Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Cena vytvoreni innzenyrskych siti k pozemku?

o Navštíveno 5602x o
o 24.09.2011, 19:00 | MaxxT
Ahoj,
chtel bych se zeptat, jestli nekdo neco takoveho tady resil, kolik stoji privedeni inzenyrskych siti k pozemku, zatim mam tyto info.

Dobrý den,
stávající nženýrské sítě jsou prý přivedeny k poslednímu baráku u značky
xxxxxxx (viz. příloha ÚP xxxxxx - lokalita č.1), vzdálenost cca 50 m k té
první parcele. Elekrické sloupy jsou podél silnice na hranici s pozemky.

vice v priloze obrazku

foto k příspěvku  od MaxxT

o 24.09.2011, 19:40 | Lucni.konik
no, to je dost relativní. Můžou tě sítě stát klidně 200tis. Můžou tě stát i daleko méně. Ono záleží, jestli to někomu zadáš nebo vezmeš krumpáč, rejč, lopatu a jdeš na to. Pak nebudeš čekat na čez až se uráčí vykopat přípojku, natáhnout kábl a postavit ti rysku. Když si postavíš rysku, uženeš někoho na zapojení a uděláš revizi, tak je to dřív. Jinak inž. sítě nejsou jen elektrika, ale i voda, plyn, odpady.
o 24.09.2011, 20:03 | Bart 007
el. do 50 metrů udělá čez (i st.povolení), ale trvá to minimálně rok!!
jinak jsem prodlužoval plyn. řad a přípojku do pilíře a rwe to pak ode mě odkoupilo - když to vykopeš a seženeš plynaře co má oprávnění od rwe tak je to jen na tobě...cena za těch asi 20m jsem dostal 35 tis. a vyšlo mě to na 20 i s bagrem (r.2008), ale je to pakárna - těch smluv, věcné břemeno,geometrák, atd.
o 24.09.2011, 22:12 | MaxxT
takze kdyz vede elektrina na hranici pozemku, tak povoleni na pripojku bude trvat rok? to se mi moc nezda.. ale nastesti ta moje dela v CEZu tak by to nemusel byt tak veliky problem. :-)
o 25.09.2011, 01:46 | Luke_288
ty chceš dělat co? zasíťovávat pozemky a nebo sis tam koupil pozemek a ten je zasíťovanej (tzn přitažený komplet inž sítě k jeho hranici)? jestli chceš zasíťovávat, tak počítej v průměru náklad 600-800Kč/m2 v případě pozemku ala pole. pokud jsi koupil stavební pozemek a už je postavená kaplička (což by v případě stavebního pozemku bejt měla, jinak jsi myslím udělal chybu), pak to řešíš v rámci územka a stavebka a cena je viz Luční Koník
o 25.09.2011, 06:33 | deda
mel jsem pozemek kde kanalizace byla 50m,el. 50m plyn asi 15m. voda 10m.
O el. jsme se nestaral... dal si žádost a ČeZ mi do roka přivedl na hranici pozemku kabel a zbudoval pilíř. Do té doby jsem si mohl natáhnout provizorní přípojku na tzv. staveb. proud. Já poté zaplatil za připojení do sítě 500kč/A -v mém případě 12500kč.
Plyn jsem jel na své naklady s pozdějším prodejem přípojky RWE. Výkopové prace sám, ale neskutečné papírování a sehnat někoho kdo má certifikát a může navrtávat stávajicí potrubí pod tlakem neskutečný problém.Přípojka mě vyšla asi na 32 000 s tím že jí odmeně RWE vykoupilo za 15 tis.,Tudiž ve finale podobné náklady jako elektrika.
Nejednoduší co se týče papírů byla voda,kanalizace
Kanálku jsem kopal sám,sám si položil a pán z SVaK jenom před zahozem přijel udělat obhlídku a vyplnit formulař o těsnosti asi za 200kč.Taklže cena pouze v materiálu kolem 8 tis.
Voda nejlevnější a nejednodušší, vykopal jsem díru,přijeli borci navrtali potrubí položili černou trubku já zacálovat 5tis v hotovosti a bylo. Někdo mi poradil že když jsem k řádu blíže jak 10m tak nemusim mit vodoměrnou šachtu. Tak jsme to zkusil a vyšlo to...
Tudíž když to shrnu,tak komplet sítě mě vyšli asi na 60tis,když do toho zahrnu všechny razítka projekty a vytyčovací poplatky
o 25.09.2011, 06:36 | deda
jedna vzpomínková,když si vzpomenu na to kopání,tak ještě teď mi naskakuje husí kůže

foto k příspěvku  od deda

o 25.09.2011, 10:15 | MaxxT
Luke_288: ne, jeste jsem nic nekoupil, prave ze zjistuji, jak pracne a nakladne by to bylo. V podstate zatim vim jen tyhle info co jsem nahore vypsal. Ale videl bych to na postup cca jako mel tady "deda" ..
o 25.09.2011, 11:25 | Only_One
zjistit přesnej stav kde ty sítě jsou, zjistit pokud je projekt na rozšíření, zjistit zaměření křížících sítí - protože třeba přeložka optiky je milionová záležitost, zjistit zdali bude mít rozšířrní sítí vůbec reálné s ohledem na kapacity stávající sítě. Tj vodovod, plyn, kanalizace. Občas se staně že se zjistí, že to nefunguje že je malej tlak vody atd.. a pak se může dát dohromady cena kolik tě to bude stát.
o 25.09.2011, 11:52 | Luke_288
mě spíš přijde, že tohle jsou hotové připravené stavební pozemky s přípojkou na kanál, vodu, plyn, el a jde pouze o to je dotahat na konkrétní místo na pozemku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3222 sekund.