Navštíveno 738x

15.09.2011, 14:44 |
Pekys zdar, měl bych dotaz, při jízdě se mi občas stane, že při přidání plynu auto začne cukat a vůbec se mu nechce jet, stačí vyšlápnout spojku, pustit a je po problému. Takhle se to dneska opakovalo asi 3x, vždy pomohlo vyšlápnout spojku, takže první podezření padá na to že klouže a je zralá na výměnu.
Při pokusu jet třeba 40 s 1tis otáčkama a na zařazenou 5 nebo 6 přidat se nic neprojevilo a auto zrychlovalo. To jen k tomu pokusu, jak nejsnáz poznat že je spojka v řiti, protože v tu chvíli je v největší zátěži. To jsem zkusil několikrát i na jiný rychlostní stupně a bez projevu.
Tak nevím, je to spojka na odchodu? Nebo Vás napadá ještě nějakej jinej důvod?
Může to bejt třeba 2hmota? Při chcípání ani při startování se žádnej klepavej zvuk ani vibrace neojbevujou.
auto S-Max benzin.
díky

15.09.2011, 15:00 |
JP Zrychlování v nízkejch otáčkách podle mě spojce žádný problémy nedělá, dělá jí problém přenos točivýho momentu, kterej je v tý situaci naopak zanedbatelnej. Jako první začne (alespoň mě) vždycky prokluzovat u vrcholu točivýho momentu na nejnižší rychlostní stupně. Zkus spíš sešlápnout brzdu, zařadit 5/6 a pustit spojku, i když tak to poznáš až když je hodně na kaši.

15.09.2011, 17:58 |
Pekys Tak diagnostika ukázala moc tlaku, takže asi přidřený lopatky na turbu. Jde to nějak rozhejbat, nebo je jediná cesta repas nebo nový?
díky.
JP: vyzkoušel jsem 1,2,3 do omezovače a bez problému. Dělá to náhodně, u náhodných rychlostních stupňů v náhodných otáčkách :) Vždy při prudší akceleraci.