Navštíveno 1099x

07.09.2011, 11:24 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-09-07 11:30:01
Tak, vyměnil sem stařičký MSI RG54G router, za Tenda W307R.
Nastaveni a veci kolem dobry, konecne UPnP cili cloud PRES NAS, vše super.
Začal sem šoupat věci do routru, mobil S Wave pohoda, Acer G640 pohoda sviti u nej N, N97 pohoda. Nakonec sem chtel pripojit svuj notes HP 620 a ejhle nikde sit.
Hrabu a hrabu se v routru, az zapnu neco jako Green tak 620ka objevi sit, ale jen v G :(
Ve všech specifikacích se píše, že 620 má N, proč mě nejde spárovat z routrem ?
Za každý postřech v nastavení díky.
Mr.Scully dík, Milhauzz, nebude dnes asi funkční :)
Mno, máš pravdu, moc funkční nejsem a ještě tak tejden a půl nebudu :)
Asi bych začal ovladačem:
[ Link ] Pak vypnout IPv6 ...
Víc mě toho z pochopitelných důvodů dnes nenapadne :)
Milhauzz:
Mazej slavit :) pozdravuj klučinu.
pozor na to N ma viac standardov. respektive N sa zacalo pouzivat este ked nebolo oficialne schvalene, tym padom viac vyrobcov = viac standardov a samozrejme u niektorych vzajomna nekompatibilita. Nikde som nenasiel ci Tenda ma certifikovany N alebo ten pokusny-nestandardny, oznacovany ako N Draft. A takisto HP 620. Aka tam je sietovka ? intel alebo broadcom alebo nieco horsie ?
Jestli teda nebude problem v tomto.
kombinovaná karta Ralink 802.11b/g/n Bluetooth 2.1+EDR
Tendu sem bral na doporuceni zde, me zajimalo jine (UPnP 300), o nestandardu N sem nevedel.

07.09.2011, 17:04 |
Ravo | Upraveno: 2011-09-07 17:05:27
Tenda W307R určitě splňuje standard na 802.11n, není to jen na ten stařičký draft.
Někdy se prostě dvě věci nechtějí ani zaboha domluvit - a to platí i napříč výrobci.
Nikdy jsem nedošel na to čím to je, pokaždé pomohlo něco jiného (reinstal driverů, fw, vypnutí nebo nastavení jiného způsobu šifrování atd.)
tak pokial je na tom notase ralink, tak ten podla vsetkeho podporuje len N draft, aj ked by to malo byt kompatibilne s Certifikovanym N tak ako to tak vyzera tak nie je. to green si asi zapol tzv. mixed mode cize G aj N sucasne. Mozno by som skusil nainstalovat novy driver na sietovku ak nepomoze tak s tym asi nic ine nespravis....
Takže nainstaloval sem driver z HP, a jede v režimu N, tohle by mě nenapadlo. Opět zapnuto z green na mixed (neda se nastavit čistě N, což je škoda). Tak snad to chodí, i když co vyznačuje win, nevím jestli se tomu dá věřit.
Zkousim neco kopirovat, ale jede to stejne jako G cca 1,6MB/s
Musi se jeste nekde neco povolit ?