Navštíveno 24448x

Viz nadpis :) Co kdo preferujete? Co Vám přijde lepší? Diky za názory a nápady :)
A51
P.S. Strop ceny je cca 4-5tis vic ani ťuk :)

21.08.2011, 21:53 |
Drtič Já prefruju žiletku ;)
Nj, to mám taky.. Jenze mám nejaký tvrdý fousy a ikdyz mám Gillete mach 3 turbo tak to tahá a ne uplne dobře to holí...

21.08.2011, 23:05 |
jasisoft | Upraveno: 2011-08-21 23:06:02
mam velmi citlivy ksicht, nemozem sa holit ziletkou lebo mal stale cervene vyrazky a svrbelo a bolelo. Kupil som si philips 3-oj frezka jeden z vyssich modelov
[ Link ] , holenie prijemne, aj ked si musis zvykat na to, ze tie frezky dost hreju a je to iny system ako ziletka. Samozrejme som sa zase vyhadzal tak som philips zahodil a kupil som si panasonic ultrasonic bla bla bla planzetovy strojek
[ Link ] , najvyssia rada s cistiacim podstavcom, utrazvukovym motorom na sucho aj mokro atd atd... stalo to hnusne prachy tak som sa s tym holil kazdy den nech si tvar zvykne ale bohuzial cim dalej tym viac som sa vyhadzal, az som na ksichte vyzeral ako po nestovicich, a strojcek odpociva v skrini. Odvtedy pouzivam uz len philips zastrihavac brady a fuzov
[ Link ] , vyzera to ako masinka na vlasy len to ma viac moznosti nastavenia vysky strihu, odsavanie a zasobnik na fuzy atd... mam to nastavene na 1mm a prakticky sa neholim, len zastrihavam a odvtedy mam pokoj.
mám podobnej philips, ale to je pro někoho, kdo je ochotnej mít pořád strniště. já si to teda střihám na 3-4mm, neholim se.
pekny, pouzivate to i na vlasy?
:-/ hledam neco "all-head"... :)
tak ono to asi vlasy i vezme, ale já mám poměrně dlouhý, takže chodím k holiči :)

22.08.2011, 12:07 |
jasisoft | Upraveno: 2011-08-22 12:10:38
na vlasy to nie je dobre prave kvoli tomu odsavaniu a zasobniku na fuzy. By si to musel kazdych 5 sekund vysypavat. Samozrejme pokial mas vlasy 3mm a chces dohola tak to pojde, inak nie... a neda sa s tym oholit do hladka ako pisal Luke. Skratka permanent strniste a mne osobne to celkom vyhovuje.
na hlavu mam dalsi philips original na vlasy

22.08.2011, 14:05 |
CRK Vystřídal jsem toho dost a pokud nepotřebuješ 0mm, tak tohle za pár korun poslouží perfektně
[ Link ] Měl jsem různý značky jako Braun, Philips apod. a tohle mi vyhovuje víc.
taky mám po oholení až na kůži potom hned červený pupínky,takže jsem nakonec taky přesedlal stejne jako CRK,jasisoft,Luke_288 na strniště, koupil jsem tohle
[ Link ] a bez nástavce si tim vousy zastřihnu na cca 1mm a mám po problémech a jěště to vypadá dobře :)

22.08.2011, 22:05 |
Maxík Taky používám léta zastřihávač vlasů bez nástavce a pohoda:-)

23.08.2011, 09:44 |
xSam | Upraveno: 2011-08-23 09:45:48
Já používám totok:
[ Link ] A všechny giletty, wilkinsny apod. se mohou jít klouzat...
Měl jsem nějakýho Philipse, podobnej jako sem dával jasisoft a prostě mě to neoholilo, tak šel po týdnu do světa:-)
Problém u elektrických strojků je ten, že si ho člověk nemůže vyzkoušet aby zjistil zda-li mu vyhovuje, nebo ne:-(
xsam> jak dlouho ti vydrzi ziletka tak aby ses s ni pohodlne oholil?

23.08.2011, 11:32 |
xSam Michale, vydrží cca 1 měsíc, což při ceně cca 10Kč za jednu, je naprostej luxus:-))
Mach3 jsem měl maximálně na 3 tejdny.
tak to je pohoda, jasne vzhledem k cene je to uplne jinde nez x planzenoty ziletky za x stokorun. dik

24.08.2011, 18:37 |
Tendr Problém elektrických strojků je ten, že vezmou jen velmi krátký vousy, je to na každodenní holení, jak to přeroste tak je šmitec a nebere to. Já když se chtěl dřív oholit do hladka, tak jsem používal všelicos od dvoubřitých jednorázovek až po hightech strojků za x stovek a bylo to vždycky prašť jak uhoď, zasírá se to vousama, takže po každým tahu složitý a násilný proplachování a za pár oholení to bylo stejně všechno tupý jak prdel. Tak jsem začal používat klasickej strojek na vlasy, nějakej philips za pár kaček a fungovalo to x let než se stupil a vyhodil jsem ho. Teď jsem koupil další a zase paráda, je to sice milimetrový ale vypadá to v pohodě. A nedávno jsem si byl u dědy pro tu klasickou houbu na žiletky, něco podobnýho co sem dával xSam a s tím se teda holí do hladka dobře, nezasírá se to, ale zase to chce trošku cvik, nelze s tím jezdit po tváři jak s vícebřitými strojky, jak to sjede do strany tak je řez na světě. Čili za mě obyčejnej strojek na stříhání vlasů nebo zastřihovač vousů, a do hola tu houbu, lepší věc neznám. Břitvu jsem nezkoušel..

24.08.2011, 19:26 |
hanx xSam: nevíš jakej je rozdíl mezi MERKUR Solingen za 600 a 1500 krom materiálu těla? Myslím jaký tam jsou funkční rozdíly

24.08.2011, 19:30 |
swep ja mam ziletky, holim se jednou max 2x tydne a vydzi mi ziletka mach 3 turbo zhruba rok, je fakt ze tak 3/4 roku to ty vousy spis depiluje nez holi, ale co se da delat kdyz ty brity jsou tak drahy. a samozrejme bez peny, takze jen voda a tupy brit, nedavno sem chtel koupit britvu, ale bylo mi to rozmluveno, ze bych se spis podrezal.

24.08.2011, 20:06 |
Losky Koukám, že v tomhle má snad půlka chlapů problémy. Mě to roste docela rychle a holím se 2x týdně. Po oholení žiletkou nemám problém, jen to čištění je fakt na p..u. Horší je, že tak třetí den po oholení už mám asi 1mm vousy a začnu se osypávat na krku. Taky jsem měl elektriku od Brauna, ale dost byl horkej až to bylo nepříjemný a vysypával jsem se po tom pořád:( Takže taky přemýšlím, co a jak. Možná nějaký ten z těch zastřihovačů co tady preferujete by mohl být dobrý, ale nevím, jak se to bude líbit mladý:))))))))))

24.08.2011, 20:49 |
xSam hanx: to je docela prosté, pokud pominu to, že ten za cca 600 je menší a lehčí, tak nejdůležitější rozdíl je ten, že ten drahej má regulaci předpětí žiletky. To znamená, že si tu žiletku můžeš jakoby ohýbat do oblouku (nastavovat úhel ostří) podle toho jak máš dlouhý vousy.
Jinak, přesně jak píše hanx, chce to cvik. První holení bylo asi půl hodiny a byl jsem dobitej jako prase:-) Dneska se říznu málokdy.
A poslední, docela zajímavá věc, když jsem se začal holit tímhle, a zahodil jsem Mach3, tak jsem se cejtil fakt jako "CHLAP":-DDDDD