Navštíveno 842x

Ahoj,mam v plánu pořídit do baráku další auto.Docela mě chytil tento Sharan
[ Link ] Nějak se mi nechce věřit těm najetým kilometrům ale jinak auto vypadá parádně.Zajímají mě nějaké názory na co si dát bacha,co se sere apod.
A ještě potřebuju jednu radu.Když mam VINko tak kde zjistím nějakou tu historii auta.Musím přímo do salonu VW nebo se to dá sehnat někde na netu.
Díkes všem
když bych ti řekl naší story co všechno se nám rozbilo na Sharanu 1,9tdi MY 2006 který máme od novoty a má najeto 60tisíc, stejně bys tomu nevěřil... takže v kostce z osobně vlastní zkušenosti ti tento vůz nedoporučuju

18.09.2011, 17:04 |
PlusOne | Upraveno: 2011-09-18 17:04:44
VINko ti načtou v každém VW servise, mělo by to být zadarmo, aspoň já teda nikdy nic neplatil. Nevyjedou ti žádnej papír, řeknou ti akorát co to je za rok výroby, barva, výbava, a kdy to bylo naposledy v servise (resp. poslední servisní záznam) plus zaznamenané kilometry. Pokud to nejezdilo do autorizovaného servisu, samo nenajdou nic. Což může bejt taky výsledek...

18.09.2011, 17:19 |
rcman Pokud máš VINko tak mě hoď do mejlu a já ti na to v práci kuuknu. Ale je to jak ti psal PlusOne. Pokud to jezdilo do originálu. Tak tam něco najdu. Pokud né. Tak jsem tak maximálně schopnej najít datum prodeje a místo.

18.09.2011, 17:57 |
Drtič Mám 1.9 PD 2001 (teda galaxynu, ale to je to samé), používám na taxikařinu, najeto 240 000 a za tech 100 000 km, co jsem s ní najel krom fouklého těsnění pod palicou (oprava 6000,- vč přebrusu hlavy, nových gufer na ventilech a vačkách + šrouby na palicu) se mi vůbec nic nevysralo. Sám se tomu divím, jsem s nim maximálně spokojený.
kamos to ma nejakej 01 rok krom cepu a brzd a spojky se na tom neposralo nic a to za tim kazdej den taha karu a najeto uz to ma kolem 3kil
rcman:máš mejla s VINkem.

18.09.2011, 20:16 |
sotek Brácha má sharana 2005. Největší investicí kromě klasiky oleje, kotoučů a destiček byla výměna chladiče (doslova uhnil celej spodek), kterej stál 6700,-. Jinak vcelku bez problémů, místama se objevují pupínky koroze. Další slabinou bejvá bufik a trubky od klimy, což nás zatím nepotkalo.
Auto jsme kupovali již necelý rok přihlášené v CZ, jinak dovoz z německa. VIN nám projeli ve škodováckém servisu a to co nám ofotil majitel ze servisky, tak se shodovalo.

18.09.2011, 20:41 |
rcman Soptik: joj, Koukal jsem... Zejtra to v práci dám do pc a uvidíme...

19.09.2011, 00:54 |
Rudi Já si nemůžu pomoct, ale když kupuju auto s malým nájezdem( jako většina CZ populace že?), tak přece hledám a koupím auto s plnou servisní historií do posledního kilometru a né že mi serviska končí před 3( spíš asi 6ti) rokama při 140( 126)tis., když za první 2 roky života nalítalo 126tis.! Pak se to auto zastavilo, stálo, za 3,5roku nalítalo asi 12tis. km jelo na výměnu oleje( ten gelík asi musel vypadat) a za další 3 roky a 26tis.km už neabsolvovalo žádnej servis a v létě si pro něj zajel někdo z Čech.
Příběh od bazaristy - "Auto vlastnil od novoty jediný a to 65ti letý německý důchodce. Auto si zakoupil kvůli své nově narozené vnučce, o kterou se velmi často s manželkou starali, protože dcera měla velmi lukrativní zaměstnání. Bohužel bydlela 100km daleko od rodičů, kteří k ní pravidelně 5x týdně dojížděli( vždy když byla v práci) a o dceru se starali. Bohužel po 2 letech dostal pán infarkt, z kterého se léčil zhruba 3 roky, během nichž nepravidelně s autem jezdil. Štěstí mu nepřálo i nadále a dostal druhý infarkt, z něhož se nakonec další 3 roky léčil, ale lékař mu již zakázal řídit. V té chvíli se rozhodl auto pro nevyužití s těžkým srdcem prodat. O auto bylo pečováno s maximální láskou, každý týden umyto a vyčištěno, pravidelně servisováno, nikdy nehavarováno! Opravdu skvělá koupě!"

19.09.2011, 07:13 |
PlusOne | Upraveno: 2011-09-19 07:15:41
Jako Rudi - poslední záznam v servisce je celkem divnej, takže bych ho snad raději ani nebral v potaz - rozmazaný razítko Peugeot servisu, a vedle něj rozmazaný razítko asi VW servisu. Ověření VIN ukáže.
mě to příjde dost ač to má prokazatelnej nájezd tak teď je to přesně v době kdy se na tom začně všechno mohutně srát......
stát to tak kilo tak možná .....
to Nismo:
mám se svým najeto 330 a že by se to všechno mohutně sralo mi teda nepřijde :-)

19.09.2011, 10:41 |
JR Jako kdybyste neznali Nisma .... srat se proste bude vsechno co neni z USA :-D