Včera odešlo pro mě jedno z nej rally aut u nás :-/ Jezdil jsem hlavně kvůli němu na veškeré podniky v okolí a nikdy nezapomenu jak ho Petr Šimurda leta uměl vodit a dávat obklad s atmosférickou 1,3 oturbeným dvoulitrům...
v tom lese ke konci bych se asi posral strachy sedet jako spolujezdec..totalni magori..tak snad bude vse OK a pristi rok zase budou kluci "embečkem" honit Eva a spol.
Ironie je, že tu se píšou RIPy kvůli pomačkanému plechu, ale když tu proběhlo téma s havárkou s K.Blockem v mnohem větší rychlosti, tak tu padaly přejícné posměšky
crestik: Kde tady padly přejícné posměšky na Blocka? To by mě fakt zajímalo. Ano napal jsem, že jak na to nemá 50 pokusů, tak mu to moc nejde. Těch bouraček měl v MS docela dost, zatímco Šimurda jezdí kládu už leta a byla to první větší rána... Každopádně i když Blocka nemusím (nepřesvědčil mě coby jezdec) tak mu nepřeji, stejně jako nikomu jinému nic špatného - nejsem hyena aby bylo jasno...
Only_One: LOL to byl příspěvek dost mimo. Tohle auto má/mělo rodokmen, je do dobové Áčko a přestavění do jiné kasle řeší jen to, že bude moct dál jezdit, ale už to nikdy to nebude dobové auto s papírama a duchem... Vím, neznalci to nic neřekne a je to pro něj 120cka, ale opak je pravdou... A druhé ROFL je to, že tohle mají za den opraveno. Ani jsi na autě zřejmě nikdy nic neopravil, nedej bože jsi se nepokusil postavit závodní auto. I firmám, kde na tom dělá víc lidí trvá stavba v řádu měsíců...
Ty to moc prožíváš. Je to prostě nehoda, který se stává . Pokud to bylo tak dobré auto tak nevidím naprosto žádnej důvod, proč by to auto nešlo opravit. Nehledě na to, že už asi po těch mraky servisních hodinách přesně ví jak na to i se zavázanýma očima. Takže ty jako srdcař se s tím jistě znovu potkáš na závodech
Tuner: zrovna tohle napsat OnlyOnemu :D:D Myslim ze narozdil od tebe ma zkusenosti napric znackama a neni to jen zabedneny nadsenec. Kdyz cloveka neznas, nesud..
PS: znam par lidi co za 12hod celou noc umeli seskladat komplet auto co fungovalo.. viz parta lidi ze Sumavy se stochlema 1.8T
..jinak jako OnlyOne - nemam strach ze nebude jezdit opet..
PS2: jukl jsem na video - pekne blba cesta :( Auto opet seskladaj a Petrovi brzky navrat do souteze..;)
Tohle není R.I.P. jestli auto za něco stálo dají ho dohromady. Jestli ne, tak to asi nebyla zas taková hitparáda. Osobně je neznám, konkrétně tuhle sekci nesleduji. Historici mě zajímají vesměs zahraničních továrních značek, kde mě osobně zase vezme za srdce když se nepovede něco starému Porscheti..
Only_One 11:14: OK beru, každý máme to své, to nikomu neberu a u rozbité klasiky jako 911 2,7RS apod. mě taky bolí srdce. Každopádně viděl jsem fotky a auto je v podlaze hnuté/roztřežené a je to na novou kasli (proto už to nikdy nebude z historického hlediska to co to bylo) protože náraz šel čistě na blatník a kolo, nic jiného to nedrželo. Kdyby to šlo víc na střed je tam výztuha, ale tohle "držel" jen blatník a ránu dostalo kolo, které vytrhlo nápravu.
gizmi: Baví mě jak stále žiješ v tom, že znám jen škodovky :-DDD
Já jim fandim ať to dají znova do provozu. Protože právě tím, že to spraví bude ta hodnota zachována včetně záznamu v rodokmenu o nehodě. To k tomu patří.
Only_One: Uvidíme oni se s tím nějak poperou o to nepochybuju, jen se bojím aby u toho Petr ještě zůstal... Už loni měl choutky jinam, na výkonějšího a hlavně podstatně povozně levnějšího Kadeta, ale to auto mu nesedlo a vrátil se ke Škodovce.
Tuner: myslim ze ikdyby presedlal, tak jedine dobre. 1. je sikovnej = jen dobre kdyz si polepsi 2. nemam strach ze auto nekdo nezachrani - nadsencu je mraky 3. proc nenabidnes odkup ty? Fanda jsi az moc velkej, tak by jsi se mel v cem hrabat ;) --- jinak nemyslim ze znas jen stochle..jen se tak prezentujes
1. Kadetta už prodal, nemohl živit dvě auta v plném nasazení a Kadett mu prostě neseděl i přes to, že to má o 60koní víc. Má to moc lehkej zadek a celkově je to těžší auto s horšíma jízdníma vlastnostma. Jediná výhoda byla v levnějším provozu a ND. [ Link ] 2. Zda se auto budu zachraňovat se dozvíme brzo: [ Link ] 3. Protože na to momentálně nemám čas a než opravovat skelet, který je hnutý v podlaze i ve střeše je lepší koupit jinou kasli... --- Je to Tvůj názor, neberu Tě ho, ale kdo mě zná tak ví, že inspiraci na úpravy už dávno nehledám na virtu...
Takže posádka je OK, petr má nakonec nohu "jen" pohmožděnou (což je mnohdy horší než zlomenina).
Auto i jak on sám říká je na odpis (karoserie), ale kluci u koníčku zůstávají což je super. V článku vyvrátil i mnohé spekulace, že to není 1,3l apod. co se těď objevilo z úst hlavně silnějších posádek co dostali na zadek :-)
tak to si buď chlapče jistej, že nahradí a 4x4 je sakra rozdíl o proti zadokolce a to mám sám starýho rapídka, ale nemůžeš se rovnat novejm diferenciálum atd..
dddd: Tak proč je Šimurda tak úspěšně pojíždí? :-)) Jasně je to o jezdci, ject proti Pechovi, který patří k eNkařské špičce u nás tak nemá šanci, ale jak je vidět na 99% jezdců v EVU i s těma novýma diferenciálama to stačí :-)))
Luboš1: To nikdo neví. Petr měl na stránkách u 1,4 obsahu (střídá jak 1,3, tak 1,4 dle toho kam se "vejde" ve skupině) kolem 150 koní u 1,3 asi 130HP. Se vstřikováním se možná dostal ještě lehce vejš, ale už moc ne. Špičkové 1,4 co jezdí národní Formule mají s horším krmením kolem 145koní takže nejoptimističtější představa je kolem 160ti?
Ale fakt to jsou jen dohady a spekulace, můj názor je že 145 - 150HP tam bude určitě.
Dragster: Ale prd s L/Ačkem jezdil od roku 2007, pořád stejný styl a rána přišla až v roce 2011 a to navíc po rozhozené geometrii při předchozím testu. Už před ránou nadával v kabině jak se s autem pere a pak přišel mokrý les... Myslím, že nové auto nebude chtít hned tak rozbít a jak znám Petrovo styl, tak to co vidím na videu je ještě s rezervou ;))
Tuner#2: mno vida - a doslo na ma slova :D Auto se dalo do kupy, z nove kastle, ted uz neremcas ze to neni z historickeho hlediska "to prave orechove" a jsi opet nadsenym pozorovatelem.. Ta "oprava" ..resp. znovuposkladani jen prospela vsemu, takze zadny problem a zadna skoda..;)
gizmi: To se nějak vylučuje s tím co jsem psal a nebo se zas gizmíček musel něčeho chytit?
Sám jsem na začátku psal, že to byla taková rána, že to bude na výměnu kasle a ano, originál dobovka už to nikdy nebude což ostatně nebyla už před nehodou, neb z L/A se v roce 2011 stala "LR" a ty uvozovky jsou tam dodnes protože oproti originálu je tam jiný podvozek (Protlum místo Sachsu), motor (jiný blok a hlavně vstřikování místo webrů) a o převodovce asi netřeba psát...
Takže ano, je mě líto, že praštil s autem co mělo rodokmen, ale zároveň už loni jsem psal, že budou stavět nové auto a měl jsem z toho radost. Myslím, že se to nějak nevylučuje, to jen Ty hledáš kde co jak obrátit...
CervinVega: Kdybych se měl nervovat kvůli nějakému ahc, tak z real života a stavby jsem se už zbláznil... Navíc neznáš pozadí toho proč tak reaguju. Musel bys znát všechny ty topicy z let minulých ;)
No osobne si myslim ze takhle postavit z libovolnyho jinyho auta bude to fungovat stejne nebo lip a je to spis v rukou tohodle pilota, ale kazdopadne pekny.
Tuner: nejsem si uplne jistej tim ze to bylo kvuli technice - ono svyho casu vyhraval i ten 2t saab, taky zadnej zazrak techniky... Ale pekny, nechci nejak prudit do skodovky.
To je na 120 ten vnejsi plast sundavaci? Ram teda zustava origo ocelovej? To uz tam mas taky? Kolik to udela usporu hmotnosti?
ty dveře zvenku jsou na škůdce snad normálně plechový ne? jediny auto z papundeklu byl tráboš :D a dneska se to opět vrací do módy u mercedesu a u francouzů :D
O tom by byla dlouhá a vášnivá debata, nebudem tu vytvářet flame, ale mě stačilo slyšet co říkal o Škodovce John Haugland teď nedávno na přednášce v muzeu MB ;)
Potahy vypadají takhle, ke kostře dveří je ten vnější plech pertlovanej za okraje, ale je to pěkný oser to dělat a bez rámu bych v alobalovým autě nejezdil, takže to tam nemám. Ne že by ten plech byl nějak extra lepší ochrana, ale rozdíl tam poměrně značný je. Rozdíl hmotnostní je taky značný, je otázka jak ten rám ještě moc vyřežeš, ale kolem 20kg na 4 dveře to myslím dělá. Tady je třeba výsledek co vážil kamarád kapoty - tvarem stejné:
Kapota přední Š110R plech - 11,4Kg Kapota přední Š110R lamino - 7,5Kg Kapota přední Š130RS lamino potah - 2,2Kg
Jinak samozřejmě 130LR/B (spousta lidí to označuje jen jako LRo) měla jak Al potahy dveří, tak ale i přední a zadní kapotu. Zde jsou fotky ze stavby kamaráda...
Marwin: plast neni plast ale plášť, trosku problem kdyz pisu bez diakritiky :)
Tuner: no to by me celkem zajimalo a fakt flame rozpoutavat nechci :). Me ted prekvapilo u golfu 5 ze ma sroubovany vnejsi plechy jako tohle, ja myslel ze jsou vsude dvere vnejsi strana s ramem vcelku a zakryty tapecem, clovek se porad uci :) ty bezpecnosti bych se asi nebal, ten plech tam neudela nic, tam musi byt vyztuha naka... Ja sem ted tady z cervina(diky) vytahl alu dvere na e36 a dela to cca 12kg na oboje, cekal sem to lepsi :) ty skla jsou strasne tezky a s tim u tech bezramovejch nic neudelam :( docela koukam jak se na ty LR vyblbli, doufam ze motorsport oddeleni skodovky funguje porad stejne, protoze vyvoj seriovejchme nejak nepresvedcil
Výztuha tam je, ale jak jí jen nazvat z pohledu dnešní doby? Řekněme silně odlehčená verze :-D Jako opravdu, tohle už není prdel a chce to rám, bez něj bych si to na auto nedal. Okna je další kapitola, proto tam nejsou trojúhelníky a má to všude makrolon.
Na LR je těch zajámavých věcí spousta a na tu dobu a to jak měli svázané ruce je to opravdu super náčiní. Co se týče současnosti, tak divize motorsportu v Česaně patří ke špičce ve světě, ostatně několik titulů mistra IRC, letos konečně s Honzou Kopeckým na absolutním vrcholu tomu dává napovědět. Bohužel tady v ČR se píše akorát o těch co se honí za kulatým nesmyslem buď na trávě a nebo na ledu a o rallye se píše jen když je nějaký průser :-/ Ve svém okolí zjišťuju, že zisk mistra Evropy jsem asi slavil sám?! což absolutně nechápu a je to hodně smutné... Jinak od Fabie S2000 a současně testované Fabie R5 se učili ve VW, převrali řadu věcí a vzniklo Polo R, které letos vyhrálo šampionát WRC. To vše jen dokazuje, že motorsport v Boleslavi uměli a nadále umí. O sériové produkci, ale raději nemluvit...
Tak kdo dneska koukal na CT4 sport od 22:00? Ještě zítra je repríza po 11hod. moc pěkného rozhovoru a dobových záběrů s jezdcem Johnem Hauglandem. Vyloženě tam básnil o skvělých vlastnostech 130RS a 130LR. V době RSa bylo dle jeho slov z hlediska jízdních vlastností lepší auto snad jen Lacia Stratos, všichni ostatní na Škodovky v zatáčkách ztráceli...