Navštíveno 1522x

situace: mám byt, kde jsem potřeboval opravit kotel, normální plynaři s referencema od známejch měli plno, tenhle mistr měl volno... vzhledem ke stari jsem se rozhodl pro vymenu za novy, vymenu trubek do zdi, nove hlavice, digitermostat a pod... a ze udela revize a pod...
dal jsem mu 10tis zalohu oproti kusu papiru, ze doklady az to bude ready... ve finale tam toho delal postupne vic, neco z toho bylo trochu asi utok na penezenku (ve smyslu musite mit tohle a tohle podle normy a jeste tohle, pritom treba kominik tvrdil uplne neco jineho a pod)... pak mi poslal nejaky vyuctovani v excelu, doplatil jsem mu to na ucet...
fakturu nebo podepsanou dohodu o praci dodneska nemam, prvni cast cca 34tis jsem mu platil hotove v byte-svedek, na to mi vyuctovani pouze ukazal-zmet disgrafickych symbolu za tech 34tis... tedy 10tis zalohy mel na dalsi prace... ted tvrdi, ze mu visim tech 10, bud ze si kulovy pamatuje a rozpis nema a vycislit to nechce (a taky proto, ze to neodpovida objemu-cenam prace)nebo proste lze...
pointa pribehu je ta, ze ten kotel nefunguje a "mistr" nereaguje, nebere telefon, pise ublizene sms jak chudak o 10tis prisel a at mu zaplatim a pak ze milostive opravi/zprovozni kotel...
jaký je normální postup, krom někde ho nahánět a domlouvat mu "alternativně"?
No good luck :( Dneska bez smlouvy/objednavky s predem jasnou cenou nema snad smysl nic zacinat :( Dopada to vzdy stejne :(
Stavit se na policajtech, nebo jen radobypravnickej doporucenej dopis? Myslim, ze zacne rychle komunikovat, kdyz ho pak navstivi. Tohle vypada na nejakyho kinderzmrda, tak by se mohl leknout.
1) Nikdy, nikdy nedávat zálohy. Prostě nikdy, nikdajs, ať se čertí jak chce.
2) Na vše papír. I na uprdnutí v rohu místnosti.
3) Platit, až vše běží, tak jak má.
Prostě se s ním v klidu setkej, projděte udělané úkony, vyčíslete si materiál, práci - na to by měl dodat regulérně detailní rozpis a taktéž ukázat, kde je jaká součástka umístěna. Najdi kus toho papíru na těch 10 tis.

24.08.2011, 10:42 |
choze taktak - napsat dopis a upozonit ho na to, že máš svědka a že by to mohlo zajímat policii a i finanční úřad.
Myslím, že si to rozmyslí.
neumi ani poradne mluvit, mele pate pres devate, je to domluva jak s umanutym deckem...
ma smysl davat trestni oznameni? jde mi o to, abych tim neztratil vic casu nez realne ziskam...

24.08.2011, 10:54 |
JR Jo, tyhle radoby remeslniky taky znam .... frajerovi bych napsal, at kouka doklusat a makat, jinak jeho jednani predavas COI a FU. Myslim, ze si to hodne rozmysli.
já si myslím, že s tvojí povahou to rozhodně smysl má ...
jestli to je ta jak píšeš, tak proč by tě měl někdo ojebávat?
já jsem kdysi při koupi baráku měl také nedodržet nějaké ústní dohody, které neproběhly, tak jsem si chvilku dopisoval doporučené dopisy s advokátem bývalého majitele a ten nakonec svému klientu doporučit dohodu mezi námi bez soudu a bývalému majiteli sklaplo a už nikdy nic nechtěl ... sice jsem pár dní vůbec neměl chuť k jídlu, atd. ale stálo to za to ...

24.08.2011, 12:42 |
crestik | Upraveno: 2011-08-24 12:43:58
OT to mě přivádí na myšlenku, jak si někdo může stěžovat, že není práce. Vždyť kde co otevřu, tam někdo nadává na špatně odvedenou práci řemeslníka. Pokud začne blbecnaučení#1 dobře dělat práci pokrývače, a blbecnaučení#2 stráví pár večerů na netu a naučí se dělat podlahy nebo vodu, tak za pár měsíců musí být ve vatě. Udělá několik solidních zakázek a lidi už to roznesou sami :-/
tak ono to vypadá jako prdel, ale zkus sehnat těch pár solidních zakázek.
nedávno mi pořád volal chlapík z jedný firmy, že by potřeboval práci, tak jsem mu sehnal, nic moc zisk, ale aspoň upíchnutí pro pár lidí. přijel, že teda jako jo, na ceně jsme se dohodli a že prej 70% záloha. nakonec jsme skončili na 30%. bez zálohy ani ránu. dělá to někdo jinej.
doba je zvláštní
Ne, nasrat zálohu - akorát to smrdí nervama.
přesně tak. na druhou stranu to chce i smlouvu.

24.08.2011, 13:05 |
Bucci taky sem bohužel udělal podobnou chybu... u pokrejvačů... nedodělaná práce nula nula prd, ale sere mě to, že to neni komplet.. už s nim slovíčkařim rok...
Ono to bohuzel plati i z druhe strany... Takovejch nazdarku co nedaji zalohu a pak to z nich vymahas... Dejte pokoj... Je to naprd z obou stran... Jak se tu pise vsude... Smlouvy smlouvy smlouvy a vycisleni a smlouvy
A pak je tu treti varianta, smlouva pripravena, rozpocet sedi, zaloha 30% na matros a... nic, pak uz jen vymluvy a nereagovani. Policie to odlozi, nebot mu neprokazes umysl, kdyz to na tebe chystal... Takze 30 litru v prdeli, uz sem je obrecel, ale ja si ho jednou, az nebudu mit za dlouhych zimnich veceru co delat, najdu...