Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > osvetleni spz diodou problem?

o Navštíveno 9920x o
o 27.08.2011, 10:42 | petr-a3
koupil jsem diody(sulfitky) na osvetleni spz a co se nedeje na palubce me to signalizuje spalena zarovka je tady nekdo kdo s timto ma zkusenost popripade jak to resil aby tosvitilo.... nebo jake sulfitky koupit aby to valilo jinak je to na O2

o 27.08.2011, 10:48 | clown
musis tam dat zatezovej modul .., LED bere prd, proto to hlasi, ze zarovka je praskla.. a nebo jako tuneri ze stodoly, daj tam na kabel jeste zarovku a tu strcej dovnitr :o))

v praxi jsem to neresil, na jakekoli podobne blbustky jsem se u O2 vybodl.. vsechny LED co jsem mel z O1 jsem zahodil .. :o)
o 27.08.2011, 12:00 | Ravo | Upraveno: 2011-08-27 12:02:01
Konkrétně LED u osvětlení SPZ má smysl - při denním svícení (pokud už auto nemá z fabriky DLR) svítí všechno vč. osvětlení palubky a SPZ. A v současných vedrech si každý dokáže představit, jak musí vypadat kontaky a celé světlo, který se vzadu v pátých dveřích skoro nechladí (u Feldy mi pravidelně komplet vyteklo, u O1 sice bakelit nevytekl, ale zkřehnul a při výměně prasklé žárovky popraskal = výsledek stejný - výměna lampy osvětlení kvůli STK).

Ale všude jinde taky radši žárovky (pokud tedy není kombinace xenonů a obrysovek žárovek, to vypadá blbě).

Tak či tak to bude chtít zátěžový modul nebo nějáký bastl, nevím o tom že by šla komfortka na O2 něják překodovat (třeba jde, zatím jsem se o to nezajímal - zkus škoda fora)
o 27.08.2011, 12:04 | johanik
Kup rovnou Can bus sufitku, ktera ma vetsi odpor, a nebude hlasit chybu, daji se v pohode koupit
o 27.08.2011, 12:58 | jasisoft
presne ako johanik - suflfitka original pre canbus alebo zatazovy odpor...
o 27.08.2011, 20:46 | petr-a3
johanik.. diky kdybych to tusil koupil jsem je hned
o 27.08.2011, 21:07 | H-Honza (M)
jenze tyhle cinsky jebky s odporama co tu prodavaji maji stejny problem jako obyc zarovka, prehriva se to, diky cemuz odchazeji patice. A je jedno jestli jsou to ty obyc nebo ty s chladicimi zebry.
Mam na aute obycejny LEDky a neresim svitici kontrolku, nevim jestli by se u O II dokonce to hlidani zarovek nepodarilo zakazat prostrednictvim diagnostiky.
o 27.08.2011, 21:56 | petr-a3
jenze nejde jen o tu svitici kontrolku ale oto ze jakmile prehodim klasickou sufitku za diodovou prestane do nich jit štava a napise to chybu vypnu zapnu klicek a furt nic vratim zpet klasickou sufitku a sviti to normalne. asi to proste pri zapojeni tech diodovych neco nepobere a radej tomu odpoji prisun voltu nebo nevim.zkusimtam koupit ty can bus a uvidim co bude kdyztak tam vratim zpet originaly a s.ru na to
o 28.08.2011, 08:11 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-08-28 08:13:38
Hlavně mi jaksi uniká smysl této "operace". poč tam dával LEDky? Nějak to neberu...pychowyna.

Smysl bych byl ochoten vidět v teoretické nanoúspoře proudu (ani v životnosti, protože dle mé 34 leté zkušensti asi s 25 auty, co jsem mlě, mi neodešla ani jedna sufitka)a díky tomu, že chio woe pycho mít woe ty ledovky, ne woe, tam budu cpát další zjebaniny, aby mi PC neházelo alarm messages:-) Woe, to je teda LOL:-)))
o 28.08.2011, 10:50 | petr-a3
No a je to tady... A ja doufam ze az me bude to co tobe nebudu na tom tak jako ty....ty LOLKU:-)))
o 28.08.2011, 12:12 | Zdeny60
Petr-a3. pokdu se toho dožiješ...

Vymějšlíš pychowyny a skutek utek. Kdyby tam chtěl dák konstruktér LEDky, tak je tam dá nebude čakt na tebe:-)

Já se k tomu veřejně přiznávam už poněkolikáte, tenhle tuning prostě nesnáším. Blikátka, cinkátka, folie jak deka, čelní sklo způlky zafláknutý tuzer-pruhem, vyvalený kola čumějící z vyhnutejch blatníků, roury vod kamen namísto výfuku, izolepy nahusto, ....

A k tomu kšiltofku nabok (ta mě sere nejvíc, daleko víc, jak votočená dozadu, šampoňák, řetězy a tak 4 mobnily s MP8, nejméně)...:-))))
o 28.08.2011, 12:35 | Dudelina
Jaký blikátka?
Mně se třeba taky líbí víc, když je světlo parkovaček a SPZ bílé namísto žlutého...
o 28.08.2011, 12:48 | clown | Upraveno: 2011-08-28 12:49:22
no kdyz mas ale reseny rozptyl svetla .. u vetsiny nalepenych reseni ta LEDka udela presne jen dva 3cm siroke svisle pruhy na SPZ a konec ..

postav se nekdy po 10h k nejakemu McD a pochopis .. :o) nesviti to RZ, jeste pak dostanes raketu od PCR
o 29.08.2011, 10:50 | patryck
já třeba mám v osvětlení SPZ ledky, protože žárovka tam vydrží týden, původně jsou tam klasický parkovačky a když zavírám kufr tak hned popraskaj,dal jsem tam ledky a pohoda, svítí to líp, dýl to vydrží a je to hezčí
o 29.08.2011, 12:44 | jasisoft
taktiez nemam problem s ledkami, svieti to tak ako ziarovky, len je to svetlo biele a spz je pekne vidiet. ziadne 3cm pruzky a podobne blbosti.... zalezi ci je to ledka za 10Kc alebo 300Kc... a hlavne tie drahsie po tyzdni funguju a neblikaju....
o 31.08.2011, 12:15 | Rustapha-659
Už mi sufitky v SPZ pěkně štvou (Fabia)...za 3 roky provozu už nejmíň počtvrtý praskla jedna nebo obě..resp. na přeskáčku(a to je měnim vždycky v páru)Už 14 dnů jezdim jen s jednou a silně začínám uvažovat o LED(SMD?) sufitkách..a snad to vydrží..Máte někdo dobrej vyzkoušenej typ/tip :o) nebo nejlíp link?
o 31.08.2011, 13:15 | Alííí
Prodává je tu kde-kdo - johanik, JR, atd.
SMD sufitka je podle mě nesmrtelná, zrovna včera jsem jí rval v novym povozu na osvětlení SPZ, interiér, kaslík spolujezdce, parkovačky. Jako vždy.
o 31.08.2011, 14:09 | H-Honza (M)
Sufidky jsou uz k dostani s ochanou v plastu, coz driv nebylo..
Parkovackovy nahrady za celosklo nebo T9 treba u starsich aut nebo u aut kde jsou neorigo svetla taky z vychodu ktera se mlzi odchazeji dost. Vetsina tech led modulu neni kryta, takze pokud ji strcim nekam kde se prirozene tvori vylhkost - treba predni svetla se obcas zamlzi, nebo do svetel kam sem tam zatece voda, tak ty ledky jsou sr*t. Mam jich tady od Johanika nebo od Stualarmu hromadu, vsechny jsou viditelne umrtvene tak, ze jsou na nich ty cipy zoxidovane. Nevim proc to ve vyrobe nezalejvaj do nejakyho ciryho plastu, tak jako puvodni led-ky, kryt jako u sufidek pres ne dat nejde protoze uz tak kolikrat jen tak tak prolezou otvorem v parabole.
o 31.08.2011, 15:01 | Alííí
Honzo, já měl zrovna v osvětlení SPZ vlhko až dost, a SMDčka svítily skoro i pod vodou furt...?
o 31.08.2011, 20:29 | H-Honza (M)
Divne, ja mam na alfe druhou sadu, a taky mi tam netece, kdykoliv to rozeberu jsou suchy, jen kdyz myju auto wapkou tak pozoruju v tom spz osvetleni dve kapky vody vevnitr. A tech zakazniku co mi to chodi vracet je fuckt dost, syndromy stejne, auta rozdilna :O/
o 24.10.2011, 09:12 | H-Honza (M)
tady mam posledni dve reklamace:

1x v novym superbu

1x v VW tiguan...

takhle se to rozpadlo, a spadlo do svetla. Majitele byly bezmezne nadseni kdyz muselo auto do servisu, vyndat svetlo, a pak ruznym klepanim a naklanenim ze svetel sypat zbytky tech ledek.

foto k příspěvku  od H-Honza

o 24.10.2011, 09:13 | H-Honza (M)

o 24.10.2011, 09:14 | H-Honza (M)

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3752 sekund.