Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak vyfotit totok?:)

o Navštíveno 1300x o
o 22.08.2011, 16:45 | Martyn
Jde mi o portret hrace se zahozenyma leticima kartama..:o)
Zvladnu to vubec s obyc Canonen a setovyma objektivama?
Jak nastavit expozici, cas predpokladam co nejmensi..? A idealne nejakou "serii" vice snimku, jestli to vubec Eos 1000D podporuje..
Jen me nasmerujte na nejake "vychozi" nastaveni, pak uz zkusim poexperimentovat..:)

foto k příspěvku  od Martyn

o 22.08.2011, 16:48 | Martyn
Btw kdyz uz to resime, kdyby nekdo mel napad jak do budoucna vylepsit me klasicke fotky, tak sem s nima:) fotim hlavne portrety / skupinky lidi v tmavych interierech, pomuzu si externim bleskem, pripadne lepsim objektivem? Jaky by byl idealni?
Zatim vsechno fotim na mod "P" - automat, jen s nastavenim isa - ale zase to zvlada fotit do RAWu, kde s DPP uz jsem se vcelku naucil (doostreni, vyjasneni, odstraneni sumu etc..)..
Par fotek zatim jen v total suckzz kvalite na FB, na web dam az bude cas..
[ Link ]
o 22.08.2011, 16:57 | Kapka (M)
koukal jsem na tu galerku na FB..klasicke fotky ktere udelas jakykoliv compaktem..sorry..chce to trosku napad..aby ty fotky k necemu vypadali..samo to chce na takove foceni externi blesk..bez toho nemaš šanci udělat pořadnější fotku v tmavem prostředí jako je tohle
o 22.08.2011, 16:59 | prohifi.cz
S těma kartičkama bych si zkusil pohrát s manuálním nastavením - určitě co nejmenší clonu, abys stáhnul čas na minimum. Ale budeš potřebovat hodně světla, aby to nebylo máznuté. Je otázkou, jestli to vůbec bez ext. blesku nebo záblesku půjde. Kdybys měl hodně světla (třeba venku na sluníčku), zkusil bych sekvenční sérii fotek a vybrat tu nejlepší.

U těch fotek by sis ext. bleskem možná lehce pomohl, ale jedině s nějakým difuzérem a asi by to ani tak nebyla žádná hitparáda (bál bych se hodně tmavého pozadí). Ostatně to je vidět i na těchto fotkách.

S ext. bleskem bys to mohl blýskat i o strop, ale zase by to světlo mělo lehké zabarvení, a to byl pak těžko doladil k dokonalosti. Ale s tím násuvným softboxem nebo difuzérem napřímo by to bylo určitě aspoň o kousek lepší než s integrovaným bleskem.

Objektivem by sis myslím moc nepomohl - stejně tam musíš dát odhadem třeba F3,5. Kdybys měl lepší sklo, tím, že bys to cvakal na 1,8 nebo 2,8 už bys měl tak malou hloubku ostrosti, že by to postrádalo smysl na tyhle skupinky. Na jednotlivce OK, ale na skupinky asi nic extra.

Ale jsem amatér, uvidíš do Ti poradí nějaký zdejší znalec :-)
o 22.08.2011, 17:09 | M.a.R.i
s dovolenim se trosku priseru s moji otazkou. Jak vyfotit fotky z blizka, aby vinikly skrabance na autolaku? Mam doma 12mpx kompakt od kodaku, nejakej lowend a fotak v mobilu 8mpx :). Je mi jasny, ze na primym slunci, zkousel jsem to s makrorezimem a bez, ale stejne je na fotkach videt minimum skrabancu, i kdyz je lak zrasovanej.
o 22.08.2011, 17:11 | soray
Musis na to posviti poradnou lampou (nejlepe v seru nebo tme) a vyfotit odraz lampy. Pak by to melo ji krasne videt.
o 22.08.2011, 18:09 | Mr.Scully
Martyn - rozhodně potřebuješ hodně dobré světlo a krátký čas. Na objektivu ani moc nesejde. Buď budeš svítit nějakým silným zdrojem světla a pak se ti podaří časy kolem třeba 1/1000s (nutno experimentovat) nebo to chce aspoň externí blesk, nasadit nějaký difuzér nebo blýskat o strop a tam je hranice pro vysokorychlostní synchronizaci 1/250s, což by mohlo stačit. Jenže předpokládám, že nemáš ani světlo, ani blesk, takže nevím nevím, jak toho krátkýho času dosáhneš :-)
o 23.08.2011, 14:34 | CervinVega
fotit skupinu lidi zezadu imo nema vubec smysl, jestli chces pekny vyuzitelny fotky, musis je donutit pozovat, tzn. alespon otocit, lepe delat neco rukama (např. Zoltan-Hele, vole, kde mam karu :-) ) a idealne at se oprou o stul, vezmou karty, zetony, sednou a prohrabujou je, drzi je pred kamennym ksichtem... nevim, rozhodne bych se inspiroval na jinych webech co a jak vypada cool, karty nehraju, ale tohle je jako fotit auto v garazi po povedenym driftu, byla to fun, nikdo neumrel, ale me to nic nerekne :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3503 sekund.