Navštíveno 2077x

Dnes jsem si s kamarádem a kamarádkou udělal pěkný výlet do Chotěboře. Jel sem ta za účelem koupi Mazdy 323f BA 1.5 jelikož předchozí auto už nebylo ono.
Ehm. Podle fotek a inzerátu, to vypadalo, že je lehce zrezlý zadní lem (klasika) a naprasklý přední nárazník. Nic jiného, jak říkal majitel vozu tomu není a hlavně se kasal, jak je na tom krásná cena, motor šlape, technická je,akorát tam je potřeba dát těsnění do výfuku, spodek není hnilý, co bych vlastně za ty prachy chtěl.. Chtěl za ní 17k, což není moc, jenže...
Po příjezdu na místo - chybí plato, zadní lem hnilý durch (díra tam nebyla, ale aj kdybych sa o něj šulinem otřel tak ju tam udělám) pravý zadní nosník nápravy též, prahy na zadku u kola také - to bych eště přešel, za ty prachy... Taky nárazník byl rublý v podstatě napůl, blinkr v háji a dole spoiler slepený izolepou :-)).Ale pak tu raketu nastartoval a to bylo rodeo. Začaly se ozývat hydroštely (jemně, ale přece), motor zasraný od oleje, celý motorový prostor měl na sobě rezatý poprašek, baterka vypadala jak vyteklá... Tak sem si řekl, že si spravím chuť tím, že jí projedu. No, motor netáhl ani p*ču, nevím co s tím ten lofas prováděl.. Ale to nejlepší přišlo, když kámoš prohlížel zadní dveře a praví, ať se idu na neco podívat - zadní levé dveře, byly odspodu 5cm proužkem oblepené modrou páskou (v barvě vozu :D ) - což okomentoval slovy "za tři kila koupíte dveře druhé" (v kterém vesmíru Gandalfe?).. A vrcholem bylo, když řekl, že sou k tomu 17" kola - pravím "Jaké?"
on: sednáctky
já: to sem slyšel, ale značka nebo jak vypadají?
on: nevím, hliníkové...
kámoš: a pneu na tom jsou jaké?
on: tož dvou je takýto profil (ukázal na prstu jak sou vysoké pneu) a vzorek je takýto (prstama ukazoval ve vzduchu tvar vzorku)
Takže jsem poděkoval, řekl že ho nechci a jelo se zase domů (230km tam, 230km zpět :-))
Až do Brna sme se notně nasmáli. Nevím ale připadá to jen mě jakoby majitel vozu měl v hlavě velký oslí lejno? NEdokázal odpovědět ani na to, jestli tam měnil olej, ani jestli jsou tam za poslední století aspoň jednou udělaný rozvody, nic.. Furt se tvářil jakože sme ko*oti a dotazama ho obtěžujem.
Kdyby měl někdo zájem, pošlu odkaz na inzerát, ať vidíte že nekecám :-))

02.09.2011, 20:16 |
Lichka | Upraveno: 2011-09-02 20:16:36
jestli chces mazdu tak mi dej vedet cenofka asi 13az 15 tisic je potreba neco udelat ale neni to takova plecka...:-) mouchy to ma..kdyby byl zajem napis do mailu...
Neukazoval ti spíš auto na náhradní díly? :D

02.09.2011, 20:26 |
Syrup jakou reci je napsany prvni prispevek? :D
Schejby: A jaké náhradní díly? :D
Jako zázraky sem nečekal, ale totok... Hlavně nějaká serióznost jednání třeba já jsem zvyklý přijít, podat ruku a prostě si chlapsky požvástat o tom autě, co tam kde je, co se na něm dělalo, co je potřeba... Né že mi floutek (byť o 3 roky starší :D) bude vykládat, jaký je to echt kauf, a jak mu včera přijel zájemce a on nebude mít problém to prodat...
Syrup: Nechte si ty politický provokace :-)))

02.09.2011, 20:56 |
rcman Tak, podle fotek to vypadá schopně...
Ikdyž to ty baby na FB po PhotoShopu taky...
To že majitel prodává auto a nemá o autech ani základní přehled, se mě už stalo. A nakonec to byl dobrej obchod.
Každej neni na auto... Jenom proto že má papíry.
Smutný je, když někdo nerozumí autům... Všehno na autě přelepí kancelářskou páskou a pak se stebou dohaduje že tomu udělal vlastně generální opravu...
Lichka.. máš recht .. možná tak izolepu :)))
rcman:
Jo, podle fotek jo, na místě zjistíš, že předkem smetl srnu :) - on praví že vzal srnu předkem.
No to je právě to, když už tomu nerozumí, tak ať táhne do servisu. Né že vezmu izolepu a je "woe kua lepčí než předtím"
Něco podobnýho se mi už stalo taky. Na fotkách auto fajn a pak na místě zjišťuju, že fotky jsou dva roky starý a z auta je pelech. Naštěstí to bylo jen 50km tam a 50km zpět.
party_boy: to bych si pískal, jenže tohle bylo daleko jak cyp..

02.09.2011, 22:12 |
rcman Jo, koupě ojetýho auta na inzerát je občas zážitek...
Už jsem taky zažil, že fakt dobrej kámoš si na netu našel ňákýho pěknýho Mercedesa(nebo co to bylo).Domluvil se s prodávajícím že si pro něj hned jedem. A to byl pátek cca 13hodin..
Auto bylo někde v háji skoro 400km cesta... To jsem se tak nák dozvěděl asi po 100Km že se kámoš špatně podíval do mapy...
No, když jsme večer dojeli někam na kraj vesnice. Tak voláme, at nás navede apod. Frajer najednou strašně neochotnej...
Se mě spíše zdálo že nás navedl do pr...
PO půl hodině už jsem znal vesničku se dvěma barákama jako svoje boty.
Tak voláme znova a znova a znova... Už nám ten telefon nezvednul.
Výbornej výlet na pátek...
rcman: Jo, tak takovéhle věšat za gule do průvanu :-)) Ale tenhle ocas, podle hodnocení na bazosi, bude asi pěkněj lofásek

02.09.2011, 22:31 |
rcman Lichka: U tohohle mého příběhu dodnes nevim jestli jsem měl zabít kámoše, nebo si nák vysledovat toho blba kterej si z nás udělal asi dobrej den...
Jo, možná si měl nejdřív prověřit to jeho hodnocení než si k němu vyrazil...
rcman: souhra náhod - dycky to dělám, tentokrát ne...
Od toho je život, aby se člověk chybama učil :-)
Aspoň že byla na výletě sranda :D

02.09.2011, 22:47 |
clown znam takovyho pitomce s AR156 JTD..,
3 roky s tim jezdi bez oleje, steracu a pod .., pak mu reknes 10 za brzdy s olejem .. a frajer ti rekne, ze si me koupit toho passata f TDIcku, ze ten se nesere, ze to rikali kluci v hospode ..

02.09.2011, 23:45 |
rcman clown: A sousedka řikala, že Novák je debil... I takový jsou mezi náma...
jojo tohle téma mě hodně připomíná co jsem se byl v týdnu dívat taky na tuhle Hondu:
[ Link ] na fotkách ujde, 2x jsem mu dopředu volal, že to mám 180km ať mi řekne co a jak... prej je v dobrém stavu , všechno funguje jen lak místo lesku už je matnej...
tak tam dojedu a hnus... rozbitej přední blinkr, zadní světlo, prasklej vejpůl zadní nárazník, bouraný spolujezdcovi dveře a práh, na lemech kilo kitu (údajně bez koroze jen sem tam puchýřek) zadní kufr taky rezavej že bych šroubovákem udělal díru, rozbitý sklo zrcátka (vyhřívaný, el.) gumy k.o. (údajně ještě na jednu zimu- měli sotva 2mm) elektrony dobouchaný a dodřený, interiér hrůza, sedačky vytrhanej až molitan, prasklé lanko od kufru, kufr nedržel otevřenej, v kufru celkem humus nevím co tam vozil, vše od oleje a celkově strašně špinavej, děravej výfuk, vymlácený čepy, v motorovým prostoru sportovní filtr (nějakej kužel z Glóbusu) nastavovanej 3 různýma hadicema spojený el. páskou... STK končí za měsíc... taky měl řeči u všeho že to seženu za pár korun... ano na HONDU za pár korun :-)))
no tak takhle vypadá podle některých auto co je úplně v pořádku :-D a to jsem určitě na plno věcí zapoměl :-))
Určitě bych jel pro auto za 17k někam 230 kilometrů, to by mě tak hnulo...
tak když není třeba k sehnání jinde nebo je blíž, ale za dvojnásobek ceny tak proč nejet dál...
RedBaron: To auto vypadalo na fotkách a dle popisu tak, že by tady stálo kolem 30k. A to už by se mi vyplatilo. Bohužel to nedopadlo.
Raimmii: Co na to říct :-))) Prostě nasere.