Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Předjetí fronty na skutru

o Navštíveno 2772x o
o 22.09.2011, 20:22 | LukeFab
Vadí vám to,když stojíte na semaforu asi 30 ve frontě a celou frontu předjede motocyklista? Já to tak normálně dělám a nic špatnýho na tom nevidím. Stejně vystartuju o 2s rychleji než první auto stihne zařadit rychlost. Jde mi o to,co poslední dobou vidím,jak se řidiči chovají k motorkářům.Bud jim v tom brání tak,že je autem natlačí na svodidla nebo dnes se mě stalo to,že sem na křižovatce odbočoval a najel sem si dopředu asi na 3 pozici,kde byl už jeden motorkář a jakmile blikla zelená,tak sme vyjeli a jak sem byl v zatáčce,tak se na nás ten debil natlačil a vytroubil nás,no já sem se tak lekl,že sem to málem položil.Prostě hrůza to chování,hlavně ve městě.Vždyt ta motorka je nezbrdí

o 22.09.2011, 20:26 | HIGHTOWER
tohle neřeším, taky tak jezdím, nikdy problém nebyl, jen občas někdo nekouká do zpětného a tak neuhne a sem tam málokdy někdo schválně mezeru zmenší. Ale co mě sere totálně je, že se některý skůtristi rvou dopředu zprava, zleva a i za pomalé jízdy a kde skoro není místo, nejen že by odřeli celý auto a skůtru by nic nebylo, ale ještě by řekli, že člověk do nich najel. Tohle je o přes hubu :-(
o 22.09.2011, 20:28 | AllInOne
Jak píšeš, lidi to těžce nesou, prostě že si je posunul o jedno místo dozadu. A je to čím dál častější.
o 22.09.2011, 20:29 | Nismo.Power
dělám to taky....asi by se to nemělo ale dělá to 99procent motorkářů a valný většině lidí to nevadí a i spíš (já taky v autě) nějaký normál uhnou aby tam bylo dost místa když viděj motorku/skůtr..... ale nadruhou stranu sou zase určitý kokoti co to nedokážou pochopit a trouběj či se tam snažej vesrat aby člověk neprojel a ty sou napřesdržku, většinou to sou klasický agresoři ale kterym vadí všechno....
o 22.09.2011, 20:37 | cupra.165
Nevadi mi to..jen do te doby,nez mi ohne zrcatko :-)
o 22.09.2011, 20:39 | AllInOne
cupra.165

tak to by vadilo i mě :o)
o 22.09.2011, 20:41 | DaveX
Já to taky neřeším, jen vždycky tiše závidím :D
o 22.09.2011, 20:49 | HIGHTOWER
je to tak 3 roky, co jsem jel na motorce po jižní spojce, v té době ještě ucpaná, jel jsem samo mezi auty, lidi mi uhýbali, za chvíli se za mnou objevil policajt na motorce a jel za mnou asi 5 km a nic, jel taky mezi autama a v pohodě, a jak přijel za mě, tak jsme se i pozdravili, klasika motorkářsky, a naprosto v pohodě.
o 22.09.2011, 20:50 | party_boy
Nevadí mi to, když to jde, tak se snažim uhnout. A taky závidim :-)
o 22.09.2011, 20:51 | Link
Nevadí mi to a když můžu tak uhnu
o 22.09.2011, 20:53 | Jozzo
Taky mi to nevadí,ale jen u některých.

Sere mě totiž nehorázně,když se dopředu nasere skůtr a poté při rozjezdu se sotva pohne a brzdí komplet celou řadu,tohle nechápu.
o 22.09.2011, 20:58 | LukeFab
to by mě taky vadilo,proto,když už se vseru uplně dopředu,tak sleduju světla.at co nejrychleji zmizim
o 22.09.2011, 21:02 | Komba
Jako Jozzo ... absolutně mi to nevadí a občas to taky udělam.Ale jak mile to tam postaví nějaký prdítko nebo ci(y)klista,tak bych vykvetl a otevřel mu nejraději dveře:D
o 22.09.2011, 21:03 | Phitypaldy
Nevadí a rád uhýbám. Ale u kolařů na semaforu bych za to vraždil...
o 22.09.2011, 21:21 | rcman
Mě motorky nevadí... Sám bych na to nesednul protože se mám rád...
Ale rozhodně nemám ta blbý nápady abych někoho kdo je daleko víc ohroženej než já vytlačoval ze silnice nebo ho jinak prudil...
U skůtrařů je to trochu jiný... Víceméně mě štve že se někdo nasere předemě a když je to nákej AutoKelly skůtr tak ho stejně hned u semáfóru musim zase předjet já.

Ani v jednom případě ale nikoho netlačim ven ze silnice! Je to blbost lidí který to dělají. A naprosto to nechápu...
o 22.09.2011, 21:55 | hanzz
jako Phitypaldy!

o 22.09.2011, 22:39 | koren
nevadi, kdyz muzu uhnu.

jinak na kole predjizdim v ramci zdravyho rozumu, tzn ne za kazdou cenu. a kazdopadne plati ze radsi po stezce/v lese, po silnici jen kdyz je to nutny.
o 22.09.2011, 22:45 | jimmy264
taky to tak dělam... kdo by čekal celou kolonu, když se bezproblému vejdu a nikomu tim neškodim, u semaforu spíš naopak, než se auto rozjede tak jsem pryč, takže tam prakticky zabíram o místo míň, ale taky se mi stalo, že týpek třebas vybočil apod. beru to s nadsázkou...
o 23.09.2011, 00:06 | rebel
motorka nevadí když se vecpae a pak ujede ,ale ty pojebany skutry co se naserou dopředu a pak nejdou předject to je hnus velebnosti
o 23.09.2011, 06:10 | hanzz
jako rebel :)
o 23.09.2011, 06:57 | tappaja
Kdyz vidim, ze me dojizdi motorkar, uhnu mu tak, aby to bylo evidentni, a kdyz si neni jistej, jeste mu bliknu blinkrem. Na semaforech uhejbam kam to jde. A odmenou je pro me kopanec nohou ;o)
o 23.09.2011, 07:36 | rebel
Jj jo jen by sem dodal v čechách vesmes s motorkama není problém ,ale v Paříži tam to je hnus ty skutry a motorky tam si dělaj co chtěj. Dva mě málem urvali zrcátko a jednoho sem skoro sejmul když se vyřítil v protisměru proti mě .
o 23.09.2011, 07:49 | Diner
Na semaforu me to nestve (samozrejme kdyz s tou motorkou vi co dela a nikoho neodre), spis jsou experti, kteri pomalujedouci kolonu ve meste predjizdeji zprava a docela rychle. Normalni ridic tam vetsinou nic neceka a pak muzou vzniknout nebezpecne situace. Napriklad me se takhle snazil borec predjet zprava v Brne u Grandu v zatacce k nadrazi, kam se stezi vejde jedno auto:-)
o 23.09.2011, 07:53 | H-Honza (M) | Upraveno: 2011-09-23 07:57:23
Ve fronte v bance nebo samosce by ten dotycnej taky nepredbihal, nevidim duvod proc by se mel tady cpat nekam dopredu.
To je porad kecu o ohledech na motorkare, pritom tohle je pro me jen dukaz jejich bezohlednosti.
Kdyz se mi na semaforech pred auto nacpou 3 a vic motorek, tak uz me to sere. Jsou to normalni ucastnici provozu, o zadnym pravu prednostni jizdy nevim, a nechapu proc mam ja zustat na semaforu o dalsich 10 minut dyl, zvlast kdyz se pak ty buzici co se nahrnou dopredu neumeji rozjet vcas a naopak tu dopravu pribrzdi.
o 23.09.2011, 07:54 | JR
Bohuzel se najdou lidi, ktery neuhnou a jeste cloveka schvalne blokujou a to je hnus. Jezdim na moto po Praze do prace a nekdy to je dobrej adrenalin. Uz se mi I stalo, ze na me zezadu najizdel frajer ve starym passatu, pak podjizdel z prava a snazil se me vytlacit.
o 23.09.2011, 08:01 | JR
Btw: od PCR mi prislo predvolani, ze jsem na 50cmm skutru jel po kolejich a predjel kolonu :-D
o 23.09.2011, 08:02 | luda551
Tak ja na motorce nejezdim, ale todle je vec ktera mi fakt nevadí, spíš zavist že je ve předu :o))))
o 23.09.2011, 08:12 | johanik
Taky mi to absolutně nevadí, na moto se vecpu taky dopředu, hned na zelenou zmizim a než se rozjedou auta, tak jim to prostě trvá. Co se týče skůtru, tak letos ve Francii jsem si to hezky zažil, před St Tropez bouračka, kolona asi 10 km, na skůtru všichni krásně projeli, nikde žádné zdržování, pohoda, zaparkoval jsem kde sem chtěl a všude byl včas, takže na tom fakt nevidím žádnej problém :-)
o 23.09.2011, 08:17 | MaxxT
kdyz popojizdim v kolone nebo jedu mirnou rychlosti tak jim vzdy rad uhnu a rikam si, ma to stesti. :-) ale nedavno jsem jel ve dvouproude silnici v pravem pruhu a z vedlejsi komunikace prijela nejaka pani co to tam asi moc neznala a z 80tky zablokovala oba pruhy levy i pravy na temer nulovou rychlost, oba jsme sli docela na brzdy a nejakej dement s motorkou to uplne v pravo vopral asi tak kilem a jeste pridal, to byl takovej kraval a tak jsem se lekl, ze jsem ho na dalnici dojel a vzal jsem ho stejne a s troubenim, krypl.
o 23.09.2011, 08:23 | H-Honza (M)
motorka nicmene taky zabere misto...
U skutru, kdy u nas je 90% skutru cinska jebka dosahujici maximalky 40km/h jsou pro me brzdou jak pri rozjezdu, tak po prvnich 10ti metrech, take nevidim duvod proc by se meli nekam cpat.
To ze sedim v aute s vedomim ze je rychlejsi nez vsechny ostatni prede mnou me taky neopravnuje k tomu predjizdet a cpat se nekam dopredu.
Na motorce jsem jezdil hodne, a nikdy jsem se takhle nechoval, pac se snazim respektovat to, ze nedelam nikomu nic, co by vadilo me.
o 23.09.2011, 08:26 | Lucni.konik
Vadí mi podjíždění zprava. Člověk se akorát lekne. Jinak mi je to buřt, že mě předjede. Stejně to jsou vesměs neřízené střely, tak ať se radši rozpláznou jinde než u mě. Ale na semaforech bohužel jsou motorkáři nějak pomalí, než se rozjedou, tak jsem před nima.
o 23.09.2011, 08:28 | JR
Maxx: myslim, ze si o tobe myslel to samy.
Honza: je rozdil mezi Prahou a jejima zacpama a vasim prdelakovem, kde se o semaforu pise tak akorat v novinach ;)
o 23.09.2011, 08:34 | MaxxT
JR: on moc dobre vedel za co to bylo, oni na tech motorkach vic jak 240 nejezdi a tohle byl megakryplzmrd, protoze to bylo ve meste, byla tam nejaka pani, co mela problem vubec s rizenim a on tam opere 3-5 aut uplne z prava, misto vejfuku tam mel nejakou provrtanou okapovou rouru, protoze takovej kraval, rovnou bych mu tu motorku zabavil a dal na STK at nameri hladinu hluku, fakt sileny, kdyz nekdo ma motorku, tak ma mit mozek a at si za mestem kde nejsou lidi jezdi treba 850 km/h, ale ve meste by mel mit soudnost, nerikam, ze jezdim po meste 50 a 80, jezdim vzdy o trochu vic, ale jezdim treba o 10-15 km urcite ne o 50 nebo 100 vic nez ma
o 23.09.2011, 08:34 | LukeFab
mě šlo hlavně o to chování řidičů aut,že jim prostě vadí to,že je někdo předjíždí.Většina uhýbá,ale sou magoři,co to prost nesnesou a už čekám ukamžik,kdy mi někdo otevře dveře a já do nich vlítnu.Hlavně ted,když je v brně zavřená Pionýrská je to děs projíždět z žabin na lesnou,to sem jel autem i 45min.na skutru 7min.
o 23.09.2011, 08:36 | rebel
Johan : nene jako na skutru jsi tam vysmátej to jo ale oni tam na tome jezděj děsně
o 23.09.2011, 08:46 | swep
vadi mi to, motocyklista ma stejne prava a povinnosti jako ridic automobilu, takze blokuju schvalne, najizdim na ne, a celkove nenavidim motorkare, na rovine ujedou, v zatacce brzdi, to jim vetsinou visim na zadni gume a jen cekam kdz to polozi a vyselektuje se z provozu, jezdi jako hovada, kdybych takhle bezohledne jezdil v aute tak tady brzo me budete resit v nejakem videu, a budu ta nejvetsi mrdka, takze ne, nebudu tolerovat chovani motorkaru, at si pockaji, kdyz bude sedet v aute tak taky bude cekat a nikam se neprotlaci. Pokud chce byt rychlejsi nez kolona, tak at si koupi brusle, pak je klasifikovan jako chodec. Dalsi vec je, ze jsou desne nebezpecni, napriklad tim, ze naraz se vynori z prava (cyklisti taktez), kde je clovek neceka, jsou pomerne rychli, takze clovek je mnohdy ani nezaregistruje, ze se blizi zezadu. Tohle je na delsi povidani, atd.
Takze za me nepoustet, blokovat, pripadne dat pres drzku. Na ridice aut nadava kazdy, ale kdyz tohle dela motorkar tak je to v poradku, dekuji.
o 23.09.2011, 08:46 | swep | Upraveno: 2011-09-23 08:47:16
.
o 23.09.2011, 08:47 | crazyape
Motorky v kolone me nevadi ale nesnasim dementy co klickujou za autama viz jeden blb v korunovacni, v kopci smer letna. Na velkym skutru klickoval za autama, sledoval jsem ho v zrcatku a kdyz to bral za mnou tak to nevytocil a nabral me zadkem skutru do rohu narazniku. Muze se stat.... jenze nez jsem se rozkoukal tak zmizel. Mel jsem auto pred lakem takze me to moc nestvalo ale ted bych mu asi otevrel dvere...
o 23.09.2011, 08:55 | JR
swep: tohle uz je pomalu na nejakou poradnu ;)
o 23.09.2011, 08:55 | mr.brain
Dementi se najdou v každý skupině, protože v ČR je asi nepsané právo na "řidičák" , tak je o to víc znát - a to jak mezi autama tak motorkářema.

LukeFab: no, představ si, že v Brně je to zavřený, v ČB už nic zavřenýho není a tohle je běžný stav při průjezdu městem z jedný strany na druhou (a to prosím bez jakékoliv dopravní nehody - pokud ta nastane tak pak se ten čas pohybuje kolem 1 hodiny a víc).
o 23.09.2011, 08:58 | johanik
JR : to je skoro víc než na poradnu...
o 23.09.2011, 09:02 | rebel
swep: anoí souhlasím stím že motorkaři nejací předjedou a v zatáčkách mě brzdí takoví mě serou .Na rovince to osolí a v zatáčkách neuměj jezdit (nějaky jo někdo se nebojí to naklopit) ale v koloně at si jedou stejne než to tam nakvrdlam tak on je na dalším semaforu.
o 23.09.2011, 09:13 | swep
rebel, me by nevadilo ze v kolonach jedou dopredu, pokud by jezdili a respektovali predpisy, chapu ze jsou vyjimky, ale naprosta vetsina jezdi bezohledne, nedodrzuji rychlost v obci, nebezpecne predjizdeji, celkove ohrozuji ucastniky provozu, zrovna nedavno sem jel po nejake okresce, nekde na vysocine, a typek polozeny projizdel zatacku jak kokot tak, ze byl metr pres caru, mel sem co delat abych zustal na silnici a jeste se mu vyhnul. samozrejme chapu, ze zdejsi clenove jsou slusni a rozumni lide a jezdi na skutrech a motorkach v beznem provozu zcela uvazene a neohrozuji postatni ucastniky provozu. nejsem tu abych moralizoval, vyjadruji nazor do svobodne diskuse, a ano, jsem zaujaty. Na poradnu to nejspis je, bohuzel nemam cas ji navstevovat, jsem v praci od rana do vecera a vydelavam penize a odvadim dane, ze kterych se pak financuji naklady na osetreni a vyjezdy slozek zachranneho systemu prave k temto ohleduplnym motorkarum, kteri pri sve rozumne jizde se rozmrdali nasracku o auto jedouci v protismeru, bud zeme lehka jeho posadce..
o 23.09.2011, 09:25 | rebel
JJ to ano někteří jezdí jako blázni ačkoli na to umí kuloví to souhlas .Pak je ztoho jen smrták a nic víc.
Osobně by sem si silniční nekoupil sem taky magor co nezna meze a mám se rád :-)))
Ale takovej harley no to by se mi zamlouvalo
o 23.09.2011, 09:49 | Vencaf
najezdím hodně po městě na skutru i autem, debílci se najdou všude, včera zrovna jeden čuráček s oktávkou nesnesl předjetí od skútra a málem tu mrdinu přetrhnul aby mě předjel trhnutím volantu, že mi málem vzal přední kolo, když jsem ho na dalších světlech dojel a zeptal se jestli má problém, tak se zamknul a dělal jako že nic..
a lidi jako H-Honza s názorem, že když čekám já v autě, tak budou prostě čekat všichni.. to nemá cenu ani komentovat..
o 23.09.2011, 09:56 | muSlim
ako DaveX a party_boy a tappaja
o 23.09.2011, 10:00 | Vencaf
heh, teď jsem přečetl to sračku co vyplodil swep, to už chce opravdu odbornou pomoc
o 23.09.2011, 10:07 | tygrm | Upraveno: 2011-09-23 10:08:08
Venco vzhledem k tomu, že ty i off-roada máš k pasu, nedivím se nedostatku odvahy řidiče octavky. Jinak já s tím problém nemám. Jo a Swep je na léčení
o 23.09.2011, 10:33 | Luke_288
swep: no tak hlavně abys ty dodržoval předpisy, když se nějaký mašině lepíš v zatáčce na zadní gumu, když tě tak strašně brzdí.
po praze když je počasí jedině na skutru, kolony projíždím, nevím proč bych zabíral místo v koloně, když můžu jet mezi autama. s nějakou agresí jsem se setkal jenom jednou, když na mě řval někdo z okýnka. když jsem se ho ptal na problém, tak jenom blekotal co co co.
ale souhlas je, že nejhorší jsou prskolety, co jedou max 40 a pak všechny zdržujou
o 23.09.2011, 10:34 | art | Upraveno: 2011-09-23 10:35:43
Tak zrovna předjíždění od mtorkářů v kolonách mi nevadí, a když vidím že se ze zadu nějaký blíží, přiblížím se více ke kraji ať nevzniknou nějaké škrábance mě či ostatním a nechám v pohodě předjet. Vadí mi ale ti, kteří na okreskách kde už kolony nejsou, musí mermomocí všechny na rovince předjet i těsně před protijedoucími auty a pak několik kilometrů když příjde klikatý úsek (a že těch je v česku dost) tak všechny za sebou brzdí protože s tím neuměj v zatáčkách, či co. A co mě vadí maximálně jsou stroje co k do našich krajin absolutně nepatří a to choppery a podobný krámy co řídí pravděpodobně hluchý impoušové který prd jedou a dělaj jen neskutečněj vyrválkravál, to snad nemůže být ani od výroby tyhle výfuky..
o 23.09.2011, 10:48 | mrazik
Kdyz uvidim za sebou motoruku, uhnu, nekdy i bliknu, aby vedel, ze ho poustim a jsem rad, kdyz pak nohou podekuje. Vsichni se nejak na silnici musime vejit a proc si to neusnadnit. Jo najdou se blbci, ale to se najdou i v osobacich nebo v kamionu.
o 23.09.2011, 10:50 | JR
swep proste boduje .... ty hajzlove jezdej rychle, ale v zatackach prekazej, protoze proti jemu jedou moc pomalu :-))))))))))))
o 23.09.2011, 12:28 | Mr.Scully
U motorek mi to docela vadí - ne proto, že mě předjede, ale proto, že prostě kličkujou mezi autama a může se stát, že je člověk nějakým manévrem srazí a budou z toho akorát problémy. Když me vezme zleva třeba po tramvajovejch kolejích a zmizí v dáli, tak je mi to naprosto u zadku. Určitě bych ho neblokoval.

Naopak je to u cyklistů, ty klidně občas zablokuju. Není nic horšího než to, že se kilometr snažím opatrně na úzkých pruzích předjet cyklistu a ten debil mě pak dojede na semaforech, předjede zprava a pak musím další kilometr manévry opakovat.
o 23.09.2011, 13:01 | RedBaron
Pokud to neomezuje nebo neohrožuje mě, tak mi tohle vůbec nevadí. Motorka v zatáčkách má svoje rezervy a jet na hraně vyžaduje opravdu koule. Když se někde naháním na prázdných okreskách s motorkářem, většinou si to oba fakt užijem :o) Nemám proti nim vůbec nic.
o 23.09.2011, 13:01 | hanzz
Pravda je, že dojet skupinu chopperů je docela o nervy, protože jedou jako idioti vedle sebe a jejich tempo je na přesdržku. A swep má pravdu, že dneska spousta lidí umí jezdit na mašině jenom rovně a z každý zatážky jsou posraný ... ale pořád jsou rychlejší, jak 99,99% autařů :)
o 23.09.2011, 13:59 | Ravo | Upraveno: 2011-09-23 14:01:45
Motorky ani skutry mi nevadí, sám mám papíry na komplet všechny mašiny a něco mám odježděno (teď už nejezdím, na to se mám moc rád), takže se dokážu vcítit (toto bych doporučoval všem, aby si jednou na den všichni vyměnili volanty za řidítka a naopak a pak by pochopili o čem to je a daleko lépe by se pak koexistovalo - to samé platí i o cyklistech a chodcích).
Vzhledem k tomu že POŘÁD sleduju dění kolem sebe ve všech zrcátkách tak mě nedokáže nic zásadně překvapit a kdykoliv můžu tak dělám místo - podle mě je ideální dělat mezeru uprostřed mezi pruhy tak že ten v pravém jde víc do prava a ten v levém víc do leva - jako když jede sanitka)

Ale co mi pije krev jsou cyklisti - něco jako Mr.Scully.
Je to asi tím že to je jediný účastník silničího provozu na silnici (kromě pár chodců), který NEMUSÍ mít papíry na kolo a tím pádem neabsolvovat autoškolu a mít znalosti s tím související (znalost značek, předností, semafory atd.)

Takže cyklisty, který se chová jako hovado (jako by v životě neřídil auto) a nedá se na úzkých pruzích bezpečně předjet, protože kličkuje a jede si jak se mu zlíbí (přece nebude vymetat kanály a díry u krajnice, však ono to auto počká...a pak se na semaforu přede mě nakýbluje a já to musím opakovat znova) blokuju a pokud to jde tak i poskytuji bezplatné umytí obličeje ostřikama a malou svačinku v podání sazí z mého Tdi
o 23.09.2011, 18:37 | Drtič
Motorkářu ani skůtráci mi nějak nevadí, sem tam ještě některého poškádlím a projedem se trochu rychlej. Motorku jsem měl taky a co někteří řidiči v autech dokáží vymyslet, to někdy čumím. Ale je to i naopak.

hanzz: S tou jízou na motorce vedle sebe... zkus někde nastudovat o jízdě motorkářů v koloně ;-)
o 23.09.2011, 19:18 | Losky
Taky jsem jezdil na motorce a vím, že člověk je hodně zranitelnej. Když jsem byl mladej a chvíli řidičák na auto, tak jsem se je kolikrát snažil i dohnat, když mě předjeli atd. Teď na to koukám úplně jinak a když vidím v zrcátku motorku, automaticky uhnu tak, aby poznal, že mu dělám místo a jsem rád, když kopne nohou:) A pokud mají tu možnost se vecpat dopředu, tak ať jedou, proč by měli stát, když se tam vejdou. 99% řidičů aut by to taky dělalo, kdyby tam mohli projet:)))
A co se týče laděných výfuků, tak to je podle situace. Někdy mě to krásně upozorní, že jede za mnou motorka. Ale taky jsem zažil, že jsem měl stažené na okresce okýnko, motorku neslyšel a vedle mě za to vzal jak hovado a já málem dostal infarkt, jak jsem se toho vola lekl. Před měsícem jsme byli na Ještědu, jel jsem dolů už dole kolem těch tramvají a hledal jednu uličku. Přibrzdil jsem a jen jsem slyšel pískot a frajer na motce za mnou letěl jak hovado a asi se lekl, když se rozsvítily brzdy. Pak hned za to vzal a min. v kilu mě předjel. Nedalo mi to a šel jsem se podívat, jak dlouhá brzdá dráha tam byla, min. 20m:)))
Nedávno kamarád říkal, že u Mšena ho málem sejmulo staré pětkové bávo ve světlemodré metalíze. Nedal mu přednost, kamarád ho předjel a ukázal na něj fakáče a ten sráč ho v městě normálně vytlačil až k hodníku v protisměru, tak za to vzal a pořád ho pronásledoval. KLuk s BMW ujížděl a prý si dal cestou i málem kolikrát na hubu, ale tak nějak to vždy ukočíroval. Kámoš po několika km vychladl a nechal to být, navíc už mu dávno svítila rezerva
o 23.09.2011, 20:12 | macomb
Phitypaldy, Mr.Scully:Opravdu nechápu, co máte proti cyklistům, takový přístup mě pěkně sere. Vím že se občas najde cyklista debil, ale debilové za volantem se v poslední době snad množí geometrickou řadou. Co týden je tu téma o nějakým kreténovi za volantem, každý se rozčiluje co je to za člověka, ale blokovat cyklisty vám přijde jako správná věc. Všichni se zaklínají tolerancí na silnicích, ale když má člověk začít u sebe, tak už je to problém. Chtělo by to trochu nadhledu hoši ;)

o 23.09.2011, 20:16 | Rajdlos
Taky jim rad uhnu, vestinou i podekujou koncetinama :) Klickovaci mamrdy, co prejizdej z pruhu do pruhu mezi autama, taky moc nemusim. Clovek je jednoduse prehlidne. Parkrat se mi stalo, ze mi malem skoncil ve dverich. Uz jsem jich videl i par na zemi. Hrozne se divili, ze je to auto sejmulo.
o 23.09.2011, 23:00 | Mr.Scully
macomb - mně by pro začátek stačilo, kdyby cyklista za prvé respektoval dopravní předpisy (nepředjížděl zprava v půlmetrové mezeře mezi obrubníkem a mým autem) a za druhé využíval cyklistické stezky, když už se všude staví. Toť vše, víc nechci. Osobně si myslím, že většina normálních cyklistů si radši vyrazí někam do lesa do přírody, místo aby kličkovala po rušné dvouproudovce.
o 23.09.2011, 23:19 | Phitypaldy
macomb: Slusni cyklisti se daji na prstech jedne ruky pocitat. Dnes a denne se setkavam s cyklistama na predodech pro chodce co si mysli, ze maji prednost. Kurva dokud na tom kole sedi tak je to ucastnik silnicniho provozu stejne jako ja v aute nebo na motorce a tim padem tam nema co ocekavat prednost. S autem taky neprijedes na prechod a nevynucujes si prednost. Pokud z toho kola sleze tak velmi rad jej pustim. Bohuzel pravidla plati pro vsechny stejne.

A o razeni cyklistu pred semaforem radeji mlcim, nebo bych se akorat musel rozcilit a jeste by me prdla cevka a pak bych tahal nohu :-)
o 24.09.2011, 08:13 | Rajdlos
Phytipaldi: to se mi stalo jednou, kluk profrcel pres prechod asi 25km/h, nezmohl jsem se ani zatroubit, cumel jako puk stejne jako ja, taky nemam rad kryply na kolech co si vynucujou prednost na prechode a mysli si, ze jsou v pravu. Vcera jsem treba potkal messengera proti mne v jednosmerce.
o 24.09.2011, 12:43 | Brnďa
me to nevadí, mě spíš vadí když někde plaí pravidlo zipu a ja s kamionem pustím jednoho a dalších 10 se me tam nasere..troubi a rozhazujou rukama proc je jako nepustim...motorkari mi nevadi, at jedou kdys tam maj misto..
o 27.09.2011, 13:18 | hopa26
Poměrně dost se to hodí k tématu:
[ Link ]
o 27.09.2011, 13:22 | JR
Jo v rusku je vsechno mozny ..... motorkar se zachoval spatne ... kdyz na me vyleze takovejhle frajer, tak mu narvu helmu do drzky a je vyreseno :-)
o 27.09.2011, 22:57 | Jozzo
on ten motorkář je většinou ve výhodě :-D

Pevné kožené hadry tlumí rány,přilba-ta většinou zavazí,ale zase taky vyhoda a pak ty rukavice...kdo má nějaké echtovnější,kožené s karobnovými nebo ocelovými chrániči na klouby...to se pak dějou divy :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3479 sekund.