Navštíveno 604x

Ahoj jenom takovej blbější dotaz.Potřebuju si udělat osvětlení zavazadlovýho prostoru a jelikož tam budu tahat 12V+ na zesík,zajímá mě jestli se něco stane když k tomu,pod ten šroubek napojim ještě plus od těch světýlek.Podle mýho názoru asi nic,ale jelikož se mi poměrně často stává že při zapojení něco hoří tak se radši ujistim.. :D Třeba že by to mělo nějakej špatnej vliv na zesíky..co já vim..
Odpoveď že nastane jaderná katastrofa,samozřejmě budu brát jako vtip,ale nepotřebuju ji.. Díky.
Na plusovým kabelu před zesíkem uděláš distribuční blok s pojistkama a z ní povedeš dva kabely .. jeden do světýlek a druhej do zesíku.
Když už to chceš řešit takhle ..
Budu dělat distribuční blok ale jenom uplně obyčenej abych moh napajet dva zesíky.. :) Jestli je to blbá volba to takhle udělat tak holt natáhnu plus zvlášt pro světylka no..
Klidně to připoj na ten Plus. Jen tam dej pojistku na světýlka, aby se ti to tam pak moc nezsvítilo(vyhořelo) ;-) klidně tu z auto-moto prodejny na kablík.

26.09.2011, 07:26 |
JR Klidne to chyt pod ten sroubek na zesiku, je to vlastne taky blok. Jenom to na pohled bude divny.
BTW: Jestli se ti stava casto, ze neco odpalis, tak se na to vyser ;)
Na pohledu to snad moc nezmeni,bude tam jen drátek navíc.. :)
To že mi všechno shoří je s nadsázkou.. Uvidime jak to vymyslim,jen me zajimalo jestlo to nebude nicemu vadit.Mozna ze natahnu plus odjinud,to ještě nevim.. :)