Navštíveno 2601x

Viz nadpis. Vyuzivam jen pristup na net, pristup do majlu, smsky, obcas nejaky foto, video, navigace a hlavne vydrz baterie.
Co byste volili? A pokud mozny zadny flamme. Chtel bych jen zkusenosti a nazory majitelu. Ne domnenky.
U iphone se mi libi celkem menu. U Galaxy zase vaha a rozmery.
Diky

19.08.2011, 14:10 |
htd pokud neresis exchange tak galaxy. je povedeny ale pro firemni nasazeni pro me neni jeste dotazeny a vse se lepi nejakema aplikacema

19.08.2011, 15:10 |
CRK Měl jsem jedničku a ta už mi přišla lepší ve spoustě vecí než iPhone, ale v pár věcech, co dělá iPhone iPhonem ještě pokulhávala. Teď mam dvojku a všechny ty maličkosti vychytali k dokonalosti, plynulost a rychlost neskutečná. A pokud chodíš na net často jako já, tak oceníš ten display kvůli velikosti a kontrastu. Normálně nastaveno na 25%, jen na sluníčku dam plnej. Ten vylepšenej AMOLED je znát. Jinak čestně prohlašuji, že iPhone taky ujde :-D
už se to tu několikrát řešilo a výsledek=GALAXY II

19.08.2011, 15:27 |
Bucci htd: droid zvládá exchange na výbornou.... sám používám, další účet na kerio mail serveru a taky bez chybičky

19.08.2011, 15:29 |
htd Bucci a umi uz verejne slozky?
Mam IP4,dva kolegove v kanclu SII a dle mě záleží na tom jaký OS ti vyhovuje víc. HW je u obojího super,Samsung je lehčí ale zas o to hůř na mě to plastové zpracování působí. A Samsung pořídíš asi o něco levněji.
Nedokazu posoudit poradne iPhone, pac mi jen proletel rukama.
Poridil jsem Galaxy S a spokojenost. Po 14ti dnech jsem vzal do ruky Galaxy S2 a okamzite jsem kupoval. Presne jak pise CRK.
Krom sms a volani, pouzivam nejvice mail, internet, vzdalenou plochu a nejaky ty office dokumenty. Druhotne vyuzivam k foceni.
Tragedie je tedy ta vydrž baterie, ale jelikoz vyuzivam prevazne k praci a to jsem stale v aute, tak neresim. Kdyz nemakam a foun pouzivam jen na bezny osobni volani a sem tam nejakej ten mail, nebo web, tak vydrz cca dva dny.

19.08.2011, 15:55 |
Pajk Mám Ip4 a jsem v celku spokojený. Pokud jde o váhu, někdy je lepší něco cítit v kapse. Rozměry jsou lepší u S2 jak píšeš, ale to dožene Ip5. Mám kámoše v Setosu a ten mi tvrdí, že S2 nejsou tak stabilní jako Ip4, že se i dost reklamují oproti japku.
Osobně bych ale nevybral ani jeden, chviličku bych to nějak vydržel a počkal na Ip5, přece jen zase udá směr ostatním a přijde s novýma vychytávkama.
by mě zajímalo v čem udá ten směr ip5?

19.08.2011, 17:07 |
JR Pajk napsal nezaujate hodnoceni :-D

19.08.2011, 17:08 |
JR LukeFab: Co na tom nechapes? :-D

19.08.2011, 18:05 |
CRK | Upraveno: 2011-08-19 18:12:38
Asi teda pujdu do SII, stoji me pulku od VDF, to co jabko. Zkusim pak i IP5. Az to vyleze. Stejne potrebuju jeste jeden phone. Nikdy jsem zadny telefon s OSkem nemel, protoze od telefonu jsem pozadoval rychlost, takze bych si zvykal na oboji. Kazdopadne diky.

19.08.2011, 21:57 |
Daryl (A)
porid si ho, pac novy jabko nebude driv jak za 2 mesice a aspon vyzkousim u tebe ten androidi zazrak :-) vsechny androidy co jsem doposud potkal byly tragicke
kdo chce svobodu na úrovni PC volí Android, kdo má rád hodně promyšlené, stabilní a vylazené systémy a nechá si diktovat podmínky pak volí Apple.
ale stejně počítej s tím že výdrž je u obou uplně na hovno hold je doba velkejch displejů a to něco sežere

20.08.2011, 01:01 |
Daryl (A)
OO: az na ty podminky mas recht :-)

20.08.2011, 01:45 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-08-20 01:46:47
Taky jsem koupil SIIku a ikdyz je to prvni android, tak si zvykam. Mam starsi brandovany fw a mobil drzi ty 2 dny. Nekde jsem cetl i o vydrzi kolem 4-5 dnu, ale to by se na nej musel clovek asi jenom divat :-)
Rychlosti nemam co vytknout.
Ceka se ale na novy fw, ktery jiz bude plne vyuzivat obe jadra telefonu, a pak by to mohlo byt s vydrzi lepsi. Nyni porad neni fw plne optimalizovany pro hw SIIky.
Mobil je to ale povedeny... kdyz se nekdo pta, co to umi, tak odpoved je jednoducha "zkratka umi vsechno" :-)
U IP5 by me zajimalo, jestli uz neco neporesi s technologii solarniho dobijeni pres displej, coz si nekdy nechali patentovat. Kdyby to chodilo a mobil drzel dele, bylo by to super.
Jinak jsem nekde cetl statistiky, ze v US lide vraci kolem 40% mobilu s androidem kvuli neintuitivnimu ovladani, zatimco u iOS to bylo pod 5%.
když vypneš data na pozadí a nahraješ upravenou romku,která seti bude starat o pamět atd,můžeš podvoltovat procák,tak proč by to nevydrželo 3 dny i víc
prohifi.cz: solární nabíjení by bylo fajn, ale pokud si představím, že moje solární nabíječka (s 2-3x větší plochou než displej mobilu) nabije za plnýho slunka iphone za 6-8hod mi přijde hodně mimo..zatím

20.08.2011, 10:50 |
Daryl (A)
kamil306: ale tady by neslo o nabijeni, ale usporu energie. Prodluzovani. Ne ze ho vymlatis do mrtva a pak polozis na slunicko a cekas, ze se ti nabije na 100%.
Pokud ale bude dobijen prubezne, neni duvod neverit, ze pak takovy mobil vydrzi i par dni bez stavy.
Já se snažil přiblížit, jakou rychlostí slunko nabíjí a za ten den máš mobil na slunku jak dlouho? Mně se to povede nabít tak za dva dny, když to nosím celej den na batohu..a to se furt bavím o mnohem větší ploše. Takže úspora energie ok, ale max o pár hodin..doslova

20.08.2011, 11:05 |
CRK prohifi.cz: Statistiku jsem nikdě nečetl, ale docela tomu věřim, jednak jsou tam lidi trošku jiný a za druhý je rozdíl, jestli si koupíš drahej tel. s Androidem nebo levnej. Kdyby Apple vyráběl levnější verze třeba za 3.000,-, tak bys ho taky vrátil, protože by na tom nešlo nic dělat...

20.08.2011, 11:15 |
Pajk Tak jistěže nezaujaté, nemůžu si pomoct.
iPhone udává směr ostatním, už jenom co se týče designu, což potvrzuje i vyhraný soud mezi Applem a Samsungem ohledně podobnosti výrobků.
Další BIG zápor pro Samťung vidím v tom, že dosavadní verze Androidu nemá plnou podporu dvoujádrových procesorů, které telefon využívá a stejný problém se týká všech dvoujádrových telefonů, např. LG. Výsledkem tohoto nedostatku je například, že se přístroj sám od sebe čas od času restartuje apod.
Neříkám, že iPhone 4 nemá žádnou chybu, ale věřím, že vývojáři modelem 5 spoustu vyřeší. Například zkurvenou anténu a taky se někdo mohl spamatovat ve vedení a udělat něco s ochranou osobních dat. Sice údajně napraveno, ale moc tomu nevěřím, přece jen to je made in júesej.
Shrnuto sečteno G2 má momentálně nejvýkonější HW, ale chybí sladění s SW, to se u iP4 nedá vytknout. Příchodem iP5 klesne prodejnost S2 a budou zase muset kopírovat že ano. :)

20.08.2011, 11:30 |
CRK Pajk: Když to tak porovnáváš, tak jak dlouho si měl v ruce SG2? Já mám na iPhonech víc jak tři roky a na Androidech cca rok. SG2 mám pár tejdnů a proti dřívějšku sem nenarazil zatim na jedinou chybu a jenom spokojenost. A je mi úplně jedno, co ukradli, protože Apple nekrade, že..? :-D PEACE
galaxy jsem koupil 1.7.2011, prodal 31.7.2011...
display v porovnani s iphonem urcite nedosahuje kvality a jemnosti retiny. Asi bych spise rekl ze ma tzv WOW efekt, kdy prepalene barvy atd te upoutaji. BAterka mi nevydrzela ani den pri 2 hodinach hovoru denne, netu, wifi a bt. Reproduktor vzadu me fakt sral, nesel slyset kdyz foun lezel na zadech. Display sem nebyl schopen ovladat jednou rukou. Koupil sem za 11 200,- vcetne dph, prodaval za 10 000,- rovnych absolutne neposkozeny...
Fotak super, kamera super. Android mi casto padal u skype.
Jako jeden z mala telefonu fungoval bezvadne s moji pevnou bt sadou v passatu cc, original vw.
Ted mam iphone, baterka opravdu vic vydrzi. Itunes je pro me pohodlnejsi nez kyes ptz mam mac book. Dips pro me jemnejsi, lepsi, vetsi a lespi citlivost displaye, system mi nepada, telefon narozdil od galaxy netopi.
IP jsem nove koupil za 11 400,- vc dph.
Abych nezpusobil flame. Mel jsem Iphone 3G a nez sem presel na 4ku rekl sem si ze prodju vice systemu a vice telefonu. Jelikoz na firme vyvyjime i aplikace atd pro mobily, tak sem rekl ze je to rozumny krok.
Iphone 3G
Samsung Bada - 5 dni doma ( pro me absolutne nepouzitelne )
Samsung Omnia 7 (windwos uplne spatne, neslo kopirovat, editovat, chyby v propojeni s google mailem atd 3 tydny doma)
HTC Sense ( muj prvni android, super telefon, nemuzu si stezovat, topil)
HTC Desire S (nerozbitny telefon :D absolutne dostacujici - 4 mesice)
Samsung galaxy S2
Iphone 4
a ktomuto:
o 19.08.2011, 22:05 | Only_One
Nahlásit závadný příspěvek porušující pravidla tohoto diskusního fóra.
kdo chce svobodu na úrovni PC volí Android, kdo má rád hodně promyšlené, stabilní a vylazené systémy a nechá si diktovat podmínky pak volí Apple.
SE PODEPISU VELKYM PODPISEM...
pokud rad experimentujes, tak vol android, pokdu chces aby ti vse slapalo a neresil si hlouposti, kup ip
to LukeFab: asi nikdo nechce resit a tunit telefon romkama, chci zapnout, volat at to funguje. To uz muzem pak ruzne jailbreakovat atd...
snad chapes co chci rict...
No, S II tam tedy asi nepočítej s nějakou lepší výdrží baterie :-( Je to první dvoujádro Samsungu a ještě to nebude mít pořádně podchycený.

20.08.2011, 14:31 |
Shr3k Pajk: Rozlišuj podporu pro vícejádrové procesory na úrovni systému a na úrovni aplikací. Android je linuxový kernel s Java nadstavbou a jako takový samozřejmě podporuje třeba 128 procesorů, když na to přijde. Je otázka SDK a aplikací, jak více vláken využijí. Např. pro Android můžeš dělat i aplikace, které vůbec volání API nepoužívají (co znám např. Sygic Aura - tam se využívá víc modulů, některé jedou nativně, některé využívají API Androidu).

20.08.2011, 14:35 |
Shr3k Ad tunění romkama atp., o není vůbec potřeba. Sám mám S Galaxy cca rok a jiné ROM než oficiální jsem nepotřeboval. Zásadní rozdíly Android/iOS vysvětluje tato citace:
"Na rozdíl od iOS totiž Android působí jako plný počítač. Přijde-li mi e-mailem dokument zabalený v .zip, uložím si jej na „disk“, stáhnu z Android Marketu rozbalovací program, rozbalím, upravím v Docs To Go a pošlu zpět e-mailem či uploaduji na firemní server. Toto všechno mohu udělat na telefonu a relativně pohodlně. Na iOS bych toto mohl udělat sice také, ale dost obskurní cestou: nejprve bych musel soubor z Mailu odeslat do aplikace, která umí zip rozbalit, odtud následně do aplikace, která umí daný soubor upravit a odtud následně do aplikace, která jej umí odeslat e-mailem. Na firemní server bych neměl vůbec šanci ten soubor uploadovat. Toto přehazování (resp. kopírování) souboru jako horký brambor je zásadní nevýhoda iOS a nechápu, že Apple neudělá sdílené storage pro dokumenty podobně, jako je sdílené storage pro fotky, kam mohou přístupovat všechny aplikace. Pokud vím, tak iCloud tento problém neřeší. Stále bude jeden soubor „roztahaný“ po více aplikacích. Android při těchto „operacích“ působí přirozeněji a logičtěji (resp. tak, jak je počítačem odkojený uživatel zvyklý)."
[ Link ]

20.08.2011, 14:56 |
CRK Asi to můžeme shrnout, každýmu prostě vyhovuje něco jinýho a asi i záleží na tom, na co tel. využívá.
- Jen nechápu, proč někdo vychvaluje vyšší rozlišení u iPhone, když je to ve spojení s malým displayem zbytečný
- Výdrž o moc větší u iPhone není, když se mu dá zabrat, tak než dopijem všechny piva, potřebuje doping :-D
- Nechápu názory, že Android není intuitivní
Manolo: dá se ovládat jednou rukou :-D

20.08.2011, 15:06 |
CRK Jo, a SMSky diktuju hubou :-D
Pajk: jen dodám že iphone se vyrábí v Asii :-))

20.08.2011, 18:41 |
Pajk No je tam i továrna na Škodovku. :)

20.08.2011, 20:19 |
rcman Nevim jak Galaxy. Ale u Iphone 4 když mě chytne ňáká hra, tak výdrž baterky jde ze 100% na 15% do 2-3hodin... Je to teda případ který řešim každou noc když nemůžu usnout...
Ovšem pochybuju že by v tuhle dobu byl na trhu chytrej mobil kterej by výdrž baterky dotáhnul na minimálně 24hod. při nepřetržitém hraní her...

20.08.2011, 20:41 |
Pajk O baterce se opravdu nedá vůbec mluvit, na solární nabíjení si ještě chvíli budem muset počkat, ikdyž kluci a holky z Nokie už to vymyšlený maj.

20.08.2011, 20:57 |
Augi Ze bych sem ja vstoupil se svou zamilovanosti do BB ;-) Asi ne, protoze to je zarizeni na "jiny" veci... :-)

20.08.2011, 21:43 |
Pajk Borůvka má dobrý šifrování :D, antiUSA výrobek, jsem zvědav na nový model 9900.

20.08.2011, 21:49 |
Augi Pajk: Máš na mysli ostružinu, že? ;-)

20.08.2011, 23:07 |
rcman Pajk: Myslim že by se mělo udělat dobijení přes lidské teplo... Mělo by to asi i větší výsledek než to solární dobijení...
Tak jsem koupil SII, zatim jsem s velikosti a ovladatelnosti spokojenej. Nevite nekdo jak importovat kontakty z Nokie?
Jinak za 6200Kc oproti Iphone 13000Kc je docela podstatnej rozdil. A jeste DPH dolu.

21.08.2011, 22:00 |
Yawor Rajdloš - nejjednodušší cesta - v Nokia PC soutie si označ kontakty a dej export do csv souboru. Ten pak importuj v google mail v záložce kontakty a to je celé. Po přihlášení a synchronizaci je máš v mobilu automaticky

21.08.2011, 22:06 |
JR Ja google ucet nepouzivam, tak to delam pres Outlook.

21.08.2011, 22:14 |
Yawor jasné, postup stejný ;-)

21.08.2011, 23:11 |
Pajk Augi: nevím proč, ale vždycky to ovoce přehodím! :D
Tak kontakty se naimportovaly, ale bez cisel, cisla se zobrazuji jen v poznamkach, nevi nekdo jak na to?

22.08.2011, 10:03 |
Bucci Rajdlos: zkus se podívat v PC v Gmailu, jak je máš naimportovaný...
případně nainstaluj MyPhoneExplorer a můžeš synchronizovat přímo s Outlookem (ale Samsung asi taky bude mít nějakej synchronizační nástroj)

22.08.2011, 11:13 |
JR Samsung ma Kies .... Holt nejakej spatnej export z Nokie.

22.08.2011, 11:30 |
clown JR .. ne to zmrdal Outlook .., bohuzel stejna zkusenost .. Nokia > Outlook (v pohode) .. Outlook to Android bez cisel .. (mrdka HTC Desire Z)
Rajdlos: na gmaily kontakty vymaz, na nokii cez net a exchange zosynchronizuj kontakty s gmailom a na androide si to stiahne cele sam a tak ako to ma byt.... 100x odskusane a plne funkcne.... kratky a funkcny navod priamo v google
[ Link ]

22.08.2011, 12:18 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-08-22 12:18:38
Ja dal export do VCFek, a to pak naimportoval do SGSII... a slo to v pohode. Chvilku mi ale trvalo na to prijit.
ono na symbianovu nokiu existuje aj nokia contacts manager kde vsetky kontakty vyexportuje do xls alebo vcf a to staci importovat ce gmail do kontaktov a odtial import do androidu. aj ked jednoduchsie a rychlejsie je to fakt cez ten syncml priamo cez google.

22.08.2011, 13:35 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-08-22 13:36:25
No, mne symbian udelal export vsech kontaktu do jednotlivych VCF, ale Kies umel importovat pouze po jednom kontaktu (nepochopim, tohle mi vazne hlava nebere, proc u toho vyvojar nepremyslel).
Ale nasel jsem DOSackou fintu - vsechna VCFka do jednoho adresare a pak spustit:
copy *.vcf kontakty.vcf
... a tohle slouci vsechna jednotliva VCFka do jednoho velkeho VCF. To pak stacilo hodit pres kabel do telefonu, kliknout na soubor a behem par vterin bylo vse bezchybne naimportovano. Mozna by to slo jako celek naimportovat v pohode i pres Kies.
Jen se chci ujistit, to co tu popisujete, funguje to i u tel., ktery nema symbian? Mam 6700 a z ni potrebuju exportovat kontakty do SII.

22.08.2011, 20:46 |
xenon04 | Upraveno: 2011-08-22 20:47:13
měl jsem Nokii 5230, kontakty jsem natáh do outlooku, pripojil samsunga ke Kies a dal synchronizace - synchronizovat kontaky se službou outlook a všechno OK bez export/import
Jeste blbej dotaz, jak naimportuju kontakty do outlooku z CVS? Peru se s tim tedko.
iphone vs galaxy ? htc sensation :D:D
Tak uz asi vim, musim pres PC suite a windows adress book.
rajdlos - 6700 je novsia rada "hlupych" nokii takze synchornizaciu kontaktov s google alebo export kontaktov cez pcsuite kludne zvlada....