Navštíveno 2230x

Tak ja bych se taky s dovolenim obratil o radu, pozadavky jsou asi jen ctyri.
1. velikost 32-37 palcu (dneska jeste upresnim)
2. DVB-T a DVB-S.
3. slusnej obraz
4. do 20000,-
Nic vic me absolutne nezajima, nejaky internety, 3D obraz, 4D zvuk a USB flashky jsou k nicemu a zbytecny... Diky za cokoli co vas napadne.
Třeba SAMSUNG UE32D6570 :)
kouknu, diky, jeste se zeptam, jak to s tim satelitem funguje, proste do tv pripojim kabel od paraboly to chapu, ale pak teda musi mit tv slot na nejakou kartu, kterou sezenu odposkytovatele, je to tak? je to pro otce, on si nic sam nenajde, neb tomu rozumi jak ja zahradniceni, a nejaky borec mu poradil tohle: Sharp LC - 32 LE 632 E ze to je uplne uzasny -no ja nevim ja bych si od sharpu nekoupil ani budik k posteli, samzung nebo panasonic musej preci neco takovyho delat i v malejch uhloprickach ne ;-) jediny co vi ze nechce mit TV+ DVBT box + satelit, tznm tri dalky na stole, ale timhle to s jednotit v jednu dalku a mit to vse v jednom...
SHARP AQUOS LC-40LE810EV (2" navic ti neuskodej :) )
PANASONIC VIERA TX-L37E30E
cokoliv drazsiho a "lepsiho" je zakonite 3D, 6D zvuk a podobný líčoviny, to je fakt strasnej mor tohle :/
no vetsi jde o to ze byt nemuze, aspon so si tak pamatuju, neb tv je umistena ve "stare" nabytkove stene, nikoli na samostatme stolku kde ma kolem sebe misto, tak jak se to dela posledni dobu... PANASONIC VIERA TX-L37E30E nema satelit ale kabelovku, jestli vidim dobre...
ajo, sorry, toho DVB-S sem si nevsiml. Sem se tak soustredil na tu kvalitu obrazu az jsem na tu vybavu zapomel :). Zkusim neco pohledat
fakt ze krom toho vyse uvedene samsungu toho moc neni, pze jak uz jsem psal, kdyz uz to ma mit tuhle lepsi vybavu tak uz to bejva bohuzel povetsinou automaticky 13D.
nasel jsem jeste totok, nevypada zle
LG 37LV570S
[ Link ]
Jakmile TV má DVB-S tak je to zákonitě pomalu top model a podle toho je i vybaven, tomu se neubráníš...
Proč tak malá úhlopříčka? Z jaké vzdálenosti budeš koukat?
Ano do TV musí bej vložen CAM modul (cca. litr) a do něj teprve karta třeba Skylink.
Zeptám se jinak proč DVB-S v TV? Umíš ručně ladit satelitní programy, víš co je to DiseqC, FEC, polarita apod.? Pokud ne, tak se připrav na to, že to sám nenaladíš a nebo jen částečně a firma za to účtuje balík (alespoň my protože je to výjezd). Zatímco HD přijímač kvalitní koupíš pod 4.000,- a naladění Tě udělají na prodejně kde ho koupíš a když je změna, tak odneseš jen box někam na přeladění. TV se přenáší blbě :-)

15.09.2011, 11:03 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-09-15 11:04:30
Moc bych se nerozmyslel, mam 1rok a spokojenost, ted je za zajimavou cenu. S2 valí slušně, i když maj uspořádání a ladění programů debilně udělaný. Za to bych jim dal pres prsty.
LE46c570 - LCD
[ Link ] brácha kupoval ted, parada, celkem sem se chytnul, ze bych menil.
LE51D70 - plazma
[ Link ]
mala uhlopricka je proto, ze tv je umistena v dire v obyvakove stene, kam se proste vetsi tv nevleze, nelezi na stolku s volnym mistem okolo tak aby se dala dat vetsi uhlopricka. vzdalenost k tv bude neco ke trem metrum, spis mene, vic urcite ne. dvb-s z duvodu snizeni poctu ovladacu a dalek na stole,rodicum se tezko vysvetluje ze tohle je dalka na tv, tohle na UPC, tohle na DVD, tohle na satelit a jak se s tim vsim pracuje-takze proto. jak se prave budou ladit ty programy nevim, ale tatinek doufa ze se to ladi stejne jako tv, resp ze prijede nejakej borec, kterej proste nastavi parabolu nekam a programy naladi. priznam se ze netusim ani od koho je satelit ktery u rodicu ted je, ani kam je nalazen, ale zcela jiste je to neco free, obycejneho se spoustou programu o nicem v bydne kvalite, proste to co se davalo pred 15ti lety. ale prave ze by pres ten satelit chtel i ceske programy, takze zmena na neco placeneho a slusne fungujiciho-vylozene na satelity mam pocit nekoho ma...
Mala, hmm tak to sem si nevsimnul jen limitu penez :)
v pohode, predavam veskere informace dal, vcetne doporuceni na vyhozeni steny a koupe vetsi uhlopricky :-D

15.09.2011, 11:17 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-09-15 11:17:35
Bohužel to, že na stole mám jeden ovladač není výhoda hlavně pro starší lidi v tom pravém slova smyslu... Starým lidem nevysvětlíš, že DTV je pozemní digitál a DVB-S je satelit a že to na dálce musí přepínat a podle toho kam mají přepnuto ovládají daný tuner. To je jednodušší zapnout TV koukat na pozemák a pak případně když chci sat sáhnout po DO sat, zapnout sat a koukat a ovládat sat... Změny na satelitu jsou každým čtvrtrok celkem zásadní a ladit toho Samsunga je o nervy i pro mě natož pro laika což tady tvrdí i Arnie One. Jak říkám já bych nekupoval drahou TV s DVB-S, ale to si každý musí uvědomit/ošahat asi sám co mu vyhovuje...
P.S. Na 3m jednoznačně 42" TV
nj ale oni tu 42 proste nedostanu do diry :-) ted jsem s tatou mluvil, rikal ze dira ve stene je 76 cm nebo kolik, ze to teda taky z hlavy nevi, ale ze co koukal on tak tv by mela byt 74 cm max, tznm 32" palcu (doufam). dostal jsem schvaleni na toho 32" SAMSUNG UE32D6570 co tu nekdo zminvoal, jen proste nevim, jestli je zrovna do nej mozne strcit rovnou tu kartu nebo je treba dokoupit ten cam modul...

15.09.2011, 12:00 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-09-15 12:01:40
Tuner#2 :
V rodine mam 6x LEXXX70 vzdy S2 tunerem. Prave kdyz mas S, nikdy snad nebudes potrebovat T. Jednu tv ma i 70leta babicka. Jeden ovladac, je neskutecna vyhoda z pohledu uzivatele (jasne vic zarizeni v jednom, muze byt problem a jsi odkazan na interni tuner, externi si zvolis, dle svych pozadavku)
Ladeni Samsungu je katastrofa, informace o sile a kvalite signalu je nulova, usporadani neinteligentni. V halve musis mit co naladis prvni a co odmazes, nefuguje vkladani mezi kanaly. Ten dalsi da vzdy na konec. Opravdu hloupe. Nastaveni paraboly, delam jinym prijimacem, tady to prste nejde.
I pres tohle ty Smasungy delaj radost a zatim klepat neserou se.
Jinak ja udelal jednu TV a dal chanel list na flasku, ostatni sem jen rozkopiroval.
CI modul budes muset pouzit vzdy. u CSlinku je to snad ted Irdeto.
michal: Pokud Tě neodradilo to co napsal Arnie (mě by to teda odradilo po tom jak často mění Skylink a CSlink frekvence a parametry programů) tak jsi do ní. 74cm bude s chlupem a na kartu budeš potřebovat CAM modul určitě protože to má jen CI slot do kterého samotnou kartu nedáš. To jaký modul zvolit je na tom jakou kartu budeš mít. Jak CS link, tak Skylink přechází na Irdeto, takže pokud novou kartu, tak Irdeto CAM modul.
Arnie_one: Já tohle všechno vím, Samsunga jsem několikrát ladil a říkám nikdy více a pokud ano tak ladění s výjezdem od litru a výš... Když to zvláneš sám, tak pak OK, ale těch nešťastných lidí co chtí přeladit Novu, či sport a neumí to přibývá... Z toho důůvodu radím třeba Humaxe za necelé 4tKč, už to má rovnou čtečku Irdeto v sobě, nemusíš kupovat žádný modul a není žádná starost s kompatibilitou a zápisama na kartu...
me by to odrazilo ;-) ale nevim co tatika. kazdopadne diky moc vsem za info, ja mu takto inforamce predam, z tim ze co se tyka lazeni programu je tam problem casteho prelazovani ze starny poskytovatelu, ktery se neba u tv se zabudovanym tunerem resit jinak nez vyjezdem technika (nebo jen s velikymi problemy) a uvidime co na to rekne...

15.09.2011, 14:36 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-09-15 14:36:42
Tuner#2:
Nechci se hadat, letos sem menil na cslinku jen 1x nova, nova cinema, ct1 HD. Nepamatuju si, ze by to bylo vicekrat. Rozhodne se v tom pohybujes vic nez ja, neoc me mohlo uniknout.
Humax, ja pamatuju (starsi) F1-CI a hlavne 5500, kazdoapdne to byly vzdy svizny a rychlý prijiamce, na ktery ja nemuzu nadavat. Pokud zustali na stejny urovni, tak je to rozhodne dobra volba. Jak uvadis vestaveny Irdeto usetri prenize za modul. Urcite bych se vyhnul letakvoym setum, mascomum, evolve a podobnym vecem.
Kazdopadne i pres tohle vsechno jsem stejne sel do Samsungu all in. Je to o prioritach, penezich a umět pomoct si sam.
Prakicky mam jeden ovladac na tv a pristup na domaci server, filmy/fotky/hudba Zadnych XY krabicek na vic "JEDNA" :)
To neni pripad michal_smsmsm.

15.09.2011, 18:09 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-09-15 18:09:52
Arnie_one: Však jasné, pro technicky zdatného člověka, který neztratí nervy ani při třídění stanic to není problém.
Co se týče změn, je to tím, že máš CS link, který prakticky nic nepřidává, proto nemusí nic měnit... Mít Skylink, kde už je 17HD programů a ta firma se snaží, tak věř, že jsi z toho nešťastný i Ty :-)
byl jsem vcera po dlouhe dobe doma, takze jsme se o tom trosku bavily, tatik chce urcite skylink :-) ale teda informace o tom ze se to musi nekolikrat rocne preladit ho teda pekne rozhodila :-( pokud by se vybirala teda TV bez dvb-s, s tim ze by zustala uhlopricka, zustal pozadavek na slusnej obraz, ale s cenoou by se muselo jit o cca 4-5 tis dolu (4tis S prijimac + 1tis skylink karta) porad se musime vejit do tech 20ti celkem za tv se satem, co by ste mi doporucili, da se tam neco sehnat, asi samsung nebo pana? diky jeste jednou moc, jste fakt zlaty ;-)

16.09.2011, 07:26 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-09-16 07:26:39
michal_smsmsm :
Ja cerpam frekvence a inforamce zde (parabola.cz)
On ten Tuner bude mit i obcas pravdu :)
16.09.2011 :)
[ Link ] Dneska me ceka prace v rodině :)
Arnie: Nedráždi hada bosou nohou :-D
BTW: Skylink letos změna frekvence Nova, Nova sport, Retro music, History chanel a přidali nové stanice jako Prima love, Fashion, Sport2, Paprika, Golf chanel + asi 8 HD stanic (nechce se mě to jmenovat). Oproti CS linku služby nebe a dudy ale holt když něco přibejvá, tak je třeba dělat i technické změny a přijímače přeladit...
Hele kolem 11tKč SAMSUNG UE32D6000 k tomu Humax IRHD 5100S zanecelou čtyřku + karta Skylink HD za dvojku a zbyde Tě trojka na nějaký placený balíček...
Hmm smart TV, v 55" bych prekousl i to ze je to LED :)
michal_smsmsm:
Kazdopadne priobjednej neco s HD (za zbyle penize) to koukani je uplne o necem jinym.
Nejlepší ladění DVB-S má dle mýho Panasonic, u Samsungu je zas obrovská výhoda nahrávání seznamu programů přes flashku (jinak je to děs). U Sony mi nejvíc vadí rozdělení seznamu kanálů podle družic a úplně nejhorší mi přišel Quattron od Sharpu, obraz supr, ale naladění a celkově přehlednost menu je šílená.
Z receiverů mam nejradši Topfieldy, mam doma už dlouho TF7710PVR (2 tuner) a TF7700HSCI. Líbí se mi klasickej rozměr a kvalitní displej a musim říct, že s nima nemam žádný problémy.
Kup si Topfield 2050 a myslim, že budeš spokojenej. Bacha na TF2060, ten je spárovanej s kartou.
Zrovna Humax IRHD 5100S mi nepřijde nic extra. Dost se jich vracelo, takže jsme je přestali montovat.
DiZiPiA DS4H-35IRS taky funguje dobře, těch už jsme dali spustu a spokojenost. Ladění nic moc, ale nechá se přehrávat přes flashku a to při montážích využívam nejvíc. Pak stačí když ti někdo pošle setting na mail a jenom to aktualizuješ přes USB a nemusíš to nikam nosit.
To je pár poznatků, co mi zrovna napadlo, tak třeba něco pomůže. :)
Kluci a nejakej panasonic by se nevybral? Aby bylo trochu na vyber... Vypada to ze na 90% bude teda sat externi a mam pocit ze panak by mohl byt i 37 palcu (asi maji tenci ramecky nebo nevim)
P.E.T.R: Topfield 2050 už dlouho nikdo nemá na skladě a jsou pouze 2060 jak píšeš spárované s kartou (pro toho kdo chce i kartu je to ale výborný a funkční set za super peníze). Co Vám odcházelo na Humaxech?
Pokud Panasonic bez sat. tuneru, tak tohle:
[ Link ] ale má to už 89cm na šířku.
Tuner#2: S těma Humaxama jsem to nenapsal úplně nejlíp, vzali jsme jich asi 10 na zkoušku, z toho se 3 nebo 4 posílaly na reklamaci, různé závady (nečet kartu v interní čtečce, nešel zapnout, v menu se natvrdo zaseknul), možná to byly zrovna špatný kusy.
Ale vadí mi, že nejdou nahrávat kanály přes USB a ladit každej receiver zvlášť je při montážích fakt nadlouho, proto už je neberem.
P.E.T.R.: Já o něm četl lecos, napřed jsem na něj taky nadával (kvůli tomu ladění každého), ale pak jsem našel recenzi, kde dotyčný psal, že to je snad jediná nevýhoda a jinak patří k nejlepším z certifikovaných boxů pro Skylink. Ta nevýhoda má být vyřešena novým SW snad ještě letos.