Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada - Výpověď v práci

o Navštíveno 2568x o
o 25.08.2011, 12:01 | Kupinka
Zdravím... Chtěl bych poradit co dělat v situaci, když mě zaměstnavatel nechce pustit s práce tudíž zrušit pracovní poměr na základě dohody.

Díky za rady...

o 25.08.2011, 12:10 | Wasp
to Kupinka: S tím se asi nic nenadělá, ale sepsal bych výpověď a nechal si jí podepsat a pak už jen čekat než uplyne výpovědní doba. ;o) Když to stihneš do konce měsíce, tak ti poběží od 1.9.2011 ;o)
o 25.08.2011, 12:14 | Kupinka
Tu už jsem mu podal, ale on mi ji nechce podespat!!! A v září odjíždím do zahraničí pracovně!! Spíše mám strach z toho, že když zkončím, tak on mi může napsat na pracovní úřad paragraf 50 a nevím oč jde nebo, jak dlouho to trvá a jestli budu mít potom problém najít práci!!??
o 25.08.2011, 12:18 | 323Marty
Pošli jí doporučenou poštou. Nemusí bejt podepsaná zaměstnavatelem.
o 25.08.2011, 12:18 | hanzz
To jako máš od 1. září novou práci a teď ses rozhodl, že dáš tomu současnému zaměstnavateli výpověď?
o 25.08.2011, 12:20 | Kupinka
No dobře, ale stejně, když mám smlouvu do konce října, tak on mi může dát 2měsíční výpovědní lhůtu. Tímpádem on si mezitím zajistí náhradu za mě!!!
o 25.08.2011, 12:22 | Kupinka
hanzz: jo, ale v zahraničí sezoní, tak právě vím, že je to sice blbé, ale ptám se co mi můžou když třeba dneska příjdu na odpolední odevzdám mu věci a řeknu mu tě péro sombréro?? :D
o 25.08.2011, 12:59 | CRK
Pokud je to na základě dohody, tak ti to podepsat nemusí. Dohoda znamená, že s tím musí souhlasit obě strany, proto je to dohoda. Buď to sepiš správně a on ti to podepíše a když ne tak doporučenej dopis s doručenkou, ať to vypadá a tím je to daný, ať chce nebo nechce.
o 25.08.2011, 13:13 | Kupinka
A jak by to mělo vypadat alespoň přibližně ten doporučený dopis s doručenkou?? A to mi bude muset vyhovět to je dané nějak zákonem nebo, jak?? S tímhle jsem se ještě nesetkal, tak, že se takhle ptám blbě!!
o 25.08.2011, 13:44 | CRK
pohledej, psal jsem to bejvalce před 10 rokama...
o 25.08.2011, 14:23 | hanzz
No, jsou tři možnosti. Záleží, co je to za zaměstnavatele a jakou práci děláš. Za prvé, zkusíš domluvit tu dohodu (nabídni mu třeba, že za srpen ti bude moc pokrátit prachy). Za druhé, v září nepřijdeš do práce a ten zaměstnavatel ti do konce října dá neplacený volno a nebude to řešit. Za třetí, v září nepřijdeš do práce a zaměstnavatel tě vyhodí za porušení povinností vycházejících z právních předpisů (tzv. porušení pracovní kázně). A samozřejmě o tom bude informovat pracák a sociálku (dnes povinnost zaměstnavatelů).

Výsledek je pro tebe ten, že v prvním a třetím případě nebudeš mít nárok na podporu v nezaměstnanosti až se vrátíš z ciziny. Ve druhém případě ten nárok mít budeš.

Jestli máš opravdu smlouvu na dobu určitou do 31.10.2011, tak nemá smysl psát výpověď. Naopak! Termínově to vyjde nastejno a hlavně pro tebe bude výhodnější, když ti smlouva skončí sama, než když ji vypovíš ty.
o 25.08.2011, 15:30 | cendler
Nevím co řešíš, jak píše Hanzz, pokud ti končí smlouva k 31.10., tak mu jednoduše řekni, že ji nechceš prodloužit a že k tomu datu tam končíš a dej mu to klidně písemně, podepsané to mít nemusíš, jen to podepiš, jako že to myslíš vážně a nazdar.
o 25.08.2011, 15:33 | Tendr | Upraveno: 2011-08-25 15:34:48
hanzz: Ale on psal že chce jet v září pryč, co by teda dělal do 31.10 v práci? Neplacený volno na dva měsíce mu nikdo nedá, to je naivní. Normálně bych za nim zašel a zkusil fígl, že když nepřistoupí na dohodu k tvému datu tak že na něj po zbytek času co tě bude držet proti tvé vůli v práci budeš marodit. Tohle mi vždy zabralo a měl jsem volnou cestu...
o 25.08.2011, 16:55 | Cenda
takový zaměstnance bych fakt chtěl ...
o 25.08.2011, 17:12 | Tendr
Hele, takovou reakci jsem přesně čekal, jenže takovej je holt život, mě taky může zaměstnavatel vyhodit kdy se mu zlíbí a nebude řešit, že nebudu mít na nájem..
o 25.08.2011, 19:27 | hanzz
Tendr: Přečti si ještě jednou (nebo raději dvakrát), co jsem psal. Jinak je opravdu "radost" takový, jako jsi ty, zaměstnávat. A mimochodem, dle současného ZP, který schválili oranžový komunisti s těma rudejma přesně ve prospěch takových vychcánků, tě zaměstnavatel nemůže vyhodit bez udání důvodu. Naopak ty můžeš bez udání důvodu kdykoli odejít...
o 25.08.2011, 20:05 | Augi
Absolutne souhlasim s hanzzem. Nekteri vychcanci uvidi nekde lepsi flek, chteji hnes pryc a neresi, ze ta firma, ktera je zivila, davala jim penize za praci prave na ten najem, musi najit nahradu, ma nejaky plan praci (zjednodusene receno) a ten zamestnanec, kterej se proste rozhodne jit jinam, tak jim bude chybet. A prave ta firma pak nebude stihat zakazky, muze klidne o nejakou zakazku prijit a pokud budu skeptik, budu pak v dusledku toho muset vyhodit dalsi lidi. I ja jsem zamestnanec, ale mam skoro 200 lidi pod sebou a tohle resim temer denne.
A navic, pokud se firma rozhodne proste jen tak nekoho vyhodit, tak je to 2 + 3 platy a z odstupneho se neplati dan z prijmu, takze pro vyhozeneho tp je temer 6 platu, coz sikovnemu, pracechtivemu cloveku bohate staci na to, aby si nasel jinou praci.
P.S.: Tenhle pristup me fakt dokaze vytocit...
o 25.08.2011, 20:58 | BATMAN
2Kupinka: A mas uz praci sehnanou kde na tebe cekaji nebo si chces jen udelat prazdniny?

Vzhledem k tomu ze dnes kdyz podas vypoved nemas na podporu narok tusim ze uz neco sehnaneho mas a jestli opravdu ano je uplne jedno ze ti napari paragraf 50 bo kolik pac to tveho noveho zamestnavatele nebude zajimat a je rad ze te ma.

Pokud se chces jen nechat propustit abys mohl na par mesicu do zahranici a pak tu teprve budes hledat praci mej na pameti ze s takovym zapiskem se na tebe budou vsichni divat hodne spatne a asi budes mit problem praci najit.

To ze te pak jeste muze zalovat za usly zisk je vec dalsi,takze si to dobre rozmysli :-)
o 25.08.2011, 23:05 | Tendr
hanzz, Augi: Vydíte, já mám zase zkušenost z druhý strany, že jsem dostal vyhazov za nic, že prej jestli neodejdu na dohodu, tak si na mě něco vymyslí a dostanu paragraf, to je fér? Né že bych byl teď nasranej na všechny zaměstnavatele, vy třeba máte přístup slušnej ke svým zaměstnancům a tak chápu vaše rozhořčení, ale uvědomte si, že člověk který je ve vaší nebo v jiné firmě držen násilím, neodvede dobrou práci, proto je nesmysl stát takovému člověku v cestě..
o 25.08.2011, 23:12 | Augi
Tendr: řekni si nahlas, cos napsal: "že prej jestli neodejdu na dohodu, tak si na mě něco vymyslí a dostanu paragraf"
Jak vmyslí? Pokud odvádíš svou práci dobře, jsou za Tebou jasné výsledky (ať už zametáš chodníky, děláš na mašině nebo jsi manažer), tak co si můžou VYMYSLET? Od toho tu přece máme zákony, ne? Jen tak něco vymyslet si nelze. To bych si rád vymýšlel od rána do večera, ale nelze to.
Na druhou stranu uznávám, že někteří zaměstnavatelé zneužívající "jednoduchosti" nebo neznalosti některých zaměstnanců především na nižších pozicích a zastrašují, ale to jsou spíš malé firmy a to je černota a svinstvo jako každé jiné nebo kdekoli jinde...
o 25.08.2011, 23:20 | hanzz
V první řadě se žádný rozumný zaměstnavatel nezbaví schopných zaměstnanců. A protože je ZP tak kreténsky nastavený ve prospěch zaměstnance, který je poměrně těžko propustitelný, tak se zaměstnavatelé musí snižovat k takovým praktikám.
o 25.08.2011, 23:31 | Tendr
Zákony? :D Jde vidět, že jsi to nikdy nezažil.. Když místo tebe budou chtít dosadit kamaráda nebo příbuzného tak ti udělají v práci takový peklo, že ještě rád odejdeš sám..

Nicméně vůbec neřešíš podstatu vlákna a to tu, proč ho drží v práci když v ní být nechce, to je zlo pro obě strany z důvodu který jsem už napsal.
o 25.08.2011, 23:34 | madmaik
drzi v praci,jak drzi v praci?je prece blbost aby jsi se jeden den rozhod a druhej den neprisel do prace. zamestnavatel prece musi mit nejakej cas na to aby si zajistil nahradu. jiny to je v praci kde jsi okamzite nahraditelnej,na to jsem mel treba stesti ja,ze jsem prisel za sefem a ze chci dat vypoved,zrovna nebylo tolik prace,tak nebyl problem a ke konci tydne jsem byl volnej.ale vsude tohle proste mozny neni.
o 25.08.2011, 23:40 | Tendr
Tak ano, je to o dohodě, prostě najít nějakej kompromis, určitě lepší si sednout a domluvit se, že třeba ještě 14 dní budu makat jak šroub a v klidu odejdu, než aby mě držel tři měsíce na výpovědní lhůtu, proto se to nazývá rozvázání pracovního poměru DOHODOU a je to vždy k určitému datu, které vyhovuje oboum stranám. Dnes je nezaměstnaných lidí jak sraček a není složitý sehnat náhradu. Samozřejmě nevím na jaké pozici dotyčný pracuje, ale v 99% to tak určitě funguje.
o 26.08.2011, 00:22 | Kupinka
díky za rady... jinak oznámil jsem mu patřičně předem, tak aby byl schopný si zajistit náhradu, kterou už má, ale je pro něj problém si ji zaučit :)... a některým - nezajímají mě názory, že se Vám to nelíbí život je boj tak bojuju :) pokud by si mě tam chtěl nechat a potřeboval by mě, tak by mi mohl zajistit větší plat atd atd a vzhledem k situaci v naší ČR nemají problém si najít člověka :) takže díky za rady a uzavírám téma :)
o 27.08.2011, 01:08 | Cenda
sorry Augi, ale asi žiješ mimo realitu. Když se tě zaměstnavatel chce zbavit, tak se tě prostě na hodinu zbaví. Když ne na hodinu, tak během pár dní ano. Radši si "propuštěný" zaměstnanec najde rychle jinou práci a netahá se po soudech, kor pokud chce zůstat v oboru. Těch případů znám dost.

Extrémy nesmí být ani z jedné strany. Fakt je, že zaměstnavatel má z principu výhodu, pokud se vyjímečně nejedná o zaměstnance, na němž firma existenčně visí.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3336 sekund.