Navštíveno 2095x

Malý dostal dětské auto na elektriku. Chtěl bych mu tam dát nějaké menší repráčky a připojit to na MP3. Nechci aby to moc řvalo, ale zase aby to aspoň bylo slyšet když bude jezdit. Palubní napětí je 6V, ale asi by bylo lepší nějaký zdroj zvlášť pro muziku.
Neřešil to už někdo? Nějaká fotka pro inspiraci?
dej mu rovnou 12V baterku, at to trosku jede...
a ještě jsem si vzpomněl, kdysi (možná ještě na starém fóru) tady proběhly fotky malé holčičky, které tatínek postavil na autíčko bednu a myslím že i vyhrála nějakou soutěž. Tuším že komponenty byly Alpine. Pamatuje to někdo?
Ale stavět něco podobného určitě nechcu!!!

31.08.2011, 10:01 |
Zephyr | Upraveno: 2011-08-31 10:02:38
Tome musel bych nabastlit jiný motorek. Ale už o tom přemýšlím....
má tady tohle:
[ Link ]
:) hele, my meli taky 6V, tak jsem to na 12V zkusil a v pohode. dokonce tam bylo misto na 12V baterku.
btw: pekny bawo!!! ;)
tak že bych to riskl?..
o kolik to jelo rychlejc?
:) 2x tolik - akorat jsem musel teda nalepit otoceny rozvodaky na kola, protoze to porad hrabalo...
+ teda zase pak do cumaku zatez, pac to slo hned na zadni - ale to je treba kontrukci - nema to (moje) zadnej pomalej rozebeh...
njn ale teď jsem si uvědomil, že bych musel nějak řešit přijímač DO a žárovky ve světlech(ale ty by nebyly až takový problém)
je to tady tohle:
[ Link ]
12V to zkousne jen se to bude krapet hřát takže pokud s tim chce lítat někde po ulici dlouho sem a tam tak radši pořeš lepší chlazení motoru (nějakej hliník pasiv apod....)
regulátor tyhle věci nemaj takže tam nemáš moc co zkurvit.... žárovky hodíš přes nějakej keramickej odpor a tradá.... na DO sere pes neni to auto na dálkový ovládání ale pro děti :) tebe by taky sralo v autě kdyby ti někdo na dálku kecal do řízení :)
Honzo ty seš bejk :-D
Žárovky dám jednoduše 12V a je to. Stačí nějaké 5W + tavná pistola...
A ten přijímač teda odpojím no.
Baterku asi nějakou na motorku že?
A co s tou hudbou?
no vidíš nebo dáš 12v žárovky no :D
a hudba to už nikdo neřeší, s těma 12V to bude takovej šrumec že bude ráž že pojede rovně tak nebude mít čas poslouchat při tom 50centa.....
baterku z motorky někam lupni, uzmi nějaký satelit repro od PC někam je tam navrtej, vem pájku a vytvoř nějakej easy 2x10w zesík s nějakym levnym TDA (najdeš na webu určo xx návodů) a mrskni to na nějakýho starýho discmana/minidiska nebo tak.... :)

31.08.2011, 12:24 |
Zephyr | Upraveno: 2011-08-31 12:25:40
malej poslouchá kvalitní hudbu!
AC/DC, Helloween, Manowar, Harlej, Škwor atd ;-))
Akorát mu to budu muset nějak s rozmyslem naládovat písničkama, aby zase někde nezačal zpívat "ty si vylízáná já jsem vyhulenej" :-D
tak jsem nakonec koupil PC repracky za 300. Vyhodi se trafo a fertig.
super, dej sem pak video - jsem zvedavej...
party_boy> dobrý ale to není to co jsem myslel. To ato bylo žluté, a holčička blondýnka myslím...
Ale dík.
Jestli se nepletu, tak natlačili 147 dB
páč jsem lemra líná, a už je i venku kosa, tak se bude tunit přes zimu.
Ale našel jsem to o čem jsem mluvil na začátku ;-)
[ Link ]
Tak jsem to napůl zrealizoval. Ještě musím vyvrtat dírku na káblík a prostrčit ho palubovkou, a pak nějak uchytit MP3-ku.
[ Link ] [ Link ]
vemeno z kaceny!!! chudak... :-))))