letělo se ;-)

27.09.2011, 09:32 |
tommas | Upraveno: 2011-09-27 09:32:37
-

tommas | Upraveno: 2011-09-27 09:32:47
-

tommas | Upraveno: 2011-09-27 09:34:35
sry, nějak se mi to seklo a hodilo to 3x
Příruční neváží, ale berou striktně rozměry. Příruční můžeš mít dvě pokud máš zvlášť NTB. Není špatné si vzít ještě druhou tašku s NTB a hodit nějaké věci do toho.

27.09.2011, 10:17 |
Sau Takto bych to nepaušalizoval, u některé aerolinky to projde, u některé je prostě jedno příruční zavazadlo jedním příručním zavazadlem a žádný notebook (či kamera, zrcadlovka apd.) je nezajímá. Navíc co projde u jedné aerolinky na jednom letišti, nemusí projít na druhém.
Za ma doporučuju opravdu omezení dodržovat. Pokud jde teda o to neplatit nic navíc. Pokud peníze nejsů problém, pak jako bych ani nic nenapsal :)
dneska mi treba prisel mail od ryanair:
Please note the following important information regarding cabin baggage:
• Strictly one item of cabin baggage is permitted per passenger (excluding infants) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm (your handbag, briefcase, laptop, shop purchases, camera etc. must be carried in your 1 permitted piece of cabin baggage).

27.09.2011, 16:37 |
drebb mne se stalo, ze mi prirucak vazili, letel jsem FinAir, byl jsem nad, ale neresili to, kazdopadne jednou borec predemnou musel s prirucniho vyndat jeden laptop do klasickeho zavazadla, takze jak pisi nademnou, je to o spolecnosti a cloveku co je zrovna na checkinu