Navštíveno 5602x

24.09.2011, 19:00 |
MaxxT Ahoj,
chtel bych se zeptat, jestli nekdo neco takoveho tady resil, kolik stoji privedeni inzenyrskych siti k pozemku, zatim mam tyto info.
Dobrý den,
stávající nženýrské sítě jsou prý přivedeny k poslednímu baráku u značky
xxxxxxx (viz. příloha ÚP xxxxxx - lokalita č.1), vzdálenost cca 50 m k té
první parcele. Elekrické sloupy jsou podél silnice na hranici s pozemky.
vice v priloze obrazku

no, to je dost relativní. Můžou tě sítě stát klidně 200tis. Můžou tě stát i daleko méně. Ono záleží, jestli to někomu zadáš nebo vezmeš krumpáč, rejč, lopatu a jdeš na to. Pak nebudeš čekat na čez až se uráčí vykopat přípojku, natáhnout kábl a postavit ti rysku. Když si postavíš rysku, uženeš někoho na zapojení a uděláš revizi, tak je to dřív. Jinak inž. sítě nejsou jen elektrika, ale i voda, plyn, odpady.
el. do 50 metrů udělá čez (i st.povolení), ale trvá to minimálně rok!!
jinak jsem prodlužoval plyn. řad a přípojku do pilíře a rwe to pak ode mě odkoupilo - když to vykopeš a seženeš plynaře co má oprávnění od rwe tak je to jen na tobě...cena za těch asi 20m jsem dostal 35 tis. a vyšlo mě to na 20 i s bagrem (r.2008), ale je to pakárna - těch smluv, věcné břemeno,geometrák, atd.

24.09.2011, 22:12 |
MaxxT takze kdyz vede elektrina na hranici pozemku, tak povoleni na pripojku bude trvat rok? to se mi moc nezda.. ale nastesti ta moje dela v CEZu tak by to nemusel byt tak veliky problem. :-)
ty chceš dělat co? zasíťovávat pozemky a nebo sis tam koupil pozemek a ten je zasíťovanej (tzn přitažený komplet inž sítě k jeho hranici)? jestli chceš zasíťovávat, tak počítej v průměru náklad 600-800Kč/m2 v případě pozemku ala pole. pokud jsi koupil stavební pozemek a už je postavená kaplička (což by v případě stavebního pozemku bejt měla, jinak jsi myslím udělal chybu), pak to řešíš v rámci územka a stavebka a cena je viz Luční Koník

25.09.2011, 06:33 |
deda mel jsem pozemek kde kanalizace byla 50m,el. 50m plyn asi 15m. voda 10m.
O el. jsme se nestaral... dal si žádost a ČeZ mi do roka přivedl na hranici pozemku kabel a zbudoval pilíř. Do té doby jsem si mohl natáhnout provizorní přípojku na tzv. staveb. proud. Já poté zaplatil za připojení do sítě 500kč/A -v mém případě 12500kč.
Plyn jsem jel na své naklady s pozdějším prodejem přípojky RWE. Výkopové prace sám, ale neskutečné papírování a sehnat někoho kdo má certifikát a může navrtávat stávajicí potrubí pod tlakem neskutečný problém.Přípojka mě vyšla asi na 32 000 s tím že jí odmeně RWE vykoupilo za 15 tis.,Tudiž ve finale podobné náklady jako elektrika.
Nejednoduší co se týče papírů byla voda,kanalizace
Kanálku jsem kopal sám,sám si položil a pán z SVaK jenom před zahozem přijel udělat obhlídku a vyplnit formulař o těsnosti asi za 200kč.Taklže cena pouze v materiálu kolem 8 tis.
Voda nejlevnější a nejednodušší, vykopal jsem díru,přijeli borci navrtali potrubí položili černou trubku já zacálovat 5tis v hotovosti a bylo. Někdo mi poradil že když jsem k řádu blíže jak 10m tak nemusim mit vodoměrnou šachtu. Tak jsme to zkusil a vyšlo to...
Tudíž když to shrnu,tak komplet sítě mě vyšli asi na 60tis,když do toho zahrnu všechny razítka projekty a vytyčovací poplatky

25.09.2011, 06:36 |
deda jedna vzpomínková,když si vzpomenu na to kopání,tak ještě teď mi naskakuje husí kůže

25.09.2011, 10:15 |
MaxxT Luke_288: ne, jeste jsem nic nekoupil, prave ze zjistuji, jak pracne a nakladne by to bylo. V podstate zatim vim jen tyhle info co jsem nahore vypsal. Ale videl bych to na postup cca jako mel tady "deda" ..
zjistit přesnej stav kde ty sítě jsou, zjistit pokud je projekt na rozšíření, zjistit zaměření křížících sítí - protože třeba přeložka optiky je milionová záležitost, zjistit zdali bude mít rozšířrní sítí vůbec reálné s ohledem na kapacity stávající sítě. Tj vodovod, plyn, kanalizace. Občas se staně že se zjistí, že to nefunguje že je malej tlak vody atd.. a pak se může dát dohromady cena kolik tě to bude stát.
mě spíš přijde, že tohle jsou hotové připravené stavební pozemky s přípojkou na kanál, vodu, plyn, el a jde pouze o to je dotahat na konkrétní místo na pozemku.