Navštíveno 3424x

Modelová situace :
- buchta koupí od buchty auto
- prodávající buchta to odhlásí na ouřadě a malý techničák je prostřižen s platností do 6/9
- kupující buchta jede na evidenčku ale neprojde, protože chybí výrobní štítek vozidla
- řeší přes SEAT možnost výroby nového štítku avšak vzhledem ke stáří je to složitý jak mlátička a bude to jistě stát hromadu $$$
- auto má platnou STK a je pojištěný
Dotaz : údajně platí povinnost auto do 10-ti pracovních dnů přihlásit avšak za to není stanovená sankce.
Čemu se teoreticky buchta vystavuje pokud bude jezdit a zastaví ji orgáni ?
jelikož má neplatný OTP (přestřižen), tak je to dle mě prakticky auto nezpůsobilé provozu, takže tučný flastr a body určitě
Přidám se - a když OTP není přestřižen ani jinak znehodnocen? :o)
tam to všechno najdeš - když potkáš Gizmiho tak to máš docela drahý JOKE
pokud jí zastaví normální policajt domluva nebo si toho nebude všímat pokud kokot až 20 tisíc. Jezdil jsem takhle rok a půl a vše a malej techničák sem ukazoval v pohodě proštíplej a jen jedna domluva. S timhle autem sem rozvážel pizzu
Pokud to nemá v polopřevodu v Plzni, tak myslím v pohodě.....

06.09.2011, 15:37 |
Tendr Thulo: Mám auto v polopřevodu s malým techničákem bývalého majitele, povinné platím já, tedy na zelené kartě jsou moje nacionále, když mě zastavili cajti tak se jen zeptali jestli to auto mám půjčené, řekl jsem, že jo a dál nic neřešili...
Bez problémů jsem prošel STK, bez problémů jsem vyřídil bouračku a inkasoval od pojišťovny peníze, takže mě už nenapadá, kde by to někomu mohlo vadit.
Tendre, je jedno místo kde to vadí hodně, hodně fest.....

06.09.2011, 15:42 |
Veva buď úplně v klidu, já mám auto v odhlášce už dva roky a nic, je fakt teda že nemám znehodnocený malej TP. Kámoš měl taky auto v odhlášce, neměl ani malej TP, jezdil s velkým kde je to prostě jasný, jezdí s tím taky přes dva roky a vždy jen slyšel "dohlašte si to a jeďte" :-)
já nemám třeba dohlášený auto kvluli značce, protože sem odmítnul výměnu z regionu do regionu a oni trvají na tom, že musím mít novou a já trvám na tom, že chci šetřit životní prostředí a že si ji chci nechat a zaplatím jim to co chtějí za novou 800kč + eko :-) a stejně to nejde a úředník je neoblomný

06.09.2011, 16:13 |
Tendr radek.613: Kde teda?
2Thullo: Jak uz psal Tendr,absolutne bez problemu.
To prestrihavani maleho TP se praktikuje poslednich malo let jen proto ze to nebylo nijak osetreno.
Ja osobne si auto prehlasil na sebe asi po roce a pul a fizlum jsem vzdy v klidu rekl ze jsem si to jeste nestihnul prihlasit :-)
auto sme mel v poloprevodu cca 1,5roku, ja vim sem lajdak, stk sem s tim prosel, resil pres pojistovnu rozbite okno, kontrola organu cca 5krat.. jen kdyz s eme ptali proc to eni dohlasene tak sem rekl ze auto bylo rozbite... a ze az ted sem to opravil a dohlasuju to :)

06.09.2011, 19:55 |
Rudi Záleží na úřadě, nicméně pokuta za to fakt hrozí
. Se mnou to teď aktuálně řešej ve správním řízení, nejvyšší pokuta je tušim 30tis., mě chce dát bába tu nejnižší, to jest 2,5tis.! Jenže auto už neexistuje, tak potřebuju sehnat papír o EKO likvidaci, kdyby někdo uměl!
nejnizsi je 2500k ja tam jednou kvuli tomu byl a pani mi chtela dat jen 1000kc a v poloprevodu ti to nikdo na urade neodhlasi ani s papirem o eko, co sme se tak dozvedel..
Tendr: V Plzni. Zbytek republiky je tak nějak v pohodě :-D
záleží koho potkáš a co ti bude nutit..... každopádně ze zákona vpodstatě nejsi nijak povinej na sebe auto dohlašovat, je tam špatná formulace takže "měl bys" ale nikdo tě k tomu nenutí protože máš ŘP, máš SPZ, máš VTP kde jsi jako majitel vozu a máš pojistku na onu SPZ..... dál na prdět ;-)
jezdim tak standardně a pohoda..... pokud do 2tis tim maximálně orodujou ale rozhodně nejsou v právu....
No jo .. já osobně bych na to taky asi s*ral pže krapet nesnáším byrokracii a hlavně konstruktivně-kreativní ochotné pracovníky státní správy (čest vyjímkám) ..
Ale že je buchta poctivka tak radši nechá Cordobu v garáži a zkusí to nějak vyšmoulit s tím štítkem .. ;)