Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: Stavební dotaz - dodatečná izolace stropu

o Navštíveno 1356x o
o 23.09.2011, 23:36 | Ravo
S blížící zimou mám takovou ideu, že bych si bytě udělal větší tepelnou pohodu s co nejmenším násilím a náklady :)

Bydlím v patře v bytovém domě v patře, nade mnou je už nepoužívaná půda se sedlovou střechou. Dům je staršího data, klasický zděný, obvodové zdi 40cm dutá cihla. Nevím jakou strukturu má strop, ale snad budou místní znalci stavebníci tušit co se v té době dávalo (nebo nedávalo) za izolace do stropu. Nahoře je pochozí beton.

Napadlo mě vyklidit bordel z půdy (většina je stejně moje :) a na celou plochu položit ještě např. 10cm vatu rockwool (nebo dát víc? cena je taky důležitá, nechci vyhodit desetitisíce a třeba to bude naprd), plocha je cca 70m2. Tím pádem bych měl zlepšit izolaci celého stropu a omezit ztráty tepla přes strop.
Myslíte že to má smysl nebo jsou to jen vyhozené peníze? Že se bude teplo dál ztrácet tepelnými mosty okolo celého věnce a přes nezateplené zdi (zateplení je v plánu, ale je potřeba se domluvit se všemi majiteli bytů aby se vymyslelo finacnování a to je běh na dlouhou trať)?

Díky za přínosné info a zkušenosti

o 24.09.2011, 00:00 | Midi34
já bych dal na strop polystyren nalepit PUR pěnou zajistit talířovejma hmoždinkama
,přetáhnout lepidlem s perlinkou ,štuk nebo stěrka na sadrokarton či co dát na to a vymalovat

podobně to mám doma a dělal to i kolega v novostavbě

ale odborníci ti řeknou víc
o 24.09.2011, 01:20 | Phitypaldy
Pokud zateplis jen strop a nebude i tepelka na fasade tak se ti bude delat plisen v rozich u stropu.
o 24.09.2011, 08:02 | CervinVega
Bude stejny problém, pokud takto zateplim stropy ve sklepě?v přízemí (2m nad terénem je podlaha) je kosa od nohou, zateplit i ty 2m spodku zvenku by šlo taky, cely barák zatím lidi nechtějí (peníze). Technologie jak je psáno výše nebo se musí ve sklepě dělat mezera ci folie proti srazení vody?
o 24.09.2011, 08:35 | cupra.165
Presne jako Phitypaldy..mam zatepleny strop bez fasady a presne s timto se nyni potykam.Cili fasade se nevyhnu.

o 24.09.2011, 09:06 | Phitypaldy
CarvinVega: Radeji si kup kvalitni papuce a pockej az lidi budou chtit cely barak. Zatepleni ma smysl pouze tehdy pokud se udela komplet. Pokud udelas jen strop ve sklepe a dva metry nad teren do vysky podlahy tak chlad se natahne pres steny. Bude to jakoze lepsi, ale rozdil nepoznas, protoze udrzis teplo ve sklepe, ale ty budes mit podlahu porad chladnou.

Ravo: Na nejake zateplovani hury se vyprdni. Pokud ozelis cca 6cm vysky stropu v byte tak si pockej az vam udelaji barak komplet a pak si udelej tepelku normalne vevnitr z 50 extrudovaneho polystyrenu. Je sice drazsi, ale zase o hodne lepsi a nemusis davat takovou tloustku.
o 24.09.2011, 09:26 | Dudelina
Potvrzuji Phitypaldyho komenty.
Jen s tím extrudovaným polyšem na strop se mi to zdá zbytečné.
Pokud se bude dělat komplet zateplovák, jistě se udělá i střecha.
o 24.09.2011, 09:40 | Ravo
Izolace zevnitř mi připadne problematická z hlediska tvoření plísně mezi polyšem a zdí - nechci mít plíseň uvnitř.
Další problém jsou stavební úpravy a bordel okolo toho uvnitř celého bytu - pokud to budu dělat v bytě, tak to je abych tady nebydlel týden a hlavně všechno vyklidil nebo dokonale zakryl a utěsnil - nemyslitelné
Pokud budu izolovat zvenku, tak to za den mám hotový (půl dne vyklízení půdy, půl dne rozmotávání vaty).

Jinak zateplování střechy asi nebude - půda se neobývá, takže stejně se asi bude zateplovat můj strop/podlaha půdy, pokud se bude dělat celý plášť.
Jinak plíseň se mi v rozích dělá už teď (sice miminálně - jen v ložnici kde je velký "odpar" a málo se větrá a když jsou velký mrazy)
o 24.09.2011, 11:34 | Only_One
já sem se nastěhoval do nedostavěněho patrového baráku kde podkrové nebylo vůbec - jen betonovej strop a v celém patře sem rozbalil 20cm vatu a pomohlo to ukrutně.
3 roky a žádné plísně nikde nebyla
o 24.09.2011, 12:46 | Phitypaldy
Only_One: ono je rozdil barak z 60-70tych let a baraky po 90 roku a vys.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2946 sekund.