
Navštíveno 2086x

[ Link ] Po spatření tohoto titulku na úvodní straně seznamu.cz jsem odkaz otevřel a onu "hrůzu" jsem srdnatě spustil, očekávaje něco tragického, něco, u čeho se budu červenat trapnsotí sám doma před monitorem svého PC.Tyto úvahy ve mě přiživil i vydatný kritický komentář, který klip provází v daném článku.
Tak jen svůj postřeh: to, že vzniká hromada cover verzí nejslavnějších písní (např. trouba od Lucie Bílé, původně nazpívana F.Sinatrou), není nic nového. Např. Ilona Csáková na tom "postavila" svůj hudebná směr a rukopis.taktéž Gott a jiní slavní.
I méně slavní a nebo neslavní vůbec.
Konkretně tato píseň Eldorado v podání IB má velký potenciál v množině písní, kam má být zařazena - dupajícíc diskotékové speed-odrhovačky (některé vyrobila například i Leona Machálková a nebo i uctívaná Lucie Vondráčková).
Daný článek je jen příkladem české povahy. A to, s odpuštěním, že čert sere vždy na větší hromadu. A když odhlédneme od faktu, že tato nahrávka je víc, než rok stará, tedy je stzarší, než kdy začala IB mít ony své "problémy", tak pro někoho to byl signál tuuto celkem slušně vyvedenou skladbu (ano, je jich 12 do tuctu daleko horších, nazpívaných lidmi, co nemají poěntí o tom, co je hlas, styl, rytmus, intonace, a další) nazvat "hrůzou". Jak je ta naše povaha česká ubohá! Pomluva snahy škodit i tma, kde nemůžeme, jsou tak silné - tak lákavé, že ano?
Jednou je s jménem IB spojen bulvár a tak není od věci přihřát si svoji polívčičku. A´t je to dnes jak chce, tak IB je jednou z mála zpěvaček, která - když odhlédneme od všeho ostatníhop - má obrovský potenciá dělat dobré věci. A´t se to národu líbí, nebo ne.Má dar od Boha v nádherném hlasu, výtečné inotonaci, přesnosti...Jen, bohužel, vzala to za špatný konec, ale i tak věřím, že 90% všeho, co se o ní píše, je jen shaha českého přizdisráče za těžké prachy bulváru škodit i tam, kde to už snad ani nejde. je mi těchto článků k blití a rád bych se sešel s "pánem" co tohle napsal.
A jen perličku:mněw osobně je IB se všímtím šedým, co se kolemní toči, 100x milejší, neš naše "národní bohatsví", či jako tiúomu sama Helena Vondráčková říká. Ta totiž, na rozdíl od IB svým vystupváním v ŠB jíž dávno překročila bod, kde by měla radši v tichosti odejít a jen občas by měl být slyšet některý starý hit (které ona taky vyrobila a byly dobré).
no my už všichni víme, že Ivetku miluješ, takže Tě chápeme :D

01.09.2011, 09:34 |
xSam Taky jsem na to narazil a onu "hrůzu" jsem si poslechl.
A nepřišlo mi to vůbec špatné, na to že to není dodělaná verze.
Myslím, že šikovnej mixák by z toho udělal hit:-)
Slyšel jsem tedy mnohem větší sra*ky.
VencaF:
jako ženu jsem ji bral ještě, když zpívala se Sepéšim, To ty jsi ještě byl na houbách a nebo maxilálně tahal kačera:-)
Jinak reakce typu té tvé jsem čekal, ale spíše mi šlo o to, ukázat, jaci jako Češi vlastně jsme...Denodenně.
Zdeny60: tak já to samozřejmě myslel trochu s nadsázkou, na druhou stranu kdyby člověk měl pořád řešit, co píše bulvár, tak by nedělal nic jinýho.. kdybys to tady nenapsal, tak bych vůbec nevěděl, že má nějakou novou písničku a někdo to řeší..
"Můj milý deníčku, dnes mi zase zvedlo tlak totok:............."
Zdenku, radši dej pusu "mámě", kup ji kytku, řekni ji, jak ji to sluší. Ti fakt prdne žilka za chvilku.

01.09.2011, 10:10 |
Lufas ma to nekdo ale starosti:-)
Nevím, proč bych měl řešit Ivetku magůrka, ona se vyřeší brzy sama...

01.09.2011, 10:15 |
fredh kdo je Iveta BArtošová?

01.09.2011, 10:17 |
All Kua, to mi přijde, že mám závažnější starosti...
...aby se mi poved guláš...zatím mi to tak krásně bublá...asi líp než leckterá pop diva.

All: guláš by neměl moc bublat, ale jen se lehce provářet.........a dle mě tam máš málo cibule.

01.09.2011, 10:33 |
All | Upraveno: 2011-09-01 10:33:33
Už se jen lehce prováří :-) neb to ve chvíli focení byl polotovar (jako inkriminovaná píseň) ve stádiu žhavení. Cibuli a maso mám přibližně v poměru 1:1 (cca 1,5 kg: 1,5 kg).
.. no není to zajímavější téma než nějaká ožralá pipka?
Zalíval jsi pivem, či vodou? Já ještě přidávám cibuli během vaření - začátek - základ. Pak v cca polovině vaření a cca 15-20 min. před koncem. Netřeba ani zahušťovat................sakra, asi povalím pro hovězí kližku.

01.09.2011, 11:11 |
All | Upraveno: 2011-09-01 11:11:43
Vodou ale jen asi 2 dcl. Občas používám černého Kozla ale zrovna dnes jsem zjistil, že mám doma jen citronový Staropramen a to by asi bylo hnusné. Tu cibulku během vaření zkusím. Když už zahušťuju tak chlebovou strouhankou.
Du na to cibulení.
.
.
.
Val, val, guloně není nikdy dost.
All: ale ty já mám taky, tak proč s komu starostí nevzít pár navíc?? Ty už se tam ztratí :-) :-)
Na guláš nějak blbá barva ne? Správnej guláš má základ v do tmava vosmažený kupě cíby:-) Že bys tam vosmažil papriky? .-)

01.09.2011, 11:34 |
tygrm Hezké jak se takový vlákno dostane od pizzy ke guláši. :-)

01.09.2011, 11:38 |
art | Upraveno: 2011-09-01 11:39:08
Zdeny60,, nějak mi to úplně kontrastuje s tím jak jsi se vyjadřoval o Amy Winehouse... Jak se vyjadřeuješ o jedné (dejme tomu z Tvého pohledu) trosce, a pak jinou trosku opěvuješ...

01.09.2011, 11:41 |
achyl dohustuj to strouhanym pernikem.. pak to teprve dostane spravnej smak :D jo a k ivetce- hruza :D

01.09.2011, 11:42 |
tygrm art: mezi Ami a Ivetou je velkej rozdíl, jedna z nich dělala dobrou muziku.

01.09.2011, 11:46 |
All Vosmažil jsem cíbu. Barva se mění po celou dobu vaření a je, mimo jiné záviaslá i na barvě papriky. Ale neboj, až skončím bude zase trošku jiný.
Achyl: perník se snad šňupe (?)
art:
opět klasická reakce:-) Bud je všechno čený a nebo všechno bílý. jednak míchaš jabka s hruškama (IB = pop, AW soul, randb) a neodlišujě to, co je podstatný- a to, že i pop se dá zpívat dobře, což IB před svými excesy dělala. Mícháš její jednání/chování/bulvár s výstupem její práce.
AW - to jsem už probrali, můj postoj se nemění. Jsem ochoten uznat její pěvecké kvality ( i když s řadou výhrad), ale co mi u ní nesedlo, resp. v okamžiku když natáhla brka díky fetu - tak to, jak z ní přes noc celý "odbroný" národ udělal hvězdu. Přesně opak toho, jak přes noc IB národ zatratil. A to je, jak se už opakuji, "ta naše povaha česká". Nekriticky neobjektivní pohled na věci kolem nás. Bud je někdo super, hyper mega bomba coll a nebo je to zaprodanec,odpadlík, troska, nic, o co by člověk ani kolo neopřell le nic není mezi tím. Kapito, amigo??

01.09.2011, 12:14 |
tygrm můžeš prosím tě napsat konkrétní věc od Ivety, která by měla, alespoň průměrnou kvalitu? Já si na nic nevzpomínám a ostatní se možná rádi pobaví.
Jo - projdi si jeí diskografii z období cca 1985-2008.K tomu pohádky, filmy...Tři oříšky pro Popelku-podání skladby nemá jedinou chybu...
jenže některý trulové to holt chtějí vidět v jiných barvách.

01.09.2011, 12:26 |
tygrm Aha takže konkrétně nic, možná podání tý popelky. Není za 26 let trvající "kariéru" trochu málo? Ty vole vona tu votravuje už 26 let!!!!
a ke guláši pivečko


01.09.2011, 12:31 |
achyl To All- jako snupat ho muzes taky pak to bude urco zajimave :D ale doporucoval bych normalni na vareni :D
[ Link ]

01.09.2011, 12:35 |
All | Upraveno: 2011-09-01 12:36:44
Před necelou půlhodinkou...a teď už se jdu zajímat o tu popkultůru...nebo raději ne, není to bezpečné.
Achyl: dyť to byl jen vtip, zkusím to.


01.09.2011, 13:28 |
Daryl (A)
to je sprostyyyyyyy !!!!!!
Takhle mne drazdit gulaskem pred obedem ... normalne cejtim jak voni z toho talire :)
No vida, barvu má teda krásnou - čím se nakonec zahušťovalo? Nebo se nezahušťovalo vůbec? Po okraji talíře se to zdá být takové řidší... ;-)
Dle struktury bych to viděl na avizovanej tvrdej chleba.

01.09.2011, 14:30 |
TROY jedinej duchaplnej příspěvek je ten poslední od Alla )

01.09.2011, 14:53 |
hanzz no ty vole, a já měl dneska k obědu žemlovku... :)

01.09.2011, 15:06 |
Daryl (A)
zemlovka uz dlouho nebyla :)
A ja radšej pravý maďarský :-)

01.09.2011, 15:39 |
Daryl (A)
a ja radeji neco u ceho vim jak to chutna a ne jen jak to pali :)
Neviem kde si sa stravoval, že toto musíš písať, ale pravý maďarský chutí, nepáli. Nikdy to nebolo o bezhlavej pálivosti ale o zladení úžasnej chute a špetky pikantnosti ;-)

01.09.2011, 15:50 |
nome | Upraveno: 2011-09-01 15:51:42
chtěl sem napsat co se to tu zas řeší za bluvarni kraviny ale než sem to prošel tak sem z toho tematu dostal hlad :-)

01.09.2011, 15:57 |
DaveF hmm, taky se stavim cestou z práce pro kus pěkný kližky :-)
no a Iveta vs Amy...
Amy ať byla jakákoliv, tak prodala x milionů desek (byť vydala jen dvě), kritikou byla dobře hodnocená, vítězila v US i UK prodejních žebříčcích a výrazně bodovala v Grammy a Brit Awards
Iveta - lokální hvězdička a programovatelná zpěvačka bez vlastního názoru na hudbu a nějakého většího významu
to se fakt srovnávat nedá :-)

01.09.2011, 20:56 |
All No jo, trocha tvrdého chleba. Opravdu ale jen troška.Pomohla tomu cibule během vaření podle koníka z louky.
Pokud jde o tu ostrost tak guláš nedělám příliš pikantní i když ho tak mám nejraději. Část spolustolovníků příliš ostré nemusí a část má trošku potíže se žlučníkem takže na doladění je na stole Tabasco a čerstvá cibule.
Když chci ostré, udělám si chilli fazole. Ne sice až tak jako texasani ale přece jen to umí zkroutit hubu do trychtýře.
Tabasco je zabijak chuti, to je nejhorsi dochucovadlo. Ocet z toho cpi na vsechny strany. Pouzivam thajsky drceny chilli nebo Blairuv megadeath, na talir 2-3 kapky, aby se to dalo snist.
Dobra je taky Sriracha
[ Link ] ale uz je dost cesnekova.

01.09.2011, 21:04 |
All Co je Blairův megadeath?
DaveF: přesně, o se srovnávat nedá a jen vůl to bude srovnávat:-)

02.09.2011, 07:38 |
hanzz | Upraveno: 2011-09-02 07:39:58

02.09.2011, 09:19 |
All Přítel gůůgl poradil. Nepřipadlo mi to jako ingredience do guláše a tak jsem se radši zeptal.


02.09.2011, 09:25 |
Conan All: ale musíš to smíchat s tímhle....


02.09.2011, 09:41 |
All Asi tak?


02.09.2011, 09:42 |
Conan jj, to bude ono :-))
all: to bych asi nejedl ;-)

02.09.2011, 13:07 |
hanzz ale guláš je to slušnej :)
ty voe, tady se řeší Iveta :D mě po*er
gulas dobrej ivetu zastrelte a bude klid vsak je tam kazdou chvilku nejakej debil jednou tereza z pernikem ne do gulase pak samer isa prez gota auz k obamum do obejvaku a stejne chleba ke gulasi nezlevnej