04.09.2011, 20:43 |
rcman Ahoj.
budu asi tak 14dní ve Španělsku na dovče. Uvažuju že bych si tam půjčil auto a zajel i někam kousek dál od Malagy.
Má tady vtom někdo už praxi? Aby mě řekl na co si dát pozor v půjčovně? Jak se to platí? Co po mě všechno budou chtít atd.?
Zatím jsem koukal na tohle
[ Link ] . A snad jsem stoho pochopil kolik chtěji za půjčovný na 4dny.
Jenom si nejsem schopnej vyčíst jak je to ze zálohou nebo s placenim vůbec? Prej mě stačí embasovanná karta...
Může mě vtom někdo poradit?
Předem, moc děkuju.

04.09.2011, 21:05 |
cezetko | Upraveno: 2011-09-04 21:06:40
Já měl půjčený auto na Kanárech. Půjčovna Europcar. Mají i český stránky. Zaplatíš zálohu dopředu, cca 30€. Pak na letišti na tebe čekají, dostaneš papíry, klíče od auta a z karty ti strhnou zbytek peněz (na týden cca 130€).
Pozor, chtějí, abys na kartě měl dost peněz pro případné krytí škod. Jejich výše je údajně někde ve smlouvě.
V těch papírech jsou vypsaný vady na autě, telefon pro případ nehody, poruchy atd. To si u aute zkontroluješ a když je to OK, tak valíš pryč. Na konci auto zase vrátíš na stejné místo na parkovišti a valíš pryč. Většinou to funguje, že dostáváš auto s plnou nádrží a s plnou ho zase vracíš.
Jinak všeobecně ve Španělsku platí, že na škody na autě tam serou. Prostě to v nějakou fázi hodí na pojišťovnu jako totálku a vyřešeno. Takže v případě nějakého lehkéko škrábance to nikdo neřeší. Důležité je, aby sis na letišti pořádně zkontroloval stav auta dle papírů.
Jinak pohoda