Navštíveno 777x

10.09.2011, 14:40 |
rcman Ahoj,
tak před chvilkou jsem si přinesl s Alzy novej externák.
Je to Samsung M2 portable 640GB.
Rozbalim...
Připojim k pc...
Tam mě ted disk okamžitě otevře...
Jsou tam náký systémový složky atd...
Ted ale k problému...
Ani za boha se mě nedaří na ten disk cokoliv dostat. Ani vytvořit složka na něm nejde...
Kde jsem mohl udělat chybu?
Nebo ten disk je poškozenej?
Ještě jenom upřesnim že nemám Windows ale MAC OS X 10.5.
Předem moc děkuju za pomoc...
PS: na obrázku je hláška co mě to vyhodí. Vždycky když se pokusim na disk něco uložit...

10.09.2011, 14:43 |
rcman

10.09.2011, 15:00 |
hanx výstřel do tmy - není nastaven jen jako read only?
zkoušel jsi formát?

10.09.2011, 15:11 |
clown co na to helpdesk u te ukrajinske Alzy ???? :o))))
sorry, ale mam to skoro denne, nekdo si neco u nich koupi, samo, ze vydelane penize nezustavaj v CR, ale na vychode.., pak prijdou za nekym, kdo tomu aspon trochu rozumi a divej se, ze se s nima nechce moc bavit :o)) kazdej tejden minimalne dva vocasove s notebookem, ze jim nejde tohle a tohle .. (instalace OS / BT spojeni / inst. tiskarny), minule sem frajera vyvedl, po te, co na mne zacal stekat, ze mu fakt nechci radit zadarmo, jak ma prenest data z pc do noveho mrdkoidniho notebooku, ktery nebyl od nas :o))
osobne si myslim, ze bych zacal odstranenim oddilu na disku a reformatem pod MacOS

10.09.2011, 16:31 |
deda clown: 2 x jsem si přečetl tvůj příspěvek a nějak mu tedy nerozumím. Kdyby si ten disk koupil někde jinde než u Alzy tak by mu fungoval???
Mac pouziva svůj souborovy system. Číst z NTFS a FAT by mu problemy dělat nemělo,ale ze zapisem je to horší,takže to co clown radil na konci :-))

10.09.2011, 17:10 |
rcman Tak, už to funguje...
Ikdyž už tady jeden menší externák od samsungu mám cca rok. Tak si nepamatuju že bych snim musel dělat takový obštrukce abych ho mohl použít...
Všechny ty ikonky a složky co tam byli když jsem to prvně spustil jsou tam doted. A nikdy neblbnul.
U tohohle jsem prostě musel udělat formátování a ted tam neni vůbec nic... Ale už to funguje...
Kašlat na ikonky....
Hlavně když to funguje.
Děkuji všem za pomoc.
PS: Tvůj text jsem moc nepochopil. Kdybych se chtěl jít hádat do Alzy. Tak už tam jsem... Ale říkal jsem si že je třeba ještě možnost která mě nenapadla... Tak jsem napsal tady a problém se nakonec podařilo vyřešit cestou nejmenšího odporu...
Kazdej disk, co jsem koupil, jsem musel zinicializovat, naformatovat, poprve sem na to cumel jak tele na novy vrata...

13.09.2011, 10:41 |
clown deda ... ne, myslim ze MacOS neumi NTFS, ale nejsem v tom uz tak kovanej, muj iMac zije jinde.
spis mne prekvapuje kolik lidi si to kupuje jak rohliky, pak se divi, ze to nechodi. Rika se nakupujeme u odborniku, podavat bedny pres pult dnes umi clovek i nizsiho IQ.

13.09.2011, 10:43 |
clown jinak WD dokonce prodava ext. HDD, pripraveny rovnou pro Macy primo .., asi aby to nablbany amici, nemuseli formatovat, resp, si precist navod :o)))

13.09.2011, 10:47 |
Shr3k Ne nadarmo mají Macy jednotlačítkovou myš... :-D

13.09.2011, 11:20 |
CRK prodavaj je naformatovany pro maca a hned jsou drazsi :-D