Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Volvo S60 -zápach z výfuku

o Navštíveno 1113x o
o 26.09.2011, 10:39 | xSam
Ahoj Všem,
na mé s60 (2,4 benzín 125KW) jsem si všiml, že po nastartování je z výfuku cítit velký zápach.
Smrdí to jako stará škodovka. Když se auto ohřeje, je to pak ok, ale ten start je síla.
Co by mohlo být v háji?
Kouř má normální barvu, není ani bílej ani modrej, ani černej. Auto jezdí normálně.
Díky za rady

o 26.09.2011, 11:01 | Only_One
tak než se zahřeje katalizátor a začne fungovat jak má, tak to chvilku trvá
o 26.09.2011, 11:12 | xSam
Only_One:
to je mi jasné, ale nedělalo to.
Mám najeto 260k, je možné, že katalyzátor je už mrtvej?
o 26.09.2011, 11:13 | Lucni.konik
Pokud to tak smrdí u studeného motoru, tak by to tak mělo být. Pokud by například to smrdělo jakoby po uhlí, tak je problém s dírou ve vejfalu.
o 26.09.2011, 14:02 | Nismo.Power
katalyzátor má životnost dle všech vejfukářů kolem 100k takže nepočítej že po 260k dělá to co má :)) emise projdeš tak i tak klidně bez něj a pořád budeš v normě....
ad smrad tak pokud je po benzínu tak katík už prostě nemaká....na jeho rozehřátí pouští ecu víc benzínu a když ti na to nereaguje tak ti vyletí vejfukem a smrdíš jak stará škodovka se sytičem :)
o 26.09.2011, 14:47 | xSam
Hmm, takže řešit, či nikoliv?
o 26.09.2011, 14:56 | Only_One
pokud to víc nežere, nemá výpadky výkonu a jinak se chová normálně tak neřešit
o 26.09.2011, 15:20 | xSam
Only, nic takového to nedělá.
Jen je jsou vyšší otáčky cca 900-1000, což značí asi na načnutou škrtící klapku. Možná to má i spojitost s tím smradem.
Asi na to kašlu a uvidím co se bude dít dál.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2987 sekund.